Gå til sidens indhold
11.08.2017

Nyt skoleår venter - kørselskontoret klar ved telefonerne fra kl. 6 til 22

Aarhus Kommunes Kørselskontor forberedt til skolestart for specialkørselsordningen i næste uge. Indkøring ventes at tage et par uger.
Mandag d. 14. august er der skolestart for skolebørn og unge i Aarhus Kommune. Det betyder, at kørselsordningen for børn og unge med særlige behov også tager hul på et nyt kørselsår.
 
Kørselskontoret forventer en mere smidig opstart af kørslen i år sammenlignet med opstarten sidste år, men vurderer samtidig, at der skal en indkøringsfase til på et par uger, inden der falder helt ro på kørslen. Det skyldes blandt andet nye børn og unge i kørselsordningen, hvis behov skal passes ind, ligesom der er justeringer i relation til en række børn og unge, som tidligere har været i ordningen.
 
For at sikre den bedst mulige opstart har Kørselskontoret på forhånd sørget for kommunikation til forældre og til de forskellige tilbud i Aarhus Kommune, således at alle får den fornødne information. Det drejer sig blandt anden om SMS service, som oplyser om kørselstidspunkt fra mandag og fremadrettet, information om kørsel i forbindelse med skolestart på forældreintra i de forskellige tilbud, en pjece, som kort giver vejledning til, hvorledes forældre skal forholde sig i forskellige situationer – herunder hvordan de kommer i kontakt med Kørselskontoret.
 
Desuden har Kørselskontoret udvidet sin åbningstid, således at forældre, pædagoger, lærere, chauffører mv. kan komme i kontakt med Kørselskontoret mellem kl. 6 og 22 på alle hverdage. Og i opstartsperioden er der på udvalgte skoler ekstra biler stillet til rådighed i en opstartsperiode. På Stensagerskolen er der desuden placeret en kørselskoordinator.
 
Kørselskontoret ser således frem til et kørselsår med gode rammer for Aarhus Kommunes børn og unge i kørselsordningen.
 
Læs mere om Aarhus Kommunes kørselsordning

Link til denne side

Nyheder

 • 19.10.2017

  International jobmesse på Rådhuset

  I år afholdes International Company Day tirsdag den 24. oktober kl. 13-15 i Rådhushallen.
 • 17.10.2017

  Nørreportkrydset lukker i 28 timer

  Et af Aarhus’ trafikale knudepunkter bliver lukket i 28 timer i weekenden, når der skal lægges nyt asfalt i Nørreportkrydset.
 • 16.10.2017

  Livsglæden får vinger på Plejehjemmet Skæring

  Et brevdueslag med brevdueunger indsamlet fra hele landet skal bringe mere liv til Plejehjemmet Skæring til stor glæde for beboerne – ikke mindst den gamle brevdueentusiast Jens Laursen, der bor på plejehjemmet.
 • 13.10.2017

  Erhvervslejemål bliver til ungdomsboliger i Aarhus N

  115 bæredygtige ungdomsboliger opført af Boligkontoret Århus er på vej på Katrinebjerg. Yderligere 131 almene familie- og ungdomsboliger venter forude.
 • 12.10.2017

  Gratis parkering i Navitas i uge 42

  Mange vil tilsyneladende hellere køre rundt i Latinerkvarteret den halve formiddag for at finde en parkeringsplads i gadeplan i stedet for at benytte en af de 450 offentlige parkeringspladser i Navitas. En kampagne med gratis parkering skal få aarhusianernes øjne op for det lettilgængelige parkeringsanlæg lige midt i Aarhus.
 • 12.10.2017

  Sæt dig på kunsten i Generationernes Hus

  Et meget stort kunstværk udformet i træ bliver en del af inventaret i Generationernes Hus på Aarhus Ø. Billedkunstner Jesper Rasmussen skal skabe værket, som vil kunne bruges og ses af alle i huset.
 • 12.10.2017

  Forsvarsgeneral hædres med plads

  John Stampe, som har rekorden for flest spillede kampe for AGF, får pladsen for enden af Stadion Allé opkaldt efter sig.
 • 12.10.2017

  Styrket indsats for sikre skoleveje

  17,5 millioner kroner skal de kommende tre år bruges til at optimere sikkerheden på aarhusianske skoleveje. Målet er bl.a. at motivere endnu flere børn til at cykle eller gå i skole.
 
 

Opdateret: 11.8.2017

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Det sker i Aarhus 2017

Aarhus og Region Midtjylland
er Europæisk Kulturhovedstad.
Kom og vær med!

Se vores aktiviteter