Gå til sidens indhold
01.03.2012

Store forventninger til MultifunC

Aarhus Kommune indgår i et partnerskab om etableringen af en ny institution for udadreagerende unge, MultifunC.

Byrådet vedtog onsdag aften, at Aarhus Kommune indgår i et partnerskab med Herning Kommune og Region Midtjylland om etableringen af en ny institution for udadreagerende unge, MultifunC. Social- og beskæftigelsesrådmand Hans Halvorsen hilser beslutningen velkommen.

Det er fire år siden, at byrådet vedtog at etablere en MultifunC-institution i Aarhus Kommune, og derfor glæder det mig, at vi nu endelig kan komme i gang med at afprøve denne metode,” siger Hans Halvorsen, som ikke lægger skjul på, at han har store forventninger til institutionen.

På hele det specialiserede socialområde skal vi i højere grad til at tænke i målrettede og tidsafgrænsede tilbud. Det giver langt mere mening i forhold til de unge, og det er en langt bedre udnyttelse af pengene. MultifunC er netop et sådant tilbud, og det venter jeg mig meget af,” siger social- og beskæftigelsesrådmanden.

MultifunC-metoden er et kort, intensivt behandlingsforløb for unge med kriminel, aggressiv og voldelig adfærd. Metoden har i flere år været anvendt i Norge og i Sverige med gode resultater.

Aarhus Kommune indgår i et partnerskab med Herning Kommune og Region Midtjylland om finansieringen af MultifunC-institutionen. Region Midtjylland er driftsherre.
Institutionen placeres på Damagervej 26 i Viby i Aarhus Kommune. De første beboere ventes at rykke ind i institutionen i oktober.

 

Se Servicestyrelsens side om MultifunC (åbner nyt vindue)

 

Se Region Midtjyllands side om MultifunC (åbner nyt vindue) 

 

Link til denne side

Nyheder

 • 18.09.2014

  IT hjemmehjælpere

  Aarhus Kommune har nu et team af IT-hjemmehjælpere. De er mobile, og de kan besøge ældre borgere i deres hjem.
 • 16.09.2014

  Virksomhedsskoler danner skole

  De gode erfaringer med virksomhedsskolerne har vakt interesse for konceptet hos andre kommuner og landspolitikere. Onsdag den 17. september besøger SF-formand Pia Olsen Dyhr den merkantile virksomhedsskole i Kvickly, Bruuns Galleri, og i sidste uge var Folketingets Beskæftigelsesudvalg på besøg på den byggefaglige virksomhedsskole på Aarhus Havn.
 • 16.09.2014

  Partnerskab styrker indsats i udsatte områder i Aarhus

  Økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard og borgmester i Aarhus Jacob Bundsgaard har i dag skrevet under på en aftale om et partnerskab, som sikrer kommunen et flerårigt tilskud fra den sociale særtilskudspulje.
 • 16.09.2014

  Afskaf hovedstadsudligningen – bedre balance nu!

  Otte borgmestre, herunder Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard, har i dag sendt et brev til økonomi- og indenrigsministeren og beskæftigelsesministeren om behovet for et enstrenget udligningssystem for alle kommuner.
 • 16.09.2014

  Rådmand kræver støtte tilbagebetalt

  Rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune Rabih Azad-Ahmad kræver, at foreningen Lighed og Broderskab tilbagebetaler de seneste to års støtte. Det sker efter, at en revisionsrapport udtaler kritik af foreningens medlemslister, der betegnes som ”mangelfulde.”
 
 

Opdateret: 11.6.2012

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden