Gå til sidens indhold
Moesgaard Allé med 20 år gamle træer
16.06.2017

Nye træer og bredere alle til Moesgaard

En ambitiøs og tidssvarende plan for Moesgaard Allé er nu klar. Løsningen vil fremtidssikre adgangsvejen for de hundredetusindevis af besøgende til museet i de naturskønne omgivelser.

Siden Moesgaard Museum åbnede sin nye museumsbygning i 2014 er antallet af besøgende firdoblet, og Moesgaard Allé har derfor lagt asfalt til et voksende antal biler. Derfor er der nu lagt op til at udvide alléen, så museets besøgende får en bedre og mere sikker vej. Samtidig vil der blive plantet nye træer. Træerne, som bliver plantet, er 20 år gamle. Dermed vil der fra begyndelsen være en fornemmelse af at køre på en allé.

 

”Løsningen, vi vælger at fremlægge for byrådet, er den mest ambitiøse og fremtidssikrede af de valgmuligheder, der er blevet undersøgt i VVM-redegørelsen. Den løser de trafikale udfordringer bedst muligt, og så tager den samtidig hensyn til de store kulturmiljømæssige og landskabelige interesser, der er i området,” siger Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø.

 

Den anbefalede løsning er på Magistratens dagsorden d. 19. juni og er baseret på en udvidelse af Moesgård Allé fra de nuværende ca. 4 meter til en bredde på 6,5 meter, så der kan køre dobbeltrettet biltrafik. Syd for vejen etableres en rekreativ sti, der i vest forbinder den eksisterende sti langs Oddervej og i øst den planlagte sti syd for alléen til Bispelundsvej.

 

Løsningen betyder samtidigt, at de eksisterende seljerøntræer langs alléen bliver fældet. Det er vurderet, at træerne er så gamle og syge, at de maksimalt kan blive stående i 10-20 år. Ved en total genetablering af træerne kommer man problemerne i forkøbet og skaber på lang sigt en homogen og ensartet allé med en markant bedre helhedsoplevelse i forhold til den nuværende situation.

 

På Moesgaard Museum glæder man sig over udsigten til en ny allé.

 

”Vi er på Moesgaard Museum meget glade for den løsning, der bliver lagt op til. Vi har igennem de seneste år haft rigtigt mange gæster, og langt de fleste har skullet ned ad en meget smal vejbane for både gående og bilister. Den foreslåede løsning for alléen vil sikre, at de besøgende får en let og tryg vej ind til museet, og samtidig fastholder den herregårdslandskabets hovedlinjer med alléen ned til det gamle Moesgaard. Så jeg synes, vi får en løsning, der er optimal både for vores besøgende og for de værdier, der ligger i landskabet omkring Moesgaard,” siger Mads Kähler Holst, direktør, Moesgaard Museum.

 

Forslaget til den nye Moesgaard Allé skal i første omgang skal sendes i offentlig høring. Efter den offentlige høring og efterfølgende byrådsbehandling skal der indledes en dialog med Fredningsnævnet om det endelig forslag. Ingen ved på nuværende tidspunkt, hvordan nævnet vil forholde sig til forslaget, og hvor lang tid behandlingen kan tage.

 

Fakta

- Det årlige besøgstal på museet var før den nye bygning ca. 125.000, hvor der var forventninger om en stigning op til 200.000. Besøgstallet har det første år efter åbningen af Ny Moesgård rundet 500.000 gæster. Forventningerne er nu, at besøgstallet falder lidt i de kommende år.
- I VVM-redegørelsen er fem forslag blevet undersøgt og vurderet i forhold til at kunne afvikle trafikken hensigtsmæssigt og deres indvirkning på miljøet.

Link til denne side

Nyheder

 • 20.04.2018

  Lyd lærer publikum om demens

  Fra 1. maj åbner ny lydinstallation i Aarhus, som inddrager publikum i oplevelsen af at have demens. Installationen er skabt af Teater Fluks og en del af deres roste forestilling CTRL+ALT+DEMENS, støttet af Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune.
 • 19.04.2018

  Har du overvejet at blive frivillig?

  Og vil du være med til at skabe glæde og socialt samvær hos mennesker med psykiske eller fysiske handicap? Så kan du høre mere om at være frivillig til vores FrivilligJobbørs. Det sker den 25. april 2018 om eftermiddagen på DOKK1 – og er et led i Frivillig-hovedstadsåret.
 • 19.04.2018

  60-årige laver mad og spiser sammen

  Selvom du ikke kan svinge gryder og potter kan du deltage i madlavning og lave et fællesskab med andre 60+ i Aarhus. FOF er gået sammen med Aarhus Kommunes initiativ GENLYD.
 • 18.04.2018

  Faglærte skal få flere unge i erhvervsuddannelse

  En ny samarbejdsaftale mellem LO Aarhus og Børn og Unge, Aarhus Kommune, skal få flere folkeskoleelever til at vælge en erhvervsrettet ungdomsuddannelse og senere en erhvervsuddannelse.
 • 18.04.2018

  ARos Danmarks første demensvenlige kunstmuseum

  I et tæt samarbejde mellem Aarhus Kommune Sundhed og Omsorg, Alzheimerforeningen og ARoS har en række medarbejdere fra museet gennemgået et kursus, hvor de er blevet klædt på med viden og fået konkrete værktøjer til at hjælpe mennesker med demens i forskellige situationer. Det betyder, at ARoS nu er Danmarks første demensvenlige kunstmuseum.
 • 17.04.2018

  Fiasko for udligningsreform koster Aarhus dyrt

  Borgmester Jacob Bundsgaards kommentar til, at regeringen den 17. april har opgivet at gennemføre en udligningsreform.
 • 17.04.2018

  Lad os skabe en bedre by for LGBT-personer

  Aarhus Byråd skal beslutte, om der skal tages skridt til at etablere et LGBT-hus med blandt andet sundhedsinformation og aktiviteter.
 • 13.04.2018

  Ungebyråd i charmeoffensiv på Aarhus-skoler

  Børne- og ungebyrådet i Aarhus sender i den kommende uge for første gang en flok engagerede ungdomspolitikere på forårs-charmeoffensiv på en række aarhusianske folkeskoler.
 
 

Opdateret: 16.6.2017

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code