Gå til sidens indhold
09.12.2016

Evaluering af velfærdsteknologi på aarhusianske plejehjem

En afprøvning af forskellige velfærdsteknologiske løsninger er afsluttet med en beslutning om, at der skal indgås indkøbsaftaler og gennemføres udbud af flere løsninger.

I Aarhus Kommune er der et stort ønske om at udnytte de teknologiske muligheder til at skabe de bedst mulige rammer for de borgere, der bor på plejehjem. At bo på plejehjem skal opleves som en værdig, tryg og meningsfuld ramme for de sidste år af livet. Samtidig vil vi gerne anvende teknologien til at tilbyde de bedst mulige arbejdsforhold for de medarbejdere, der arbejder på plejehjem, og skabe en effektiv drift.

 

Med dette for øje har vi det sidste års tid afprøvet en række forskellige velfærdsteknologiske løsninger på et par af kommunens plejehjem. Afprøvningen er nu afsluttet, og vi har gennemført en grundig evaluering i samarbejde med et team af professionelle evaluatorer fra Deloitte og Spitze & Co. Formålet med evalueringen har været at skabe grundlag for beslutning om, hvilke teknologiske løsninger, der med fordel kan udrulles til kommunens øvrige plejehjem.

 

Resultatet af evalueringen

Evalueringen viser, at de enkelte teknologier har en positiv effekt på borgernes livskvalitet og medarbejdernes arbejdsmiljø. Flere teknologier indeholder desuden et driftsmæssigt potentiale.

 

På baggrund af evalueringen, har Rådmand og chefteam for Sundhed og Omsorg besluttet:

 

 • I første omgang implementeres toiletsæder med skylle- og tørrefunktion (bidétsæder) på alle kommunens plejehjem.
 • Der skal gennemføres udbud vedrørende forskellige typer af toilet-badestole med elektriske funktioner samt forflytningsplatforme.
 • Inden en endelig beslutning om udrulning af de teknologier, som kræver et digitalt netværk, skal der gennemføres en analyse af behovet for en fremtidssikret it-infrastruktur.
 • Flere af teknologierne vil blive optaget på Aarhus Kommunes APV-liste, så snart der er indgået indkøbsaftaler.

I evalueringsrapporten kan du læse mere om evalueringen og resultaterne for de afprøvede teknologier.

 

Se evalueringsrapport af velfærdsteknologiske løsninger

 

 

 

Link til denne side

Nyheder

 • 17.05.2018

  Rammerne for Classic Race Aarhus er lagt fast

  Teknik og Miljø har nu færdigbehandlet vilkårene for Classic Race Aarhus. Vilkårene sendes til arrangøren og beboerne i området.
 • 17.05.2018

  Der er andet i livet end karakterer

  Sæsonen for klamme håndflader, følelsesmæssige op- og nedture, ærgrelser, forglemmelser, ris, ros og nervøs lugt af ungdommens armhuler er åben. Det årlige karakterræs i folkeskoler, gymnasier og videregående uddannelser er indledt.
 • 15.05.2018

  Den Blå Skole udvider ved internationalt sejlsportscenter i Aarhus

  I fremtiden får endnu flere aarhusianske folkeskoleelever mulighed for at boltre sig på, i og ved Aarhus Bugt, når Den Blå Skole flytter aktiviteter til det nye internationale sejlsportscenter på Aarhus Ø.
 • 15.05.2018

  Mere omsorg til døende og støtte til pårørende

  Borgere i Aarhus der er ved at tage afsked med livet får fremover endnu mere omsorg og pleje og pårørende mere støtte.
 • 09.05.2018

  Borgmester Jacob Bundsgaard: Der bliver kamp om pengene til udsatte boligområder

  Kommentarer fra borgmester Jacob Bundsgaard i forbindelse med politisk aftale i Folketinget om udsatte boligområder (ghetto-aftalen):
 • 09.05.2018

  Populær pulje uddeler penge igen

  Hvad har unge musikere på Godsbanen, øl- og vinsmagere i Brabrand og strikkedamer i Tilst til fælles? De har alle modtaget penge fra Aarhus Kommunes GENLYD-pulje til at udvikle deres aktiviteter.
 • 09.05.2018

  H. K. H. Kronprinsen fejres med folkefest i Aarhus

  Der er lagt op til et brag af en folkefest, når H.K.H. Kronprinsen fejres den 21. maj i anledningen af sin 50-års fødselsdag. Aarhus byder Kronprinsen velkommen til tonerne af rådhusklokkerne, der spiller ”Happy Birthday.” Det bliver startskuddet til en spektakulær løbefest, hvor der vil være underholdning langs ruten og det hele sluttes af med en festlig fødselsdagskoncert i Musikhusparken.
 • 09.05.2018

  Nyt liv til fabriksgrund i Kongsvang

  100 almene ungdomsboliger og 200 privatejede boliger er på vej til Kongsvang. Den ene af grundene, der bygges på, står lige nu ubenyttet hen, men i fremtiden vil der komme nyt liv og grønne områder til.
 
 

Opdateret: 26.1.2017

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code