Gå til sidens indhold
Moesgaard Allé med 20 år gamle træer
16.06.2017

Nye træer og bredere alle til Moesgaard

En ambitiøs og tidssvarende plan for Moesgaard Allé er nu klar. Løsningen vil fremtidssikre adgangsvejen for de hundredetusindevis af besøgende til museet i de naturskønne omgivelser.

Siden Moesgaard Museum åbnede sin nye museumsbygning i 2014 er antallet af besøgende firdoblet, og Moesgaard Allé har derfor lagt asfalt til et voksende antal biler. Derfor er der nu lagt op til at udvide alléen, så museets besøgende får en bedre og mere sikker vej. Samtidig vil der blive plantet nye træer. Træerne, som bliver plantet, er 20 år gamle. Dermed vil der fra begyndelsen være en fornemmelse af at køre på en allé.

 

”Løsningen, vi vælger at fremlægge for byrådet, er den mest ambitiøse og fremtidssikrede af de valgmuligheder, der er blevet undersøgt i VVM-redegørelsen. Den løser de trafikale udfordringer bedst muligt, og så tager den samtidig hensyn til de store kulturmiljømæssige og landskabelige interesser, der er i området,” siger Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø.

 

Den anbefalede løsning er på Magistratens dagsorden d. 19. juni og er baseret på en udvidelse af Moesgård Allé fra de nuværende ca. 4 meter til en bredde på 6,5 meter, så der kan køre dobbeltrettet biltrafik. Syd for vejen etableres en rekreativ sti, der i vest forbinder den eksisterende sti langs Oddervej og i øst den planlagte sti syd for alléen til Bispelundsvej.

 

Løsningen betyder samtidigt, at de eksisterende seljerøntræer langs alléen bliver fældet. Det er vurderet, at træerne er så gamle og syge, at de maksimalt kan blive stående i 10-20 år. Ved en total genetablering af træerne kommer man problemerne i forkøbet og skaber på lang sigt en homogen og ensartet allé med en markant bedre helhedsoplevelse i forhold til den nuværende situation.

 

På Moesgaard Museum glæder man sig over udsigten til en ny allé.

 

”Vi er på Moesgaard Museum meget glade for den løsning, der bliver lagt op til. Vi har igennem de seneste år haft rigtigt mange gæster, og langt de fleste har skullet ned ad en meget smal vejbane for både gående og bilister. Den foreslåede løsning for alléen vil sikre, at de besøgende får en let og tryg vej ind til museet, og samtidig fastholder den herregårdslandskabets hovedlinjer med alléen ned til det gamle Moesgaard. Så jeg synes, vi får en løsning, der er optimal både for vores besøgende og for de værdier, der ligger i landskabet omkring Moesgaard,” siger Mads Kähler Holst, direktør, Moesgaard Museum.

 

Forslaget til den nye Moesgaard Allé skal i første omgang skal sendes i offentlig høring. Efter den offentlige høring og efterfølgende byrådsbehandling skal der indledes en dialog med Fredningsnævnet om det endelig forslag. Ingen ved på nuværende tidspunkt, hvordan nævnet vil forholde sig til forslaget, og hvor lang tid behandlingen kan tage.

 

Fakta

- Det årlige besøgstal på museet var før den nye bygning ca. 125.000, hvor der var forventninger om en stigning op til 200.000. Besøgstallet har det første år efter åbningen af Ny Moesgård rundet 500.000 gæster. Forventningerne er nu, at besøgstallet falder lidt i de kommende år.
- I VVM-redegørelsen er fem forslag blevet undersøgt og vurderet i forhold til at kunne afvikle trafikken hensigtsmæssigt og deres indvirkning på miljøet.

Link til denne side

Nyheder

 • 19.10.2017

  International jobmesse på Rådhuset

  I år afholdes International Company Day tirsdag den 24. oktober kl. 13-15 i Rådhushallen.
 • 17.10.2017

  Nørreportkrydset lukker i 28 timer

  Et af Aarhus’ trafikale knudepunkter bliver lukket i 28 timer i weekenden, når der skal lægges nyt asfalt i Nørreportkrydset.
 • 16.10.2017

  Livsglæden får vinger på Plejehjemmet Skæring

  Et brevdueslag med brevdueunger indsamlet fra hele landet skal bringe mere liv til Plejehjemmet Skæring til stor glæde for beboerne – ikke mindst den gamle brevdueentusiast Jens Laursen, der bor på plejehjemmet.
 • 13.10.2017

  Erhvervslejemål bliver til ungdomsboliger i Aarhus N

  115 bæredygtige ungdomsboliger opført af Boligkontoret Århus er på vej på Katrinebjerg. Yderligere 131 almene familie- og ungdomsboliger venter forude.
 • 12.10.2017

  Gratis parkering i Navitas i uge 42

  Mange vil tilsyneladende hellere køre rundt i Latinerkvarteret den halve formiddag for at finde en parkeringsplads i gadeplan i stedet for at benytte en af de 450 offentlige parkeringspladser i Navitas. En kampagne med gratis parkering skal få aarhusianernes øjne op for det lettilgængelige parkeringsanlæg lige midt i Aarhus.
 • 12.10.2017

  Sæt dig på kunsten i Generationernes Hus

  Et meget stort kunstværk udformet i træ bliver en del af inventaret i Generationernes Hus på Aarhus Ø. Billedkunstner Jesper Rasmussen skal skabe værket, som vil kunne bruges og ses af alle i huset.
 • 12.10.2017

  Forsvarsgeneral hædres med plads

  John Stampe, som har rekorden for flest spillede kampe for AGF, får pladsen for enden af Stadion Allé opkaldt efter sig.
 • 12.10.2017

  Styrket indsats for sikre skoleveje

  17,5 millioner kroner skal de kommende tre år bruges til at optimere sikkerheden på aarhusianske skoleveje. Målet er bl.a. at motivere endnu flere børn til at cykle eller gå i skole.
 
 

Opdateret: 16.6.2017

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Det sker i Aarhus 2017

Aarhus og Region Midtjylland
er Europæisk Kulturhovedstad.
Kom og vær med!

Se vores aktiviteter