Gå til sidens indhold
15.12.2017

Minister for offentlig innovation Sophie Løhde besøger Aarhus

For at hente inspiration og bidrag til regeringens arbejdsprogram for udvikling og effektivisering af den offentlige sektor – ”Sammenhængsreformen” – besøger minister for offentlig innovation, Sophie Løhde, Aarhus Kommune mandag den 18. december.

Besøget indgår i ministerens rundrejse til samtlige landets kommuner og fem regioner.

 

Borgmester Jacob Bundsgaard ser besøget som en fin anledning til at bidrage med inspiration til regeringens reform af den offentlige sektor og vil præsentere en række indsatser, hvor lovgivningsmæssige/statslige reguleringer står i vejen for innovation og gentænkning af velfærd.

 

Blandt en række forslag har ministeren valgt at besøge to steder i Aarhus, hvor hun vil møde borgere og medarbejdere for at høre om deres erfaringer: Herberget ”Skrænten” og Lokalcenter ”Møllestien”.

 

”Skrænten” er et midlertidigt hjem for hjemløse i en gammel SFO bygning og drives af foreningen ”Oplysning Om Gadeliv”. Herberget drives primært af de hjemløse selv, som står for blandt andet madlavning og rengøring.

 

På Herberget Skrænten modtages ministeren af borgmester Jacob Bundsgaard og rådmand Thomas Medom, Sociale Forhold og Beskæftigelse. Herefter rundvisning ved to brugere af ”Skrænten”.

 

På ”Møllestien” vil ministeren tale med medarbejdere i det fælles akutteam og mobil røntgen.

 

Begge institutioner indgår i Aarhus Kommunes arbejde med ”Bedre veje til Sundhed” og peger på, at det vil være relevant at undersøge nærmere, hvordan digitale løsninger kan understøtte borgerne, når deres behandling skifter mellem kommune, hospital og praktiserende læge.

Link til denne side

Nyheder

 • 24.04.2018

  Aarhus-model med psykologsamtaler bredes ud

  Mistrivsel blandt ældre kan blive hjulpet af en række samtaler med psykolog, og livskvaliteten stiger markant, viser erfaringer fra Aarhus. Nu bredes det ud til andre kommuner.
 • 24.04.2018

  Premiere: Åben fritidsklub i hele Aarhus

  Onsdag den 25. april fra kl. 15-18 slår fritidsklubberne i Aarhus Kommune dørene op til et stort åbent hus-arrangement.
 • 23.04.2018

  Holme Skole indvier årets skoleolympiske by

  Elever og paralympisk-medaljevinder Daniel Wagner løber Skole OL-faklen ind til åbningen af den olympiske by på Holme Skole og gør klar til 12.000 deltagere i juni. Alle er velkomne til åbningen på torsdag.
 • 23.04.2018

  Brems for gult

  Alt for mange aarhusianere kender ikke færdselsloven, eller vælger
  at ignorere den, når de kører over for gult lys. Men manglende respekt
  for det gule lys skaber farlige situationer i trafikken og
  problemer for fremkommeligheden - ikke mindst i de kryds, som Letbanen kører igennem.
 • 23.04.2018

  Udkast til rammerne for Classic Race i høring

  Teknik og Miljø har nu udarbejdet et udkast til hvilke vilkår, Classic Race kan afholdes under. Udkastet sendes i høring hos naboerne mandag den 23. april.
 • 20.04.2018

  Lyd lærer publikum om demens

  Fra 1. maj åbner ny lydinstallation i Aarhus, som inddrager publikum i oplevelsen af at have demens. Installationen er skabt af Teater Fluks og en del af deres roste forestilling CTRL+ALT+DEMENS, støttet af Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune.
 • 19.04.2018

  Har du overvejet at blive frivillig?

  Og vil du være med til at skabe glæde og socialt samvær hos mennesker med psykiske eller fysiske handicap? Så kan du høre mere om at være frivillig til vores FrivilligJobbørs. Det sker den 25. april 2018 om eftermiddagen på DOKK1 – og er et led i Frivillig-hovedstadsåret.
 • 19.04.2018

  60-årige laver mad og spiser sammen

  Selvom du ikke kan svinge gryder og potter kan du deltage i madlavning og lave et fællesskab med andre 60+ i Aarhus. FOF er gået sammen med Aarhus Kommunes initiativ GENLYD.
 
 

Opdateret: 21.12.2017

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code