Gå til sidens indhold
Bæredygtighed i det grønne
31.05.2013

Brygger Bakke har fået bæredygtigt certifikat

Et stærkt samarbejde mellem Aarhus Kommune og den private udvikler DOMIS Ejendomme har udløst et certifikat for bæredygtig byplanlægning af Brygger Bakke.

Aarhus Kommune og DOMIS har siden 2009 samarbejdet om en bæredygtig udvikling af bydelen Brygger Bakke i Risskov. De bæredygtige bestræbelser resulterede i går i en certificering fra Green Building Council Denmark.

 

Der er tale om et tysk certificeringssystem, DGNB, som er under tilpasning til dansk lovgivning og byggepraksis.

Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, glæder sig over, at samarbejdet mellem Aarhus Kommune og DOMIS har båret frugt, og at de nu har fået anerkendelse for det arbejde, som Byrådet igangsatte i 2009.

 

”Brygger Bakke er et eksempel på et stærkt offentligt-privat samarbejde, og det glæder mig, at parternes arbejde med at skabe en bæredygtig planlægning af området er udpeget som international standard, så vi nu kan præsentere byrådet for en lokalplan for områ-det,” siger han.

 

En international blåstempling

Aarhus Kommune har i samarbejde med Naturstyrelsen og Green Building Council Denmark deltaget i frontløber-projektet ”Bæredygtige bebyggelser” med tilpasningen af certificeringssystemet DGNB til danske forhold.

Certificeringssystemet opererer med et bredt bæredygtighedsbegreb, som omfatter en række kriterier, herunder miljø, økonomi og sociale aspekter.

 

Bente Lykke Sørensen, chef for Arealudvikling Aarhus, glæder sig også over, at helhedsplanen for bydelen har fået en international blåstempling:

 

”DGNB-certificeringen er et fremragende afsæt for, at vi igangsætter salg af byggegrunde i efteråret. Certificeringen giver samtidig en fantastisk mulighed for at markedsføre Brygger Bakke over for internationale investorer som en bydel med fokus på bæredygtighed, da DGNB-ordningen er kendt af alle i branchen.”

 

Lars-Erik Larsen, direktør og medejer af DOMIS, er glad for anerkendelsen fra Green Building Council Denmark:

 

”Certificeringen viser, at vi i byplanlægningen af Brygger Bakke er på forkant med de internationale standarder, som er fastlagt i DGNB-ordningen. Certificeringen er et vigtigt brandingparameter for Brygger Bakke og for Aarhus, som er en fantastisk spændende by at investere i med de mange store byudviklingsprojekter, herunder Åhusene og Lighthouse, som DOMIS er involveret i.”

 

Udover Brygge Bakke har Nordhavnen og Carlsberg Byen i København og Nørrestrand i Horsens fået det bæredygtige stempel.

Brygger Bakke er et omdannelsesområde på ca. 129.000 m2 ved Vejlby Ringvej i det nordlige Aarhus. I området ligger Aarhus Sporvejes busgarageanlæg, som ikke længere er i brug. I helhedsplanen fremgår det, at man eventuelt kan bevare de karakteristiske buer som et vartegn for områdets bæredygtige profil.

Link til denne side

Nyheder

 • 01.10.2014

  Pris til tre byggerier

  Moesgård Museum, Isbjerget og Væksthuset i Botanisk Have, modtager i år Aarhus Kommunes arkitekturpris for godt og smukt byggeri. ”Pladsen” – Festugen 2014, modtager i år Stadsarkitektens Særpris for midlertidig arkitektur.
 • 30.09.2014

  Rådmand åbner valg til Børn og Unge-byrådet

  Eleverne fra de ældste klasser i aarhusianske skoler vælger i uge 40 nyt Børn og Unge-byråd i Aarhus. Der er 84 kandidater til de 31 pladser, og alle kandidater har lavet små valgvideoer, hvor de præsenterer sig selv.
 • 30.09.2014

  Kom gratis på glatis i Aarhus Skøjtehal

  Skøjtesæsonen står for døren og det fejrer Aarhus Skøjtehal med en gratis dag på skøjter for hele familien på byens bedste is.
 • 29.09.2014

  Bering-Beder vejens linjeføring til debat

  Magistraten har i dag behandlet en indstilling om Bering-Beder vejens linjeføring. Rådmand for Teknik og Miljø Kristian Würtz ser frem til en afklaring af linjeføringen, så berørte borgere ikke længere skal leve i uvished.
 • 29.09.2014

  Brems for gult og parker gratis

  Aarhus Kommune vil have bilisterne til at forpligte sig til at bremse for gult og sætte et klistermærke i bagenden af bilen, når kampagnen ”Aarhus bremser for gult” kører i denne uge. Til gengæld får biler med det gule mærke gratis parkering hele uge 40.
 
 

Opdateret: 10.7.2013

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden