Gå til sidens indhold
01.03.2012

Store forventninger til MultifunC

Aarhus Kommune indgår i et partnerskab om etableringen af en ny institution for udadreagerende unge, MultifunC.

Byrådet vedtog onsdag aften, at Aarhus Kommune indgår i et partnerskab med Herning Kommune og Region Midtjylland om etableringen af en ny institution for udadreagerende unge, MultifunC. Social- og beskæftigelsesrådmand Hans Halvorsen hilser beslutningen velkommen.

Det er fire år siden, at byrådet vedtog at etablere en MultifunC-institution i Aarhus Kommune, og derfor glæder det mig, at vi nu endelig kan komme i gang med at afprøve denne metode,” siger Hans Halvorsen, som ikke lægger skjul på, at han har store forventninger til institutionen.

På hele det specialiserede socialområde skal vi i højere grad til at tænke i målrettede og tidsafgrænsede tilbud. Det giver langt mere mening i forhold til de unge, og det er en langt bedre udnyttelse af pengene. MultifunC er netop et sådant tilbud, og det venter jeg mig meget af,” siger social- og beskæftigelsesrådmanden.

MultifunC-metoden er et kort, intensivt behandlingsforløb for unge med kriminel, aggressiv og voldelig adfærd. Metoden har i flere år været anvendt i Norge og i Sverige med gode resultater.

Aarhus Kommune indgår i et partnerskab med Herning Kommune og Region Midtjylland om finansieringen af MultifunC-institutionen. Region Midtjylland er driftsherre.
Institutionen placeres på Damagervej 26 i Viby i Aarhus Kommune. De første beboere ventes at rykke ind i institutionen i oktober.

 

Se Servicestyrelsens side om MultifunC (åbner nyt vindue)

 

Se Region Midtjyllands side om MultifunC (åbner nyt vindue) 

 

Link til denne side

Nyheder

 • 11.02.2016

  Unge-herberg åbner i Aarhus Nord

  Antallet af unge hjemløse stiger, og derfor åbner Aarhus Kommune nu et specialiseret unge-herberg for unge hjemløse i alderen 18-25 år.
 • 11.02.2016

  Fra asylcenter til job

  Aarhus Kommunes Jobcenter vil nu sende 50 af de mest talentfulde flygtninge i virksomhedsforløb, så snart de ankommer til kommunen. Projektet hedder Talent Programme Aarhus 2016-2017 og er støttet økonomisk af Industriens Fond.
 • 09.02.2016

  Kæmpe øko-indsats i kommunens køkkener

  I de sidste to år harr andelen af økologi i Aarhus Kommunes køkkener taget et gigantisk spring fra 11 til 53 procent i gennemsnit. Det er meget tæt på målet om 60 procent i 2020.
 • 08.02.2016

  Stavtrup får flere pladser i dagtilbud

  Forældre til børn i Stavtrup kan nu endelig se frem til flere pladser i områdets dagtilbud. En enig Magistrat i Aarhus Kommune har i dag tiltrådt en indstilling om at bygge seks nye børnegrupper, der kan rumme op til i alt 120 børn i børnehavealderen.
 • 02.02.2016

  Aarhus Kommune ansætter ny mobilitetschef

  Teknik og Miljø i Aarhus Kommune har ansat en ny mobilitetschef.
 • 02.02.2016

  Nye svingbaner sparer bilister 81 timer dagligt

  Krydset Skanderborgvej/Ringvej Syd er blevet udvidet med to nye svingbaner, og efter 14 dage i fuld drift er rejsetiderne forbedret markant. Samlet sparer bilister dagligt 81 timer i myldretidstrafikken.
 • 01.02.2016

  Find byggesager på minejendom.net

  Fremover skal du bruge hjemmesiden minejendom.net til at finde byggesager, tegninger og andre ejendomsdokumenter i Aarhus – når det passer dig.
 • 31.01.2016

  Bred politisk enighed om spareforslag i Aarhus Kommune

  Forligspartierne bag budget 2016 har den 31. januar indgået aftale om besparelser som følge af regeringens omprioriteringsbidrag for årene 2016 - 2018.
 
 

Opdateret: 11.6.2012

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code