Gå til sidens indhold
13.09.2013

BIG og Gehl Architects skal gentænke havnefront

To af de største kapaciteter inden for dansk og international arkitektur og byudvikling skal være med til at gentænke og udvikle en del af havnefronten i Aarhus. Torsdag pegede et enigt bedømmelsesudvalg bestående af repræsentanter for partierne i Aarhus Byråd på et konsortium med bl.a. Bjarke Ingels Group (BIG) og Gehl Architects som det team, der sammen med Aarhus Kommune skal skabe en udviklingsplan for ét af de mest attraktive områder på Aarhus Ø.

Under overskriften ”Gentænk Bassin 7” planlægger Aarhus Kommune i samarbejde med et privat team at udvikle et område på Aarhus Ø beliggende ved det havnebassin, hvor der om få år bl.a. etableres et havnebad og et udsigtstårn. Det udvalgte team skal i samarbejde med Aarhus Kommune skabe en udviklingsplan for området som helhed og desuden etablere en række bylivsaktiviteter. Endelig får teamet mulighed for at bygge et antal bo-liger og/eller erhverv i området.

Teamet, der i dag er blevet peget på, består af:
BIG (Bjarke Ingels Group)
Gehl Architects
Anpartsselskabet Kilden og Mortensen
CASA Entreprise
MOE

 

Internationalt anerkendte kræfter

Borgmester Jacob Bundsgaard glæder sig til at se teamet udfolde sine kompetencer i Aar-hus: ”Jeg har store forventninger til, at Aarhus nu bliver præsenteret for helt nye og unikke idéer til, hvordan vores havnefront kan videreudvikles. BIG og Gehl er begge anerkendt internationalt og tager bl.a. erfaringer og inspiration fra New York med til Aarhus. Det bliver utrolig spændende at få kvalificeret vores vision om en levende og mangfoldig bydel af så kompetente kræfter.”

Rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek, lægger vægt på, at teamet ud over de stærke strategiske kræfter også byder ind med kendte, kommercielle aktører fra erhvervslivet:
”Det er en kæmpe styrke, at teamet også kender markedet og de mekanismer, der skal til for at udføre de flotte tanker om liv og aktivitet i praksis. Jeg er helt sikker på, at vores nye byrum i forlængelse af den kommende udviklingsplan bliver fantastisk attraktive og interessante samlingssteder for aarhusianerne.”

Afslappet kultur og nye befolkningsgrupper

Bjarke Ingels, som har stiftet BIG, ser frem til at kunne bidrage til Aarhus' rivende udvik-ling:
”Aarhus er en unik by, idet den har en meget tæt midtby – som kombinerer tæthed og in-timitet med en højde på både husene og landskabet, som man ikke ser andre steder i Danmark – og alt dette lige ud til et kæmpe centralt udviklingsområde i Aarhus bugt! Vi vil forsøge at udvikle og styrke den oprigtige urbane stemning, som Aarhus er bannerfører for – og forsøge at stimulere et mangfoldigt byliv, en udadvendt og afslappet kultur, som vil tiltrække nye befolkningsgrupper til havnen i Aarhus,” forklarer han.

Ud over bylivsaktiviteter vil teamet arbejde med nye boligformer med særligt fokus på og-så at tiltrække børnefamilier til området. BIG er bl.a. kendt for de tre Ørestadsbyggerier 8tallet, VM Husene og Bjerget, som er kåret til verdens bedste boligbyggeri.

Udviklingsplanen for området ved Bassin 7 forventes at være klar i løbet af 2014.

Link til denne side

Nyheder

 • 05.07.2017

  Forsinkede forbedringer på Klostertorvet

  Den nye toiletbygning på Klostertorvet bliver først en realitet til nytår. Indtil da bliver den midlertidige løsning væsentligt opgraderet.
 • 05.07.2017

  Aarhus-kompetencer skal bruges

  Udenrigsministeriet har udpeget Aarhus Kommune som ansvarlig for to myndighedssamarbejder i Sydafrika og Indien. Her skal kommunen i samarbejde med de lokale sætte fokus på bæredygtig byudvikling og vandproblemer
 • 05.07.2017

  Masser af nye ungdomsboliger på

  Op mod 3.000 nye ungdomsboliger skyder i de kommende år op i Aarhus Kommune.
 • 05.07.2017

  Aarhusianerne skal diskutere fremtidens højhuse

  Aarhusianerne skal i de kommende måneder diskutere, hvilke krav der skal stilles til kommende højhusprojekter i en del af Midtbyen
 • 05.07.2017

  Aarhus samler begivenheder og events ét sted

  Det skal være lettere at få overblik over de mange begivenheder, events og arrangementer i Aarhus. Kommunen er i gang med at samle oplevelser i smilets by i en samlet database. Et arbejde der allerede har ført til, at der nu kan findes begivenheder på den nye hjemmeside kulturportalen.dk og en helt ny og forbedret udgave af den populære app AarhusGuiden.
 • 04.07.2017

  Ny Mobilitetsplan skal skabe plads til flere

  Den nye Mobilitetsplan skal sikre, at flere mennesker kan komme til og rundt i en Midtby, der skal være stadig mere attraktiv. Derfor understøtter planen især de transportformer, der er mest effektive i en tæt by.
 • 03.07.2017

  Standsningsforbud skal sikre tømning af nedgravede affaldsbeholdere

  Standsningsforbud ved 39 affaldsøer i Midtbyen skal løse udfordringerne med 40 ugentlige aflyste tømninger af de nedgravede affaldsbeholdere på grund af parkerede biler.
 • 28.06.2017

  Undersøgelse af personalesager skudt i gang

  Aarhus Kommune opfordrer alle nuværende og tidligere medarbejdere i Natur og Vej Service, som ønsker deres personalesag med i den eksterne undersøgelse, om at give sig til kende inden 9. august.
 
 

Opdateret: 11.12.2013

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Det sker i Aarhus 2017

Aarhus og Region Midtjylland
er Europæisk Kulturhovedstad.
Kom og vær med!

Se vores aktiviteter