Gå til sidens indhold
07.12.2017

Borgerne sætter kurs for fremtidens velfærd

Aarhus Byråd beder borgerne om hjælp til at sætte mål for fremtidens velfærd, så Aarhus kan blive et endnu bedre sted at leve sit liv.

Startskuddet lyder d. 14. december, hvor rådmændene Bünyamin Simsek, Jette Skive og Thomas Medom har inviteret 130 udvalgte borgere til en samtalesalon om fremtidens velfærd. Borgerne er inviteret med hjælp fra et analyseinstitut, så de repræsenterer perspektiver og interesser bredest muligt.

 

Baggrunden er byrådets tro på, at borgerne er de bedste til at fortælle, hvad der er vigtigst i velfærden. Samtidig udtrykker byrådet ønske om et Aarhus, hvor kommune og borgere i fællesskab lykkes med at skabe de bedste rammer for det gode liv – hele livet, fra 0-100 år. Derfor skal der udvikles nye såkaldte velfærdsmål.

 

Velfærdsmålene forudsætter en fælles forståelse af begreber som eksempelvis ’sundhed’, ’ensomhed’ eller ’ulighed’. Det er også vigtigt med et fælles billede af tilstanden blandt borgerne 0-100 år i Aarhus Kommune – og ikke mindst er det vigtigt at kunne følge op på, om man når sine mål.

 

”Borgerne er de bedste til at fortælle os, hvornår vi lykkes, hvornår vi ikke lykkes og hvad vi skal følge op på, for at komme i mål med det vigtigste. Derfor glæder jeg mig til samtalerne. Ambitionen med den kommende dialog er at skabe et Aarhus, hvor alle har mulighed for et endnu bedre liv,” siger Bünyamin Simsek, rådmand for Børn og Unge.

 

”Danmark er lig med velfærd. Det skal vi værne om og passe på. Derfor er det også aarhusianerne, som skal pege på, hvilke mål vi skal have for landets næststørste by. En by hvor jeg oplever, at vi vil hinanden på tværs af generationer, skal vi sikre samvær og fællesskaber og modgå ensomhed,” siger Jette Skive, rådmand for Sundhed og Omsorg.

 

”Det er min oplevelse, at velfærden er under pres. Det skal vi forholde os aktivt til. Det gør vi blandt andet ved at udvikle nogle ambitiøse velfærdsmål, og det skal vi selvfølgelig gøre sammen med borgerne – dem, som det hele handler om,” siger Thomas Medom, rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse.

 

Ved arrangementet d. 14. december er det selve samtalen, der er i centrum - ikke en skarp debat. Målet er ikke enighed, men at samtale om forskellige ønsker til og perspektiver på det gode liv i Aarhus.

 

Hovedindtrykkene fra aftenen vil blive båret med ind i det fremtidige arbejde med velfærdsmålene, hvor blandt andet det tiltrædende byråd inddrages tæt. Det endelige sigte er at vedtage et eller flere velfærdsmål for Aarhus i forbindelse med budgettet for 2019, som er retningsgivende for, hvilke indsatser byrådet sætter i gang.

 

Yderligere oplysninger:

Bünyamin Simsek, rådmand for Børn og Unge, tlf. 2194 7257

Jette Skive, rådmand for Sundhed og Omsorg, tlf. 2165 9958

Thomas Medom, rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, tlf. 2751 7961

Link til denne side

Nyheder

 • 17.05.2018

  Rammerne for Classic Race Aarhus er lagt fast

  Teknik og Miljø har nu færdigbehandlet vilkårene for Classic Race Aarhus. Vilkårene sendes til arrangøren og beboerne i området.
 • 17.05.2018

  Der er andet i livet end karakterer

  Sæsonen for klamme håndflader, følelsesmæssige op- og nedture, ærgrelser, forglemmelser, ris, ros og nervøs lugt af ungdommens armhuler er åben. Det årlige karakterræs i folkeskoler, gymnasier og videregående uddannelser er indledt.
 • 15.05.2018

  Den Blå Skole udvider ved internationalt sejlsportscenter i Aarhus

  I fremtiden får endnu flere aarhusianske folkeskoleelever mulighed for at boltre sig på, i og ved Aarhus Bugt, når Den Blå Skole flytter aktiviteter til det nye internationale sejlsportscenter på Aarhus Ø.
 • 15.05.2018

  Mere omsorg til døende og støtte til pårørende

  Borgere i Aarhus der er ved at tage afsked med livet får fremover endnu mere omsorg og pleje og pårørende mere støtte.
 • 09.05.2018

  Borgmester Jacob Bundsgaard: Der bliver kamp om pengene til udsatte boligområder

  Kommentarer fra borgmester Jacob Bundsgaard i forbindelse med politisk aftale i Folketinget om udsatte boligområder (ghetto-aftalen):
 • 09.05.2018

  Populær pulje uddeler penge igen

  Hvad har unge musikere på Godsbanen, øl- og vinsmagere i Brabrand og strikkedamer i Tilst til fælles? De har alle modtaget penge fra Aarhus Kommunes GENLYD-pulje til at udvikle deres aktiviteter.
 • 09.05.2018

  H. K. H. Kronprinsen fejres med folkefest i Aarhus

  Der er lagt op til et brag af en folkefest, når H.K.H. Kronprinsen fejres den 21. maj i anledningen af sin 50-års fødselsdag. Aarhus byder Kronprinsen velkommen til tonerne af rådhusklokkerne, der spiller ”Happy Birthday.” Det bliver startskuddet til en spektakulær løbefest, hvor der vil være underholdning langs ruten og det hele sluttes af med en festlig fødselsdagskoncert i Musikhusparken.
 • 09.05.2018

  Nyt liv til fabriksgrund i Kongsvang

  100 almene ungdomsboliger og 200 privatejede boliger er på vej til Kongsvang. Den ene af grundene, der bygges på, står lige nu ubenyttet hen, men i fremtiden vil der komme nyt liv og grønne områder til.
 
 

Opdateret: 07.12.2017

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code