Gå til sidens indhold
11.08.2017

Mandag møder 3000 nye elever i aarhusianske skoler

På mandag 14. august begynder et nyt skoleår for de cirka 30.000 elever i 46 aarhusianske folkeskoler. Tusinder af børn og unge vil drage af sted på fortove og cykelstier, på vej til første skoledag.

For knap 3000 elever er skoledagen deres allerførste, de begynder i 0. klasse og tager dermed første skridt ind i 10 års skolegang med faglig læring, kammeratskab og udsigten til at blive meget klogere.

 

Bünyamin Simsek, rådmand for Børn og Unge, byder alle elever og forældre velkommen i skole.

”Første skoledag er værd af fejre, så vi hejser Dannebrog. Børn og forældre møder en aarhusiansk folkeskole, som skaber flotte faglige og pædagogiske resultater. Eleverne bliver udfordret af professionelle og engagerede medarbejdere, hvis fornemmeste opgave er at skabe en god skolegang,” siger Bünyamin Simsek.

 

I forbindelse med skolestarten sætter Aarhus Kommune som vanligt fokus på trafiksikkerheden omkring skolerne, blandt andet gennem kampagnen ”Børn på vej”, som gennemføres i samarbejde med Rådet for Sikker Trafik og Trygfonden.

Samtidig arbejder Aarhus Kommune systematisk med at øge trafiksikkerheden for børn og unge, blandt andet gennem uddannelse af skolepatruljer, færdselsundervisning og cyklistprøver. Desuden er der over de seneste år gennemført 200 konkrete projekter til at forbedre sikkerheden, eksempelvis Kys og Kør-afsætningspladser, gåbusser, trafikheller, fodgængerfelter, skiltning og afmærkning. Endelig er en ny analyse af skolevejene netop på vej til Aarhus Byråd.

 

Bünyamin Simsek opfordrer derfor alle til at tage hensyn ved skolerne.

”Vi hører nogle gange om trafikanter, der ikke respekterer skolepatruljerne eller forbud mod standsning og parkering. Folk er simpelthen nødt til at få pulsen lidt ned om morgenen, hvor der kan være trængsel ved skolerne. Samtidig vil jeg også opfordre til, at flere børn selv får lært at cykle eller gå i skole fremfor at blive kørt i bil,” siger Bünyamin Simsek.

 

Ifølge en foreløbig opgørelse begynder 2891 elever i år i 0. klasse i aarhusianske folkeskoler mod 2912 elever sidste år. I alt er cirka 28.900 elever indskrevet fra 0. til 10. klasse.

 

Yderligere oplysninger:

Bünyamin Simsek, rådmand for Børn og Unge, mobil 2194 7257

Link til denne side

Nyheder

 • 15.02.2018

  Hjælp med at gøre parkerne forårsklare

  Teknik og Miljø bruger de kolde måneder på at gøre Aarhus’ mange parker klar til foråret og aarhusianernes indtog. Alle kan med få klik på mobilen hjælpe arbejdet godt på vej.
 • 14.02.2018

  Kondolencebog på Aarhus Rådhus i anledning af HKH Prins Henriks død

  Byens borgere og gæster har mulighed for at skrive en kondolence-hilsen til Hans Kongelige højhed, på Aarhus Rådhus.
 • 14.02.2018

  Bering-Beder vejen er undervejs

  I næste uge kommer det første synlige bevis på, at arbejdet med Bering-Beder vejen er i gang. Jorden under den 12 km lange strækning skal bl.a. undersøges for mulige arkæologiske skatte.
 • 14.02.2018

  Ved HKH Prins Henriks død:

  Borgmester Jacob Bundsgaard sender kondolence-skrivelse til Kongehuset i anledning af HKH Prins Henriks død.
 • 12.02.2018

  Aarhus Letbane får ny formand

  Den aarhusianske erhvervsmand og tidligere medlem af Aarhus Byråd Steen Stavnsbo indstilles til posten som ny formand for Aarhus Letbane I/S
 • 09.02.2018

  Børn kan få hjælp til tænderne i ferien

  Allerede fra næste uge udvider Tandplejen Aarhus åbningstiden i skoleferier. Dermed får børn og unge bedre mulighed for såvel akut behandling af tandskader eller tandpine som almindeligt tandeftersyn i ferietiden. Samtidig får deres forældre bedre mulighed for at være med.
 • 08.02.2018

  Lisbjerg er klar til vokseværk

  Aarhus Byråd godkendte onsdag aften udviklingsplanen for Lisbjerg, som er et af Danmarks største byudviklingsområder.
 • 08.02.2018

  Fald i andelen af privatskoleelever i Aarhus

  For første gang i nyere tid oplever skolerne i Aarhus Kommune et lille fald i andelen af elever, der går i privatskole. Dermed flader kurven over sivningen af elever fra folkeskole til privatskoler ud for første gang siden 1982.
 
 

Opdateret: 11.8.2017

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code