Gå til sidens indhold
Foto: Martin Ballund
08.06.2015

Normstormerne fik Aarhus Pride Prisen 2015

Normstormerne under Børn og Unge blev lørdag tildelt Aarhus Pride Prisen 2015. Prisen blev overrakt i forbindelse med årets udgave af Aarhus Pride af den amerikanske ambassadør i Danmark, Rufus Gifford, der hyldede Normstormernes arbejde for at sætte mangfoldighed, køn og seksualitet på dagsordenen blandt unge.

Normstormerne er en gruppe frivillige unge, der drager ud blandt 7.- 9. klasser i folkeskolerne for netop at diskutere køn, fordomme, seksualitet og grænser. Rådmand for Børn og Unge Bünyamin Simsek glæder sig over prisen.

 

”Stort til lykke til Normstormerne. De tager svære emner op på en uhøjtidelig og ligefrem måde, som er helt i øjenhøjde med eleverne, og de er med til at udfordre vaner og tankemønstre på en positiv måde. Derfor er prisen velfortjent et udtryk for en stor anerkendelse af Normstormernes gode arbejde,” siger Bünyamin Simsek.

 

Normstormerne er et samarbejde mellem Københavns og Aarhus Kommuner, LGBT Ungdom (LGBT er den engelske forkortelse for Lesbiske, Bøsser, Biseksuelle og Transpersoner), Sex & Samfund og AIDS-Fondet.

 

Aarhus Prisen er tidligere uddelt til Aarhus-biskop Kjeld Holm.

 

Læs også 'Køn og seksualitet: Unge udfordrer normerne' i BUnyt nr. 6, 2015 (åbner pdf)

 

Hvem er normstormerne?

 

 • Projektet Normstormerne er et samarbejde mellem Børn og Unge i Aarhus Kommune, LGBT Ungdom, Sex & Samfund og LGBT-liv/AIDS-Fondet.
 • Alle normstormerne er særligt uddannede i normkritisk LGBT-undervisning.
 • Undervisning med normstormerne handler mere om de normer for køn og seksualitet, som påvirker alle, uanset seksuel orientering og kønsidentitet end det handler om det at være homo-, biseksuel og/eller transkønnet.
 • Underviserne har alle selv erfaring med ikke at passe ind i normerne for kønsidentitet og/eller seksuel orientering, som giver en særlig indsigt i emnet. Men de er der ikke for at repræsentere en seksuel orientering eller kønsidentitet. De er der for at undervise i temaer, der er relevante for alle.

 

 

I Aarhus Kommunes budgetforlig 2014 har forligsparterne aftalt at give 350.000 kroner i to år til et projekt med normstormerne. Projektet er et samarbejde mellem Aarhus Kommune og AIDS-Fondet og Sex & Samfund.

 

Forligsparterne ønsker at understøtte en mere målrettet indsats i forhold til kønsidentitet og seksuel orientering og den mobning og mistrivsel, der kan være forbundet hermed. Projektet skal udvikle undervisning for elever og kompetenceudvikling for lærere og andre fagpersoner.

 

Topfoto: Martin Ballund

Link til denne side

Nyheder

 • 20.10.2017

  Husk fremmødevalget til Ældrerådet

  Fra den 24. - 27. oktober er der fremmødevalg til Ældrerådet på tre forskellige adresser i Aarhus Kommune.
 • 19.10.2017

  International jobmesse på Rådhuset

  I år afholdes International Company Day tirsdag den 24. oktober kl. 13-15 i Rådhushallen.
 • 17.10.2017

  Nørreportkrydset lukker i 28 timer

  Et af Aarhus’ trafikale knudepunkter bliver lukket i 28 timer i weekenden, når der skal lægges nyt asfalt i Nørreportkrydset.
 • 16.10.2017

  Livsglæden får vinger på Plejehjemmet Skæring

  Et brevdueslag med brevdueunger indsamlet fra hele landet skal bringe mere liv til Plejehjemmet Skæring til stor glæde for beboerne – ikke mindst den gamle brevdueentusiast Jens Laursen, der bor på plejehjemmet.
 • 13.10.2017

  Erhvervslejemål bliver til ungdomsboliger i Aarhus N

  115 bæredygtige ungdomsboliger opført af Boligkontoret Århus er på vej på Katrinebjerg. Yderligere 131 almene familie- og ungdomsboliger venter forude.
 • 12.10.2017

  Gratis parkering i Navitas i uge 42

  Mange vil tilsyneladende hellere køre rundt i Latinerkvarteret den halve formiddag for at finde en parkeringsplads i gadeplan i stedet for at benytte en af de 450 offentlige parkeringspladser i Navitas. En kampagne med gratis parkering skal få aarhusianernes øjne op for det lettilgængelige parkeringsanlæg lige midt i Aarhus.
 • 12.10.2017

  Sæt dig på kunsten i Generationernes Hus

  Et meget stort kunstværk udformet i træ bliver en del af inventaret i Generationernes Hus på Aarhus Ø. Billedkunstner Jesper Rasmussen skal skabe værket, som vil kunne bruges og ses af alle i huset.
 • 12.10.2017

  Forsvarsgeneral hædres med plads

  John Stampe, som har rekorden for flest spillede kampe for AGF, får pladsen for enden af Stadion Allé opkaldt efter sig.
 
 

Opdateret: 08.6.2015

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Det sker i Aarhus 2017

Aarhus og Region Midtjylland
er Europæisk Kulturhovedstad.
Kom og vær med!

Se vores aktiviteter