Gå til sidens indhold
19.09.2016

Aarhus-skoler tager et digitalt kvantespring

Folkeskolerne i Aarhus Kommune er på vej mod en øget digitalisering, da Børn og Unge har indgået kontrakt med KMD om levering af en ny, digital læringsplatform KMD Educa Læring.

Den digitale løsning skal sammen med en investering på 20 millioner kroner i nyt it-udstyr styrke elevernes læring og samtidig bringe forældre tættere på hverdagen i folkeskolen.

 

Læringsplatformen samler forberedelse, undervisning og evaluering af læringen ét sted. Det betyder større synlighed og sammenhæng for elever, forældre, medarbejdere og skolernes ledelser, hvilket rådmand for Børn og Unge Bünyamin Simsek ser frem til.

 

”Forældres engagement er afgørende for børns udvikling, og med læringsplatformen bringer vi forældrene tættere på undervisningen. De får mulighed for at følge deres barns læring, udvikling og trivsel løbende. Det styrker forældreinddragelsen og samarbejdet mellem skole og hjem til gavn for elevernes læring,” siger Bünyamin Simsek.

 

I den såkaldte læringsplatform vil eleverne kunne arbejde digitalt med faglige forløb, dele materialer og evaluere deres udbytte, så de bliver endnu mere aktive medspillere i egen læring. Samtidig kan pædagogiske medarbejdere dele forberedelse, læringsforløb og undervisning i platformen, der også opsamler viden om den enkelte elev digitalt. Det skaber overblik og kan danne baggrund for tidlige og forebyggende indsatser samt datainformeret ledelse på skolerne.

 

”Alle børn og unge skal have mulighed for at udvikle deres potentiale. Det hjælper læringsplatformen med til. Derfor har et flertal i byrådet i Aarhus Kommune valgt at investere 20 millioner kroner i nye computere til skolerne, så vi kan give læringsplatformen den bedst mulige start. Samtidig vil jeg arbejde for, at vi får det løbende vedligehold af it-udstyr i folkeskolerne prioriteret i forbindelse med årets budgetforhandlinger,” siger Bünyamin Simsek.

 

Der er gennemført et offentligt udbud af læringsplatformen, og der er indgået en fireårig kontrakt med KMD. Her glæder man sig også over aftalen med landets næststørste kommune:

 

”Vi ser frem til et inspirerende samarbejde med Aarhus Kommune om at understøtte elevernes læring og gøre det nemt at planlægge, gennemføre og evaluere læringsforløb. Det er vores ambition, at vi ved hjælp af digitalisering sammen med Aarhus Kommune kan medvirke til at skabe et undervisnings- og læringsmiljø i verdensklasse,” siger direktør for KMD Børn & Uddannelse Jens Arne Madsen. 

 

Fakta

Læringsplatformen understøtter synlig læring og skaber en digital ramme, der understøtter elevernes læringsproces, lærernes arbejde og samarbejdet med forældrene. Løsningen er en del af det nationale brugerportalsinitiativ, der med en digital læringsplatform og en samarbejdsplatform skal sikre én fælles digital indgang til kommunikation og videndeling på 0-18 års området.

 

Initiativet tager afsæt i aftalen om et fagligt løft af folkeskolen, der har som mål at gøre eleverne bliver så dygtige, de kan, mindske betydningen af sociale baggrunde og styrke tilliden til og trivslen i folkeskolen.

Læs mere om programmet Digitale Børn og Unge, som skal realisere brugerportalsinitiativet i Aarhus Kommune over de næste år:

 aarhus.dk/brugerportalen

 

Yderligere oplysninger

Bünyamin Simsek, rådmand for Børn og Unge, 2194 7257
Ole Hersted Hansen, digitaliseringschef, Digitalisering, Børn og Unge, 3052 2594
Jens Arne Madsen, direktør KMD Børn & Uddannelse, 2098 4154

Link til denne side

Nyheder

 • 08.12.2017

  Klare regler for nye altaner

  Den 1. oktober trådte nye retningslinjer for altaner i kraft. De giver et klart overblik over mulighederne.
 • 08.12.2017

  Nye retningslinjer for skiltning på vej

  Flere love regulerer skiltningen i Aarhus Kommune, men udviklingen på området øger behovet for en opdatering af mulighederne. De er nu på vej.
 • 07.12.2017

  Borgerne sætter kurs for fremtidens velfærd

  Aarhus Byråd beder borgerne om hjælp til at sætte mål for fremtidens velfærd, så Aarhus kan blive et endnu bedre sted at leve sit liv.
 • 05.12.2017

  DEFCO's fremtid i Aarhus faldet på plads

  Den aarhusianske fødevarevirksomhed DEFCO åbner produktion i nyt domicil i Viby og sikrer dermed lokale arbejdspladser.
 • 04.12.2017

  Aarhus Kommunes Handicappris er uddelt

  Fodboldklubben F.C. Bøgeskov får Aarhus Kommunes Handicappris
 • 01.12.2017

  De første gadenavne i Lisbjerg får børnekultur som tema

  Navngivningen af gader og veje skal spille en større rolle i kommunens nye byudviklingsområder, så den bymæssige identitet bliver fremhævet. Sådan lyder det i en ny strategi fra Teknik og Miljø.
 • 30.11.2017

  Skøjtebanen åbner fredag

  Skøjtebanen åbner fredag Byens populære skøjtebane åbner fredag den 1. december klokken 14.00. Alle er inviteret til åbningen, hvor der også vil være en tidlig julegave, idet der er gratis skøjteleje til de 50 første.
 • 29.11.2017

  Aarhus Kommune uddeler Handicappris

  Mandag 4. december kl. 13.00 uddeles Aarhus Kommunes Handicappris 2017. Tre kandidater er nomineret for en helt særlig indsats på handicapområdet. Prisen overrækkes af borgmester Jacob Bundsgaard.
 
 

Opdateret: 19.9.2016

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Det sker i Aarhus 2017

Aarhus og Region Midtjylland
er Europæisk Kulturhovedstad.
Kom og vær med!

Se vores aktiviteter