Gå til sidens indhold
01.03.2012

Store forventninger til MultifunC

Aarhus Kommune indgår i et partnerskab om etableringen af en ny institution for udadreagerende unge, MultifunC.

Byrådet vedtog onsdag aften, at Aarhus Kommune indgår i et partnerskab med Herning Kommune og Region Midtjylland om etableringen af en ny institution for udadreagerende unge, MultifunC. Social- og beskæftigelsesrådmand Hans Halvorsen hilser beslutningen velkommen.

Det er fire år siden, at byrådet vedtog at etablere en MultifunC-institution i Aarhus Kommune, og derfor glæder det mig, at vi nu endelig kan komme i gang med at afprøve denne metode,” siger Hans Halvorsen, som ikke lægger skjul på, at han har store forventninger til institutionen.

På hele det specialiserede socialområde skal vi i højere grad til at tænke i målrettede og tidsafgrænsede tilbud. Det giver langt mere mening i forhold til de unge, og det er en langt bedre udnyttelse af pengene. MultifunC er netop et sådant tilbud, og det venter jeg mig meget af,” siger social- og beskæftigelsesrådmanden.

MultifunC-metoden er et kort, intensivt behandlingsforløb for unge med kriminel, aggressiv og voldelig adfærd. Metoden har i flere år været anvendt i Norge og i Sverige med gode resultater.

Aarhus Kommune indgår i et partnerskab med Herning Kommune og Region Midtjylland om finansieringen af MultifunC-institutionen. Region Midtjylland er driftsherre.
Institutionen placeres på Damagervej 26 i Viby i Aarhus Kommune. De første beboere ventes at rykke ind i institutionen i oktober.

 

Se Servicestyrelsens side om MultifunC (åbner nyt vindue)

 

Se Region Midtjyllands side om MultifunC (åbner nyt vindue) 

 

Link til denne side

Nyheder

 • 04.05.2016

  Aarhus får topkarakter for skoleveje

  For andet år i træk får Aarhus Kommune topkarakteren ”tre ud af tre cykelhjelme” i den nationale ”Kommunernes Skoletrafiktest”, som Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden gennemfører hvert år.
 • 04.05.2016

  Food trucks skal skabe endnu mere liv i Aarhus

  Mad tiltrækker liv og skaber nye rum, når det får plads i bybilledet. Derfor giver Aarhus Kommune frem til og med 2017 mulighed for mobilt gadesalg i byens gader, parker og på udvalgte pladser.
 • 03.05.2016

  Større sikkerhed på skolevejen

  Alle aarhusianske skolebørn skal have sikre ruter til og fra skole. Teknik og Mil-jø gennemfører derfor endnu en skolevejsanalyse, der skal belyse steder, hvor nye sikkerhedstiltag kan forbedre forholdene i trafikken.
 • 03.05.2016

  Aarhus klar til udendørsliv

  Efter et vådt og køligt forår er der endelig udsigt til mere sol, og mange ansatte i Teknik og Miljø arbejder på at forberede byen på, at aarhusianerne pakker de tykke jakker væk og nyder flere af døgnets timer i det fri.
 • 02.05.2016

  Psykologer skaber mere værdighed for ældre

  Samtaler om livet og døden er et vigtigt skridt mod mere værdighed for ældre mennesker i Aarhus, mener rådmand. Sundhed og Omsorg opretter derfor et Center for Livskvalitet sammen med universitet. Dansk Psykolog Forening bakker op.
 • 02.05.2016

  Ny bydel med blandede boliger

  Forslag åbner for op mod 1.200 boliger i Bindesbøll-byen, når det nuværende psykiatriske hospital bliver omdannet til et blandet boligkvarter. Knap 200 boliger bliver indrettet af boligforeningen AAB.
 • 29.04.2016

  Nedgravet betonklods udfordrer Letbanen i Nørreportkrydset

  Letbanen er stødt på uforudsete udfordringer i Nørreportkrydset. Det betyder, at der i en periode kun vil være én kørebane åben i nordgående retning på de cirka 100 meter fra Nørreportkrydset til Mejlgade.
 • 28.04.2016

  Fritidstilbuddet til børn i 4. klasse flytter fra SFO til fritidsklub

  Forligspartierne bag budget 2016 i Aarhus Kommune er blevet enige om udmøntning af besparelser på børn- og ungeområdet.
 
 

Opdateret: 11.6.2012

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code