Gå til sidens indhold
14.04.2014

App til kræftramte vandt iværksætterpris

CareWare Iværksætterprisen 2014 gik til In My Steps, en app der skal være med til at forbedre livet for kræftpatienter, deres familier og venner.

”In My Steps rammer ind i et stort behov – kræft berører rigtig mange, og fører mange forskellige nye behov med sig for den enkelte patient. Det her produkt samler det hele i én app. Det er virkelig godt tænkt,” sagde Preben Mejer, innovations- og iværksætter-ikon, da han overrakte hovedprisen på Aarhus Kommune og Region Midtjyllands årlige innovations- og iværksætter-konkurrence på CareWare 2014 – en udvidet konference om velfærdsteknologi i alle afskygninger. 

 

”Folkene bag In My Steps er et stærkt tværfagligt team og er ikke til at slå, men det var alligevel svært at være dommer i år,” sagde Preben Mejer og begrundede:

 

”Niveauet er sindsygt højt. Det er godt for både iværksætter-miljøet og for hele health-sektoren, hvor der er et konstant behov for nye løsninger - vi er heldige, at vi har initiativer som CareWare til at give muligheden for helt nye aktører og hidtil utænkte ideer.” 

 

Preben Mejer sidder med i det mentorteam, som er en del af præmien. Mentorteamet vil følge In My Steps som sparringspartner og netværk de næste 12 måneder med sigte på at udvikle app’en til at nå helt ud på markedet – til glæde for kræftramte og deres familier. 

 

”Det er jo helt fantastisk at få et stærkt mentorteam med blandt andre Preben Mejer at trække på, når vi nu skal til at teste vores prototype og få gang i vores forretning,” siger en af udviklerne bag In My Steps, Kasper Løvborg Jensen, der har en baggrund som civilingeniør, mobil software-konsulent og ph.d. i human computer interaction.

 

Fællesnævnere: Kræft og iværksætter

Han har udviklet app’en sammen med designkonsulent Cecilie Elisabeth Kobbelgaard og sundhedskonsulent Morten Elsøe. Udover en perfekt faglig konstellation har de tre det til fælles, at de, som rigtig mange andre danskere, alle har kræft tæt inde på livet.

 

In My Steps er kort fortalt en app med flere formål. App’en er med til at tage vare på både kræftramte og deres pårørendes følelser og fysiske trivsel. Samtidig er brugere af app’en med til at rejse penge til kræftforskning, i og med et antal tilknyttede virksomheder donerer penge for hver kilometer brugere af app’en går.  

 

”In My Steps er udsprunget af de konkrete behov, vi selv har kunnet få øje på som familie til kræftramte,” fortæller Kasper Løvborg Jensen. 

 

Innovation og dommernes særpris

Udover iværksætterprisen blev også uddelt CareWare Innovationspris, der gik til MedMemo, en elektronisk pillehusker, der sikrer, at medicin bliver givet i den rigtige dosis på det rigtige tidspunkt.

 

Derudover valgte dommerne at uddele en særpris til Det åbne hjælpemiddelværksted i Roskilde, hvor brugere af hjælpemidler sammen kan arbejde og lege med deres hjælpemidler – lidt som når motorcyklister mødes for at makke med deres kværne.

 

”Til vores åbnings-arrangement i torsdags, kom der en far, der havde ombygget en almindelige ’voksenkørestol’ til sin søn på tre år. Han kunne godt lige bruge nogle reservedele til formålet og nogle at udveksle erfaringer med,” forklarer projektleder Jesper Holck, der selv er dårligt gående og storforbruger af forskellige hjælpemidler.

 

CareWare Innovation og Iværksætteri er arrangeret af Konsulenthuset Sussi Bianco og er en del af CareWare, der er et samarbejde mellem Aarhus Kommune, Region Midtjylland, Teknologi i praksis og Konsulenthuset Sussi Bianco.
Link til denne side

Nyheder

 
 

Opdateret: 14.4.2014

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code