Gå til sidens indhold
Moesgaard Allé med 20 år gamle træer
16.06.2017

Nye træer og bredere alle til Moesgaard

En ambitiøs og tidssvarende plan for Moesgaard Allé er nu klar. Løsningen vil fremtidssikre adgangsvejen for de hundredetusindevis af besøgende til museet i de naturskønne omgivelser.

Siden Moesgaard Museum åbnede sin nye museumsbygning i 2014 er antallet af besøgende firdoblet, og Moesgaard Allé har derfor lagt asfalt til et voksende antal biler. Derfor er der nu lagt op til at udvide alléen, så museets besøgende får en bedre og mere sikker vej. Samtidig vil der blive plantet nye træer. Træerne, som bliver plantet, er 20 år gamle. Dermed vil der fra begyndelsen være en fornemmelse af at køre på en allé.

 

”Løsningen, vi vælger at fremlægge for byrådet, er den mest ambitiøse og fremtidssikrede af de valgmuligheder, der er blevet undersøgt i VVM-redegørelsen. Den løser de trafikale udfordringer bedst muligt, og så tager den samtidig hensyn til de store kulturmiljømæssige og landskabelige interesser, der er i området,” siger Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø.

 

Den anbefalede løsning er på Magistratens dagsorden d. 19. juni og er baseret på en udvidelse af Moesgård Allé fra de nuværende ca. 4 meter til en bredde på 6,5 meter, så der kan køre dobbeltrettet biltrafik. Syd for vejen etableres en rekreativ sti, der i vest forbinder den eksisterende sti langs Oddervej og i øst den planlagte sti syd for alléen til Bispelundsvej.

 

Løsningen betyder samtidigt, at de eksisterende seljerøntræer langs alléen bliver fældet. Det er vurderet, at træerne er så gamle og syge, at de maksimalt kan blive stående i 10-20 år. Ved en total genetablering af træerne kommer man problemerne i forkøbet og skaber på lang sigt en homogen og ensartet allé med en markant bedre helhedsoplevelse i forhold til den nuværende situation.

 

På Moesgaard Museum glæder man sig over udsigten til en ny allé.

 

”Vi er på Moesgaard Museum meget glade for den løsning, der bliver lagt op til. Vi har igennem de seneste år haft rigtigt mange gæster, og langt de fleste har skullet ned ad en meget smal vejbane for både gående og bilister. Den foreslåede løsning for alléen vil sikre, at de besøgende får en let og tryg vej ind til museet, og samtidig fastholder den herregårdslandskabets hovedlinjer med alléen ned til det gamle Moesgaard. Så jeg synes, vi får en løsning, der er optimal både for vores besøgende og for de værdier, der ligger i landskabet omkring Moesgaard,” siger Mads Kähler Holst, direktør, Moesgaard Museum.

 

Forslaget til den nye Moesgaard Allé skal i første omgang skal sendes i offentlig høring. Efter den offentlige høring og efterfølgende byrådsbehandling skal der indledes en dialog med Fredningsnævnet om det endelig forslag. Ingen ved på nuværende tidspunkt, hvordan nævnet vil forholde sig til forslaget, og hvor lang tid behandlingen kan tage.

 

Fakta

- Det årlige besøgstal på museet var før den nye bygning ca. 125.000, hvor der var forventninger om en stigning op til 200.000. Besøgstallet har det første år efter åbningen af Ny Moesgård rundet 500.000 gæster. Forventningerne er nu, at besøgstallet falder lidt i de kommende år.
- I VVM-redegørelsen er fem forslag blevet undersøgt og vurderet i forhold til at kunne afvikle trafikken hensigtsmæssigt og deres indvirkning på miljøet.

Link til denne side

Nyheder

 • 20.02.2018

  Glæde i Aarhus over fortsat anerkendelse fra Michelin-guiden

  Med fire flotte stjerne i 2018-udgaven af Michelin-guiden holder Aarhus status quo og sætter en tyk streg under byens styrkeposition på gastronomi-området.
 • 15.02.2018

  Hjælp med at gøre parkerne forårsklare

  Teknik og Miljø bruger de kolde måneder på at gøre Aarhus’ mange parker klar til foråret og aarhusianernes indtog. Alle kan med få klik på mobilen hjælpe arbejdet godt på vej.
 • 14.02.2018

  Kondolencebog på Aarhus Rådhus i anledning af HKH Prins Henriks død

  Byens borgere og gæster har mulighed for at skrive en kondolence-hilsen til Hans Kongelige højhed, på Aarhus Rådhus.
 • 14.02.2018

  Bering-Beder vejen er undervejs

  I næste uge kommer det første synlige bevis på, at arbejdet med Bering-Beder vejen er i gang. Jorden under den 12 km lange strækning skal bl.a. undersøges for mulige arkæologiske skatte.
 • 14.02.2018

  Ved HKH Prins Henriks død:

  Borgmester Jacob Bundsgaard sender kondolence-skrivelse til Kongehuset i anledning af HKH Prins Henriks død.
 • 12.02.2018

  Aarhus Letbane får ny formand

  Den aarhusianske erhvervsmand og tidligere medlem af Aarhus Byråd Steen Stavnsbo indstilles til posten som ny formand for Aarhus Letbane I/S
 • 09.02.2018

  Børn kan få hjælp til tænderne i ferien

  Allerede fra næste uge udvider Tandplejen Aarhus åbningstiden i skoleferier. Dermed får børn og unge bedre mulighed for såvel akut behandling af tandskader eller tandpine som almindeligt tandeftersyn i ferietiden. Samtidig får deres forældre bedre mulighed for at være med.
 • 08.02.2018

  Lisbjerg er klar til vokseværk

  Aarhus Byråd godkendte onsdag aften udviklingsplanen for Lisbjerg, som er et af Danmarks største byudviklingsområder.
 
 

Opdateret: 16.6.2017

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code