Gå til sidens indhold
11.08.2017

Mandag møder 3000 nye elever i aarhusianske skoler

På mandag 14. august begynder et nyt skoleår for de cirka 30.000 elever i 46 aarhusianske folkeskoler. Tusinder af børn og unge vil drage af sted på fortove og cykelstier, på vej til første skoledag.

For knap 3000 elever er skoledagen deres allerførste, de begynder i 0. klasse og tager dermed første skridt ind i 10 års skolegang med faglig læring, kammeratskab og udsigten til at blive meget klogere.

 

Bünyamin Simsek, rådmand for Børn og Unge, byder alle elever og forældre velkommen i skole.

”Første skoledag er værd af fejre, så vi hejser Dannebrog. Børn og forældre møder en aarhusiansk folkeskole, som skaber flotte faglige og pædagogiske resultater. Eleverne bliver udfordret af professionelle og engagerede medarbejdere, hvis fornemmeste opgave er at skabe en god skolegang,” siger Bünyamin Simsek.

 

I forbindelse med skolestarten sætter Aarhus Kommune som vanligt fokus på trafiksikkerheden omkring skolerne, blandt andet gennem kampagnen ”Børn på vej”, som gennemføres i samarbejde med Rådet for Sikker Trafik og Trygfonden.

Samtidig arbejder Aarhus Kommune systematisk med at øge trafiksikkerheden for børn og unge, blandt andet gennem uddannelse af skolepatruljer, færdselsundervisning og cyklistprøver. Desuden er der over de seneste år gennemført 200 konkrete projekter til at forbedre sikkerheden, eksempelvis Kys og Kør-afsætningspladser, gåbusser, trafikheller, fodgængerfelter, skiltning og afmærkning. Endelig er en ny analyse af skolevejene netop på vej til Aarhus Byråd.

 

Bünyamin Simsek opfordrer derfor alle til at tage hensyn ved skolerne.

”Vi hører nogle gange om trafikanter, der ikke respekterer skolepatruljerne eller forbud mod standsning og parkering. Folk er simpelthen nødt til at få pulsen lidt ned om morgenen, hvor der kan være trængsel ved skolerne. Samtidig vil jeg også opfordre til, at flere børn selv får lært at cykle eller gå i skole fremfor at blive kørt i bil,” siger Bünyamin Simsek.

 

Ifølge en foreløbig opgørelse begynder 2891 elever i år i 0. klasse i aarhusianske folkeskoler mod 2912 elever sidste år. I alt er cirka 28.900 elever indskrevet fra 0. til 10. klasse.

 

Yderligere oplysninger:

Bünyamin Simsek, rådmand for Børn og Unge, mobil 2194 7257

Link til denne side

Nyheder

 • 19.10.2017

  International jobmesse på Rådhuset

  I år afholdes International Company Day tirsdag den 24. oktober kl. 13-15 i Rådhushallen.
 • 17.10.2017

  Nørreportkrydset lukker i 28 timer

  Et af Aarhus’ trafikale knudepunkter bliver lukket i 28 timer i weekenden, når der skal lægges nyt asfalt i Nørreportkrydset.
 • 16.10.2017

  Livsglæden får vinger på Plejehjemmet Skæring

  Et brevdueslag med brevdueunger indsamlet fra hele landet skal bringe mere liv til Plejehjemmet Skæring til stor glæde for beboerne – ikke mindst den gamle brevdueentusiast Jens Laursen, der bor på plejehjemmet.
 • 13.10.2017

  Erhvervslejemål bliver til ungdomsboliger i Aarhus N

  115 bæredygtige ungdomsboliger opført af Boligkontoret Århus er på vej på Katrinebjerg. Yderligere 131 almene familie- og ungdomsboliger venter forude.
 • 12.10.2017

  Gratis parkering i Navitas i uge 42

  Mange vil tilsyneladende hellere køre rundt i Latinerkvarteret den halve formiddag for at finde en parkeringsplads i gadeplan i stedet for at benytte en af de 450 offentlige parkeringspladser i Navitas. En kampagne med gratis parkering skal få aarhusianernes øjne op for det lettilgængelige parkeringsanlæg lige midt i Aarhus.
 • 12.10.2017

  Sæt dig på kunsten i Generationernes Hus

  Et meget stort kunstværk udformet i træ bliver en del af inventaret i Generationernes Hus på Aarhus Ø. Billedkunstner Jesper Rasmussen skal skabe værket, som vil kunne bruges og ses af alle i huset.
 • 12.10.2017

  Forsvarsgeneral hædres med plads

  John Stampe, som har rekorden for flest spillede kampe for AGF, får pladsen for enden af Stadion Allé opkaldt efter sig.
 • 12.10.2017

  Styrket indsats for sikre skoleveje

  17,5 millioner kroner skal de kommende tre år bruges til at optimere sikkerheden på aarhusianske skoleveje. Målet er bl.a. at motivere endnu flere børn til at cykle eller gå i skole.
 
 

Opdateret: 11.8.2017

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Det sker i Aarhus 2017

Aarhus og Region Midtjylland
er Europæisk Kulturhovedstad.
Kom og vær med!

Se vores aktiviteter