Gå til sidens indhold
Foto: Martin Ballund
08.06.2015

Normstormerne fik Aarhus Pride Prisen 2015

Normstormerne under Børn og Unge blev lørdag tildelt Aarhus Pride Prisen 2015. Prisen blev overrakt i forbindelse med årets udgave af Aarhus Pride af den amerikanske ambassadør i Danmark, Rufus Gifford, der hyldede Normstormernes arbejde for at sætte mangfoldighed, køn og seksualitet på dagsordenen blandt unge.

Normstormerne er en gruppe frivillige unge, der drager ud blandt 7.- 9. klasser i folkeskolerne for netop at diskutere køn, fordomme, seksualitet og grænser. Rådmand for Børn og Unge Bünyamin Simsek glæder sig over prisen.

 

”Stort til lykke til Normstormerne. De tager svære emner op på en uhøjtidelig og ligefrem måde, som er helt i øjenhøjde med eleverne, og de er med til at udfordre vaner og tankemønstre på en positiv måde. Derfor er prisen velfortjent et udtryk for en stor anerkendelse af Normstormernes gode arbejde,” siger Bünyamin Simsek.

 

Normstormerne er et samarbejde mellem Københavns og Aarhus Kommuner, LGBT Ungdom (LGBT er den engelske forkortelse for Lesbiske, Bøsser, Biseksuelle og Transpersoner), Sex & Samfund og AIDS-Fondet.

 

Aarhus Prisen er tidligere uddelt til Aarhus-biskop Kjeld Holm.

 

Læs også 'Køn og seksualitet: Unge udfordrer normerne' i BUnyt nr. 6, 2015 (åbner pdf)

 

Hvem er normstormerne?

 

 • Projektet Normstormerne er et samarbejde mellem Børn og Unge i Aarhus Kommune, LGBT Ungdom, Sex & Samfund og LGBT-liv/AIDS-Fondet.
 • Alle normstormerne er særligt uddannede i normkritisk LGBT-undervisning.
 • Undervisning med normstormerne handler mere om de normer for køn og seksualitet, som påvirker alle, uanset seksuel orientering og kønsidentitet end det handler om det at være homo-, biseksuel og/eller transkønnet.
 • Underviserne har alle selv erfaring med ikke at passe ind i normerne for kønsidentitet og/eller seksuel orientering, som giver en særlig indsigt i emnet. Men de er der ikke for at repræsentere en seksuel orientering eller kønsidentitet. De er der for at undervise i temaer, der er relevante for alle.

 

 

I Aarhus Kommunes budgetforlig 2014 har forligsparterne aftalt at give 350.000 kroner i to år til et projekt med normstormerne. Projektet er et samarbejde mellem Aarhus Kommune og AIDS-Fondet og Sex & Samfund.

 

Forligsparterne ønsker at understøtte en mere målrettet indsats i forhold til kønsidentitet og seksuel orientering og den mobning og mistrivsel, der kan være forbundet hermed. Projektet skal udvikle undervisning for elever og kompetenceudvikling for lærere og andre fagpersoner.

 

Topfoto: Martin Ballund

Link til denne side

Nyheder

 • 20.04.2018

  Lyd lærer publikum om demens

  Fra 1. maj åbner ny lydinstallation i Aarhus, som inddrager publikum i oplevelsen af at have demens. Installationen er skabt af Teater Fluks og en del af deres roste forestilling CTRL+ALT+DEMENS, støttet af Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune.
 • 19.04.2018

  Har du overvejet at blive frivillig?

  Og vil du være med til at skabe glæde og socialt samvær hos mennesker med psykiske eller fysiske handicap? Så kan du høre mere om at være frivillig til vores FrivilligJobbørs. Det sker den 25. april 2018 om eftermiddagen på DOKK1 – og er et led i Frivillig-hovedstadsåret.
 • 19.04.2018

  60-årige laver mad og spiser sammen

  Selvom du ikke kan svinge gryder og potter kan du deltage i madlavning og lave et fællesskab med andre 60+ i Aarhus. FOF er gået sammen med Aarhus Kommunes initiativ GENLYD.
 • 18.04.2018

  Faglærte skal få flere unge i erhvervsuddannelse

  En ny samarbejdsaftale mellem LO Aarhus og Børn og Unge, Aarhus Kommune, skal få flere folkeskoleelever til at vælge en erhvervsrettet ungdomsuddannelse og senere en erhvervsuddannelse.
 • 18.04.2018

  ARos Danmarks første demensvenlige kunstmuseum

  I et tæt samarbejde mellem Aarhus Kommune Sundhed og Omsorg, Alzheimerforeningen og ARoS har en række medarbejdere fra museet gennemgået et kursus, hvor de er blevet klædt på med viden og fået konkrete værktøjer til at hjælpe mennesker med demens i forskellige situationer. Det betyder, at ARoS nu er Danmarks første demensvenlige kunstmuseum.
 • 17.04.2018

  Fiasko for udligningsreform koster Aarhus dyrt

  Borgmester Jacob Bundsgaards kommentar til, at regeringen den 17. april har opgivet at gennemføre en udligningsreform.
 • 17.04.2018

  Lad os skabe en bedre by for LGBT-personer

  Aarhus Byråd skal beslutte, om der skal tages skridt til at etablere et LGBT-hus med blandt andet sundhedsinformation og aktiviteter.
 • 13.04.2018

  Ungebyråd i charmeoffensiv på Aarhus-skoler

  Børne- og ungebyrådet i Aarhus sender i den kommende uge for første gang en flok engagerede ungdomspolitikere på forårs-charmeoffensiv på en række aarhusianske folkeskoler.
 
 

Opdateret: 08.6.2015

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code