Gå til sidens indhold
Foto: Martin Ballund
08.06.2015

Normstormerne fik Aarhus Pride Prisen 2015

Normstormerne under Børn og Unge blev lørdag tildelt Aarhus Pride Prisen 2015. Prisen blev overrakt i forbindelse med årets udgave af Aarhus Pride af den amerikanske ambassadør i Danmark, Rufus Gifford, der hyldede Normstormernes arbejde for at sætte mangfoldighed, køn og seksualitet på dagsordenen blandt unge.

Normstormerne er en gruppe frivillige unge, der drager ud blandt 7.- 9. klasser i folkeskolerne for netop at diskutere køn, fordomme, seksualitet og grænser. Rådmand for Børn og Unge Bünyamin Simsek glæder sig over prisen.

 

”Stort til lykke til Normstormerne. De tager svære emner op på en uhøjtidelig og ligefrem måde, som er helt i øjenhøjde med eleverne, og de er med til at udfordre vaner og tankemønstre på en positiv måde. Derfor er prisen velfortjent et udtryk for en stor anerkendelse af Normstormernes gode arbejde,” siger Bünyamin Simsek.

 

Normstormerne er et samarbejde mellem Københavns og Aarhus Kommuner, LGBT Ungdom (LGBT er den engelske forkortelse for Lesbiske, Bøsser, Biseksuelle og Transpersoner), Sex & Samfund og AIDS-Fondet.

 

Aarhus Prisen er tidligere uddelt til Aarhus-biskop Kjeld Holm.

 

Læs også 'Køn og seksualitet: Unge udfordrer normerne' i BUnyt nr. 6, 2015 (åbner pdf)

 

Hvem er normstormerne?

 

  • Projektet Normstormerne er et samarbejde mellem Børn og Unge i Aarhus Kommune, LGBT Ungdom, Sex & Samfund og LGBT-liv/AIDS-Fondet.
  • Alle normstormerne er særligt uddannede i normkritisk LGBT-undervisning.
  • Undervisning med normstormerne handler mere om de normer for køn og seksualitet, som påvirker alle, uanset seksuel orientering og kønsidentitet end det handler om det at være homo-, biseksuel og/eller transkønnet.
  • Underviserne har alle selv erfaring med ikke at passe ind i normerne for kønsidentitet og/eller seksuel orientering, som giver en særlig indsigt i emnet. Men de er der ikke for at repræsentere en seksuel orientering eller kønsidentitet. De er der for at undervise i temaer, der er relevante for alle.

 

 

I Aarhus Kommunes budgetforlig 2014 har forligsparterne aftalt at give 350.000 kroner i to år til et projekt med normstormerne. Projektet er et samarbejde mellem Aarhus Kommune og AIDS-Fondet og Sex & Samfund.

 

Forligsparterne ønsker at understøtte en mere målrettet indsats i forhold til kønsidentitet og seksuel orientering og den mobning og mistrivsel, der kan være forbundet hermed. Projektet skal udvikle undervisning for elever og kompetenceudvikling for lærere og andre fagpersoner.

 

Topfoto: Martin Ballund

Link til denne side

Nyheder