Gå til sidens indhold
09.08.2017

Insekter og rislende vand skaber liv på midbyplejehjem

Vandhuller giver liv til mennesker, planter og dyr

Haverne på plejehjemmene i Aarhus udnyttes til et rigere dyreliv – til gavn for beboere, insekter og dyr.  Flere vandhuller er anlagt med rigelig plads til insekter, frøer og fugleliv.

 

I samarbejde med Naturhistorisk Museum og Buus Anlægsgartner har fire plejehjem i Aarhus fået anlagt vandhuller til gavn for den vilde natur i byen. Det er det kommunale projekt ”Plant Liv” i Sundhed og Omsorg, der arbejder med at skabe liv og livsglæde på plejehjemmene i Aarhus, der har formidlet det såkaldte ”Wild Aarhus”-projekt til plejehjemmene, som hurtigt sagde ”ja tak” til at få forskønnet deres haver med rislende vandløb, svævende guldsmede og kvækkende frøer, som kunne bringe glæde til beboerne.

 

Fredag d. 11. august kl. 14 arrangerer Naturhistorisk Museum en gratis guidet tur, hvor de vil fortælle om og undersøge livet i biotoperne, som vandhullerne også kaldes, og hvad de betyder for naturen i Aarhus. Turen er åben for alle og starter på Plejehjemmet Vestervang 44, hvor forstander Pernille Scherling Frisch og beboerne vil fortælle om, hvad vandhullet har betydet for dem:

 

”Det er dejligt, at vi har det her lille åndehul. Jeg er virkelig glad for at sidde herude og lytte til vandet, der klukker. Jeg tager tit min kaffekop med herud – jeg er ikke ret meget for at være inde, hvis der er mulighed for at komme ud” fortæller beboer Elin Alise Frederiksen og forstander Pernille Scherling Frisch er enig:

 

”Det har jo gjort gårdhaven skønnere at se på og der er så meget liv omkring med insekterne og fugle, der kommer og bader – alt det synes beboerne er spændende. Dyrelivet havde jeg slet ikke tænkt over på forhånd, men tanken om at vi er med til at skabe en diversitet i naturen er ren win win,” fortæller Pernille Scherling Frisch.

 

Rådmand for Sundhed og Omsorg Jette Skive vil også deltage i indvielsen:
- Det har været vigtigt for mig, at beboerne oplevede nogle mere hjemlige rammer på plejehjemmene. Nu udnytter vi også de grønne områder til at give beboerne mere udeliv, og insekter og dyr drager også fordel af indsatsen, siger Jette Skive.

 

Biotoperne er en del af projektet ”Wild Aarhus”, der fokuserer på af få flere vandhuller i byen og er finansieret af Puljen for Grønne Ildsjæle og Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune og skabt i samarbejde med Buus Anlægsgartner A/S.

 

Plant Liv arbejder med at fremme livsglæden på kommunens plejehjem igennem involvering og samskabelse. Dette gøres især ved at inddrage naturen, dyr og børn fra lokalsamfundet og indtil videre har Plant Liv blandt andet hjulpet plejehjemmene med at få gynger, kaniner, æbleruter til rehabilitering i det fri, pindsvin og samarbejder med lokale spejdere og daginstitutioner.

 

Praktisk information:
Rundvisningen starter på Plejehjemmet Vestervang 44, 8000 Aarhus C fredag d. 11. august kl 14 og varer ca. to timer i alt.

Jette Skive (DF), rådmand, Sundhed og Omsorg: 21659958

Link til denne side

Nyheder

 
 

Opdateret: 09.8.2017

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Det sker i Aarhus 2017

Aarhus og Region Midtjylland
er Europæisk Kulturhovedstad.
Kom og vær med!

Se vores aktiviteter