Gå til sidens indhold
15.05.2017

Flot fremgang for Aarhus-virksomheder

Ny erhvervsklimamåling for Aarhus viser, at de lokale virksomheder vil ansætte markant flere i år end sidste år og at tilfredsheden med at drive virksomheder i Aarhus Kommune fortsat er stigende.

Halvdelen af virksomhederne i Aarhus Kommune forventer at ansætte flere medarbejdere i løbet af 2017. Det fremgår af en undersøgelse, som analyseinstituttet Epinion har lavet for Aarhus Kommune.

 

I forhold til en tilsvarende undersøgelse sidste år viser dette en stigning på 11 procentpoint og dokumenterer dermed, at virksomhederne generelt er præget af økonomisk fremgang. Over halvdelen oplyser, at de har haft en større omsætning i 2016 end i 2015 samt at der er sket en forbedring af virksomhedens resultat. Kun 4 procent af virksomhederne forventer et fald i antallet af medarbejdere i løbet af 2017.

 

Målingen viser også, at den generelle tilfredshed med at drive virksomhed i Aarhus er steget fra 3,9 i 2016 til 4,0 i 2017 – på en skala fra 1 til 5.

 

Se undersøgelsen i fuld ordlyd

 

Borgmester Jacob Bundsgaard siger om undersøgelsen: ”Det er en fantastisk god nyhed, at halvdelen af vores virksomheder forventer at ansætte flere medarbejdere i 2017. Erhvervsklima-undersøgelsen viser, at det går rigtig godt for langt størsteparten af vores virksomheder og at de er glade for at være placeret i Aarhus. Erhvervsklima-målingen er et godt værktøj til at styrke vores indsats på de områder, hvor der fortsat er udfordringer.”

 

Jan Børjesson, formand for Erhverv Aarhus og medlem af formandskabet i Erhvervskontaktudvalget: ”Aarhus og dets erhvervsvirksomheder er fortsat i vækst. Det stiller krav til øget fokus på navnlig infrastruktur såvel i byen som til og fra byen samt på at sikre den fornødne arbejdskraft. Herudover skal byen være forberedt på de forandringer, som den teknologiske udvikling med bl.a førerløse biler, robotter og ehandel vil påføre infrastrukturen, uddannelserne og byens udvikling."

 

LO-formand Ole V. Christiansen, medlem af formandskabet i Erhvervskontaktudvalget: ”Aarhus er inde i en positiv udvikling, som vil ændre vores by. Det stiller os overfor nye udfordringer, men det giver også muligheder. Vi har et fælles ansvar for at sikre en veluddannet arbejdsstyrke. Aarhus har styrken til, at vi kan tilbyde alle unge en lærerplads og opkvalificere den erfarne arbejdsstyrke; det vil sikre konkurrencekraft fremadrettet. Aarhus står stærkt, vi er velforberedt når det kommer til at begå os i en global verden, men Aarhus’ succes forpligter - alle skal med, også dem der er på kanten af arbejdsmarkedet.”

 

Størsteparten af virksomhederne er fortsat stærke ambassadører for det lokale erhvervsliv - således at over halvdelen af virksomhederne i meget høj grad eller i høj grad vil anbefale andre at drive virksomhed i Aarhus.

 

Erhvervsklimamålingen viser også, at den øgede vækst i Aarhus giver udfordringer for fremkommeligheden. Virksomhederne mener nemlig, at det bliver sværere af komme til og fra virksomhederne, og flere oplever også, at de ikke kan besætte ledige stillinger.

Link til denne side

Nyheder

 • 20.04.2018

  Lyd lærer publikum om demens

  Fra 1. maj åbner ny lydinstallation i Aarhus, som inddrager publikum i oplevelsen af at have demens. Installationen er skabt af Teater Fluks og en del af deres roste forestilling CTRL+ALT+DEMENS, støttet af Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune.
 • 19.04.2018

  Har du overvejet at blive frivillig?

  Og vil du være med til at skabe glæde og socialt samvær hos mennesker med psykiske eller fysiske handicap? Så kan du høre mere om at være frivillig til vores FrivilligJobbørs. Det sker den 25. april 2018 om eftermiddagen på DOKK1 – og er et led i Frivillig-hovedstadsåret.
 • 19.04.2018

  60-årige laver mad og spiser sammen

  Selvom du ikke kan svinge gryder og potter kan du deltage i madlavning og lave et fællesskab med andre 60+ i Aarhus. FOF er gået sammen med Aarhus Kommunes initiativ GENLYD.
 • 18.04.2018

  Faglærte skal få flere unge i erhvervsuddannelse

  En ny samarbejdsaftale mellem LO Aarhus og Børn og Unge, Aarhus Kommune, skal få flere folkeskoleelever til at vælge en erhvervsrettet ungdomsuddannelse og senere en erhvervsuddannelse.
 • 18.04.2018

  ARos Danmarks første demensvenlige kunstmuseum

  I et tæt samarbejde mellem Aarhus Kommune Sundhed og Omsorg, Alzheimerforeningen og ARoS har en række medarbejdere fra museet gennemgået et kursus, hvor de er blevet klædt på med viden og fået konkrete værktøjer til at hjælpe mennesker med demens i forskellige situationer. Det betyder, at ARoS nu er Danmarks første demensvenlige kunstmuseum.
 • 17.04.2018

  Fiasko for udligningsreform koster Aarhus dyrt

  Borgmester Jacob Bundsgaards kommentar til, at regeringen den 17. april har opgivet at gennemføre en udligningsreform.
 • 17.04.2018

  Lad os skabe en bedre by for LGBT-personer

  Aarhus Byråd skal beslutte, om der skal tages skridt til at etablere et LGBT-hus med blandt andet sundhedsinformation og aktiviteter.
 • 13.04.2018

  Ungebyråd i charmeoffensiv på Aarhus-skoler

  Børne- og ungebyrådet i Aarhus sender i den kommende uge for første gang en flok engagerede ungdomspolitikere på forårs-charmeoffensiv på en række aarhusianske folkeskoler.
 
 

Opdateret: 15.5.2017

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code