Gå til sidens indhold
21.12.2017

Sorgterapi for børn og unge afprøves i Aarhus Kommune

Omkring 7.500 børn og unge i Danmark i alderen 6-15 år har mistet en eller begge forældre. 365 af dem bor i Aarhus Kommune. Nu tilbyder kommunen sorgterapi til de efterladte børn og unge.

”At miste en forælder, mens man er barn eller ung, kan være en traumatisk oplevelse. De fleste børn og unge klarer sig igennem sorgen med hjælp fra familie, venner og netværk. Men for nogle børn og unge kan oplevelsen være så intens, varig og gennemgribende, at det kan være vanskeligt for barnet at få en hverdag til at fungere igen,” siger rådmand Thomas Medom.

 

Han er derfor glad for kommunens samarbejde med Børn, Unge & Sorg, som har mange års erfaring med sorgterapi og behandling af børn og unge i sorg. Omkring 10 procent af børnene/de unge udvikler nemlig det, der kaldes kompliceret sorg. Og op mod 30 procent er i risiko for at udvikle kompliceret sorg, hvis de ikke modtager terapeutisk behandling.

 

Aarhus Kommune har indledt et samarbejde med organisationen Børn, Unge & Sorg om at tilbyde sorgterapi til efterladte børn og unge i alderen 6-15 år. Børn, Unge & Sorgs mangeårige erfaringer er blevet til en manual for sorgterapi, som Aarhus Kommune i løbet af 2018 skal afprøve. Samarbejdet mellem kommunen og organisationen indebærer blandt andet, at psykologer og familieterapeuter i Aarhus Kommune i løbet af 2017 har modtaget undervisning af psykologer fra Børn, Unge & Sorg.

 

Gitte Bach Jensen, afdelingsleder i Børnecentret, Aarhus Kommune, siger: ”Samarbejdet betyder, at den store viden og erfaring, som organisationen Børn, Unge & Sorg har indenfor sorg-behandling, også kan komme børn og unge med kompliceret sorg i Aarhus Kommune til gavn. Det er inspirerende og fagligt udviklende at deltage i projektet.

 

Hvordan kommer du i gang?

Har du brug for at tale med en om muligheden for hjælp, kan du kontakte psykolog Anne Mette Jensen på telefon 41 85 91 44.
Tilbuddet er gratis.

 

Hvad består forløbet af?

 • Barnet/den unge kan tilbydes op til otte individuelle samtaler.
 • Deltagelse i en sorggruppe strækker sig over ti gange.
 • Der vil være op til otte børn/unge i gruppen.
 • Gruppen er sat sammen, så deltagerne aldersmæssigt passer sammen.
 • Undervejs i forløbet inviteres netværket til samtaler og til et møde, hvor man lærer mere om sorg hos børn og unge.

 

Hvad er kompliceret sorg?

En ung, der har mistet sine forældre, kan have svært ved at magte skolen eller samvær med kammerater i tiden lige efter tabet. Er det fortsat sådan for den unge måneder efter tabet, at han eller hun ikke vil i skole eller har trukket sig helt fra socialt samvær med jævnaldrende, peger det på et behov for professionel hjælp til familien.
Det er almindeligt, at et barn i tiden lige efter tabet jævnligt bliver ked af det eller vred og kan have svært ved at falde i søvn om aftenen. Hvis barnet fire måneder efter tabet flere gange om ugen oplever at være ked af det eller vred og at have svært ved at falde i søvn, kan det tyde på kompliceret sorg.

 

 

Yderligere information

 • Gitte Bach Jensen, afdelingsleder i Børnecentret, Aarhus Kommune, på telefon 41 85 49 01 eller mail gibj@aarhus.dk
 • Gitte Horskjær Hansen, videns- og forskningsmedarbejder i Børn, Unge & Sorg/Det Nationale Sorgcenter, på telefon 33 76 67 91 eller mail ghh@sorgcenter.dk
 • Christina Stjärnqvist, kommunikationsansvarlig i Børn, Unge & Sorg/Det Nationale Sorgcenter, på telefon 20 62 18 78 eller mail cs@sorgcenter.dk
Link til denne side

Nyheder

 • 22.03.2018

  Beskæftigede og studerende rykkes frem på venteliste til familieboliger

  Boligorganisationerne i Aarhus og Aarhus Kommune er nu klar med en forbedret strategi for udlejning, som skal sikre en mere blandet beboersammensætning i byens udsatte boligområder.
 • 22.03.2018

  Aarhusrådmand byder ny Kattegatforbindelse velkommen

  Teknikrådmand Bünyamin Simsek kalder ny forbindelse mellem Jylland og Sjælland skelsættende for Danmark.
 • 20.03.2018

  Ja, jeg er stolt over at bo i Aarhus!

  Ny undersøgelse fra Epinion dokumenterer, at et markant stigende antal aarhusianerne er stolte over at bo i Aarhus – og begejstringen skyldes især byens kulturliv.
 • 20.03.2018

  Musik og Sundhed spiller sammen i Aarhus

  Musik gør mennesker sundere - derfor skal vi have musik og sundhed til at spille sammen i fremtiden
 • 15.03.2018

  Smøgerne skoddes i Aarhus nu også på gymnasium

  Aarhusianerne er de borgere i Region Midtjylland, der ryger mindst, viser en stor national sundhedsprofil, og nu går Viby Gymnasium forrest i kamp mod røgen ved at blive det første røgfri gymnasium i Aarhus.
 • 15.03.2018

  Teknik og Miljø henter ny direktør i Rambøll

  Senest 1. juli tiltræder Rambøll-direktør Henrik Seiding som direktør for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune
 • 14.03.2018

  Nyt handicapråd 2018 - 2021

  Når kommunalvalget er overstået og det nye byråd starter sin fireårige byrådsperiode, sker der samtidig en række ændringer i fordelingen af poster i de forskellige udvalg, råd og nævn. Det gælder naturligvis også Handicaprådet, hvis opgave er at følge og vurdere vilkårene for alle grupper af mennesker med handicap i Aarhus Kommune.
 • 12.03.2018

  Mere sport på skemaet hos aarhusianske skoleelever

  Aarhusianske skoleelever får igen mulighed for at prøve kræfter med mange forskellige idrætsgrene i skoletiden. Aarhus Kommune og Idrætssamvirket aktiverer en ny pulje til fælles projekter mellem skoler og idrætsforeninger. Dele af puljen vil denne gang være øremærket større og længerevarende projekter.
 
 

Opdateret: 21.12.2017

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code