Gå til sidens indhold
05.07.2017

Aarhus-kompetencer skal bruges

Udenrigsministeriet har udpeget Aarhus Kommune som ansvarlig for to myndighedssamarbejder i Sydafrika og Indien. Her skal kommunen i samarbejde med de lokale sætte fokus på bæredygtig byudvikling og vandproblemer

Både i Indien og Sydafrika er der hårdt brug for hjælp til at udvikle bæredygtige løsninger. I byen Udaipur og i delstaten Gujarat i Indien er der fokus på vandplanlægning til sikring af tilstrækkelig drikkevandsforsyning, bæredygtig og effektiv spildevandshåndtering og en god vandkvalitet i søer. I Tshwane i Sydafrika har man store udfordringer i forhold til byplanlægning og byudvikling. Nu indgår Aarhus Kommune i et samarbejde med Udenrigsministeriet, ambassaderne og de lokale myndigheder om at udvikle løsninger, der bidrager til at få udviklingen sendt i den rigtige retning.

 

 

”I Aarhus har vi udviklet nogle smarte og bæredygtige løsninger inden for eksempelvis byudvikling og vandområdet, som vi også tror kan bruges i Indien og Sydafrika. Og derfor har vi valgt at følge opfordringen fra Udenrigsministeriet om at indgå i myndighedssamarbejderne med Udaipur og Tshwane”, siger borgmester Jacob Bundsgaard.

 

 

Myndighedssamarbejderne skal både afhjælpe nogle af de miljømæssige udfordringer, der følger med væksten og globaliseringen, og samtidig styrke eksportmulighederne for danske virksomheder.

 

Stærke kompetencer

Begge projekter er placeret i Magistratsafdelingen Teknik og Miljø. Udenrigsministeriet dækker de udgifter, som Aarhus Kommune har i forbindelse med projekterne.

 

 

”I Aarhus Kommune har vi dygtige medarbejdere og gode erfaringer indenfor eksempelvis spildevandsrensning, vandforsyning og håndtering af forurenede søer. Derfor vil vi naturligvis gerne være med til at sikre nødvendige forbedringer og understøtte en spændende udvikling i lande, der kan drage nytte af vor viden og ekspertise,” siger rådmand i Teknik og Miljø, Kristian Würtz.

 

 

 

 

Kort om projektet i Indien:

Aarhus Kommunes myndighedssamarbejde med Udaipur og Gujarat i Indien sker i samarbejde med Aarhus Vand A/S, Udenrigsministeriet og ambassaden i Delhi samt naturligvis de indiske myndigheder og interessenter.

 

 

Arbejdet er netop startet med et forprojekt, som fra foråret 2018 danner grundlaget for den egentlige indsats, som kører i cirka tre år.

 

Indien har igangsat et ambitiøst Smart City-projekt, der omfatter 100 indiske byer og store investeringer, der skal bane vejen for en massiv urbanisering med en fordobling af indbyggertallet i byerne med 400 mio. indbyggere i 2040. De indiske myndigheder ønsker sparring til planlægning og løsninger i forhold til spildevandsrensning, vandforsyning og forurening af søer.

 

Kort om projektet i Sydafrika:

Myndighedsamarbejdet i Tshwane (tidl. Pretoria) i Sydafrika fokuserer på byplanlægning og byudvikling i samarbejde med Tshwane Kommune. Byen lider, som flere andre byer i Sydafrika, under apartheidtidens forfejlede byplanlægning. Især er det et stort problem, at store befolkningsgrupper bor i townships langt fra arbejdspladserne i og omkring byens centrum. Samtidig er der massiv befolkningsvækst med tilflytning til byen fra landområderne, og byen har derfor store udfordringer i forhold til at skaffe boliger, arbejdspladser og offentlig service til alle.

 

Også her startes med et grundlæggende forprojekt inden det endelig tre-årige myndighedssamarbejde sættes i gang. En delegation har netop været i Sydafrika for blandt andet at understøtte den nødvendige, lokale netværksopbygning.

Link til denne side

Nyheder

 • 15.02.2018

  Hjælp med at gøre parkerne forårsklare

  Teknik og Miljø bruger de kolde måneder på at gøre Aarhus’ mange parker klar til foråret og aarhusianernes indtog. Alle kan med få klik på mobilen hjælpe arbejdet godt på vej.
 • 14.02.2018

  Kondolencebog på Aarhus Rådhus i anledning af HKH Prins Henriks død

  Byens borgere og gæster har mulighed for at skrive en kondolence-hilsen til Hans Kongelige højhed, på Aarhus Rådhus.
 • 14.02.2018

  Bering-Beder vejen er undervejs

  I næste uge kommer det første synlige bevis på, at arbejdet med Bering-Beder vejen er i gang. Jorden under den 12 km lange strækning skal bl.a. undersøges for mulige arkæologiske skatte.
 • 14.02.2018

  Ved HKH Prins Henriks død:

  Borgmester Jacob Bundsgaard sender kondolence-skrivelse til Kongehuset i anledning af HKH Prins Henriks død.
 • 12.02.2018

  Aarhus Letbane får ny formand

  Den aarhusianske erhvervsmand og tidligere medlem af Aarhus Byråd Steen Stavnsbo indstilles til posten som ny formand for Aarhus Letbane I/S
 • 09.02.2018

  Børn kan få hjælp til tænderne i ferien

  Allerede fra næste uge udvider Tandplejen Aarhus åbningstiden i skoleferier. Dermed får børn og unge bedre mulighed for såvel akut behandling af tandskader eller tandpine som almindeligt tandeftersyn i ferietiden. Samtidig får deres forældre bedre mulighed for at være med.
 • 08.02.2018

  Lisbjerg er klar til vokseværk

  Aarhus Byråd godkendte onsdag aften udviklingsplanen for Lisbjerg, som er et af Danmarks største byudviklingsområder.
 • 08.02.2018

  Fald i andelen af privatskoleelever i Aarhus

  For første gang i nyere tid oplever skolerne i Aarhus Kommune et lille fald i andelen af elever, der går i privatskole. Dermed flader kurven over sivningen af elever fra folkeskole til privatskoler ud for første gang siden 1982.
 
 

Opdateret: 05.7.2017

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code