Gå til sidens indhold
07.12.2017

Borgerne sætter kurs for fremtidens velfærd

Aarhus Byråd beder borgerne om hjælp til at sætte mål for fremtidens velfærd, så Aarhus kan blive et endnu bedre sted at leve sit liv.

Startskuddet lyder d. 14. december, hvor rådmændene Bünyamin Simsek, Jette Skive og Thomas Medom har inviteret 130 udvalgte borgere til en samtalesalon om fremtidens velfærd. Borgerne er inviteret med hjælp fra et analyseinstitut, så de repræsenterer perspektiver og interesser bredest muligt.

 

Baggrunden er byrådets tro på, at borgerne er de bedste til at fortælle, hvad der er vigtigst i velfærden. Samtidig udtrykker byrådet ønske om et Aarhus, hvor kommune og borgere i fællesskab lykkes med at skabe de bedste rammer for det gode liv – hele livet, fra 0-100 år. Derfor skal der udvikles nye såkaldte velfærdsmål.

 

Velfærdsmålene forudsætter en fælles forståelse af begreber som eksempelvis ’sundhed’, ’ensomhed’ eller ’ulighed’. Det er også vigtigt med et fælles billede af tilstanden blandt borgerne 0-100 år i Aarhus Kommune – og ikke mindst er det vigtigt at kunne følge op på, om man når sine mål.

 

”Borgerne er de bedste til at fortælle os, hvornår vi lykkes, hvornår vi ikke lykkes og hvad vi skal følge op på, for at komme i mål med det vigtigste. Derfor glæder jeg mig til samtalerne. Ambitionen med den kommende dialog er at skabe et Aarhus, hvor alle har mulighed for et endnu bedre liv,” siger Bünyamin Simsek, rådmand for Børn og Unge.

 

”Danmark er lig med velfærd. Det skal vi værne om og passe på. Derfor er det også aarhusianerne, som skal pege på, hvilke mål vi skal have for landets næststørste by. En by hvor jeg oplever, at vi vil hinanden på tværs af generationer, skal vi sikre samvær og fællesskaber og modgå ensomhed,” siger Jette Skive, rådmand for Sundhed og Omsorg.

 

”Det er min oplevelse, at velfærden er under pres. Det skal vi forholde os aktivt til. Det gør vi blandt andet ved at udvikle nogle ambitiøse velfærdsmål, og det skal vi selvfølgelig gøre sammen med borgerne – dem, som det hele handler om,” siger Thomas Medom, rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse.

 

Ved arrangementet d. 14. december er det selve samtalen, der er i centrum - ikke en skarp debat. Målet er ikke enighed, men at samtale om forskellige ønsker til og perspektiver på det gode liv i Aarhus.

 

Hovedindtrykkene fra aftenen vil blive båret med ind i det fremtidige arbejde med velfærdsmålene, hvor blandt andet det tiltrædende byråd inddrages tæt. Det endelige sigte er at vedtage et eller flere velfærdsmål for Aarhus i forbindelse med budgettet for 2019, som er retningsgivende for, hvilke indsatser byrådet sætter i gang.

 

Yderligere oplysninger:

Bünyamin Simsek, rådmand for Børn og Unge, tlf. 2194 7257

Jette Skive, rådmand for Sundhed og Omsorg, tlf. 2165 9958

Thomas Medom, rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, tlf. 2751 7961

Link til denne side

Nyheder

 • 08.12.2017

  Klare regler for nye altaner

  Den 1. oktober trådte nye retningslinjer for altaner i kraft. De giver et klart overblik over mulighederne.
 • 08.12.2017

  Nye retningslinjer for skiltning på vej

  Flere love regulerer skiltningen i Aarhus Kommune, men udviklingen på området øger behovet for en opdatering af mulighederne. De er nu på vej.
 • 07.12.2017

  Borgerne sætter kurs for fremtidens velfærd

  Aarhus Byråd beder borgerne om hjælp til at sætte mål for fremtidens velfærd, så Aarhus kan blive et endnu bedre sted at leve sit liv.
 • 05.12.2017

  DEFCO's fremtid i Aarhus faldet på plads

  Den aarhusianske fødevarevirksomhed DEFCO åbner produktion i nyt domicil i Viby og sikrer dermed lokale arbejdspladser.
 • 04.12.2017

  Aarhus Kommunes Handicappris er uddelt

  Fodboldklubben F.C. Bøgeskov får Aarhus Kommunes Handicappris
 • 01.12.2017

  De første gadenavne i Lisbjerg får børnekultur som tema

  Navngivningen af gader og veje skal spille en større rolle i kommunens nye byudviklingsområder, så den bymæssige identitet bliver fremhævet. Sådan lyder det i en ny strategi fra Teknik og Miljø.
 • 30.11.2017

  Skøjtebanen åbner fredag

  Skøjtebanen åbner fredag Byens populære skøjtebane åbner fredag den 1. december klokken 14.00. Alle er inviteret til åbningen, hvor der også vil være en tidlig julegave, idet der er gratis skøjteleje til de 50 første.
 • 29.11.2017

  Aarhus Kommune uddeler Handicappris

  Mandag 4. december kl. 13.00 uddeles Aarhus Kommunes Handicappris 2017. Tre kandidater er nomineret for en helt særlig indsats på handicapområdet. Prisen overrækkes af borgmester Jacob Bundsgaard.
 
 

Opdateret: 07.12.2017

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Det sker i Aarhus 2017

Aarhus og Region Midtjylland
er Europæisk Kulturhovedstad.
Kom og vær med!

Se vores aktiviteter