Gå til sidens indhold
15.05.2017

Flot fremgang for Aarhus-virksomheder

Ny erhvervsklimamåling for Aarhus viser, at de lokale virksomheder vil ansætte markant flere i år end sidste år og at tilfredsheden med at drive virksomheder i Aarhus Kommune fortsat er stigende.

Halvdelen af virksomhederne i Aarhus Kommune forventer at ansætte flere medarbejdere i løbet af 2017. Det fremgår af en undersøgelse, som analyseinstituttet Epinion har lavet for Aarhus Kommune.

 

I forhold til en tilsvarende undersøgelse sidste år viser dette en stigning på 11 procentpoint og dokumenterer dermed, at virksomhederne generelt er præget af økonomisk fremgang. Over halvdelen oplyser, at de har haft en større omsætning i 2016 end i 2015 samt at der er sket en forbedring af virksomhedens resultat. Kun 4 procent af virksomhederne forventer et fald i antallet af medarbejdere i løbet af 2017.

 

Målingen viser også, at den generelle tilfredshed med at drive virksomhed i Aarhus er steget fra 3,9 i 2016 til 4,0 i 2017 – på en skala fra 1 til 5.

 

Se undersøgelsen i fuld ordlyd

 

Borgmester Jacob Bundsgaard siger om undersøgelsen: ”Det er en fantastisk god nyhed, at halvdelen af vores virksomheder forventer at ansætte flere medarbejdere i 2017. Erhvervsklima-undersøgelsen viser, at det går rigtig godt for langt størsteparten af vores virksomheder og at de er glade for at være placeret i Aarhus. Erhvervsklima-målingen er et godt værktøj til at styrke vores indsats på de områder, hvor der fortsat er udfordringer.”

 

Jan Børjesson, formand for Erhverv Aarhus og medlem af formandskabet i Erhvervskontaktudvalget: ”Aarhus og dets erhvervsvirksomheder er fortsat i vækst. Det stiller krav til øget fokus på navnlig infrastruktur såvel i byen som til og fra byen samt på at sikre den fornødne arbejdskraft. Herudover skal byen være forberedt på de forandringer, som den teknologiske udvikling med bl.a førerløse biler, robotter og ehandel vil påføre infrastrukturen, uddannelserne og byens udvikling."

 

LO-formand Ole V. Christiansen, medlem af formandskabet i Erhvervskontaktudvalget: ”Aarhus er inde i en positiv udvikling, som vil ændre vores by. Det stiller os overfor nye udfordringer, men det giver også muligheder. Vi har et fælles ansvar for at sikre en veluddannet arbejdsstyrke. Aarhus har styrken til, at vi kan tilbyde alle unge en lærerplads og opkvalificere den erfarne arbejdsstyrke; det vil sikre konkurrencekraft fremadrettet. Aarhus står stærkt, vi er velforberedt når det kommer til at begå os i en global verden, men Aarhus’ succes forpligter - alle skal med, også dem der er på kanten af arbejdsmarkedet.”

 

Størsteparten af virksomhederne er fortsat stærke ambassadører for det lokale erhvervsliv - således at over halvdelen af virksomhederne i meget høj grad eller i høj grad vil anbefale andre at drive virksomhed i Aarhus.

 

Erhvervsklimamålingen viser også, at den øgede vækst i Aarhus giver udfordringer for fremkommeligheden. Virksomhederne mener nemlig, at det bliver sværere af komme til og fra virksomhederne, og flere oplever også, at de ikke kan besætte ledige stillinger.

Link til denne side

Nyheder

 • 15.02.2018

  Hjælp med at gøre parkerne forårsklare

  Teknik og Miljø bruger de kolde måneder på at gøre Aarhus’ mange parker klar til foråret og aarhusianernes indtog. Alle kan med få klik på mobilen hjælpe arbejdet godt på vej.
 • 14.02.2018

  Kondolencebog på Aarhus Rådhus i anledning af HKH Prins Henriks død

  Byens borgere og gæster har mulighed for at skrive en kondolence-hilsen til Hans Kongelige højhed, på Aarhus Rådhus.
 • 14.02.2018

  Bering-Beder vejen er undervejs

  I næste uge kommer det første synlige bevis på, at arbejdet med Bering-Beder vejen er i gang. Jorden under den 12 km lange strækning skal bl.a. undersøges for mulige arkæologiske skatte.
 • 14.02.2018

  Ved HKH Prins Henriks død:

  Borgmester Jacob Bundsgaard sender kondolence-skrivelse til Kongehuset i anledning af HKH Prins Henriks død.
 • 12.02.2018

  Aarhus Letbane får ny formand

  Den aarhusianske erhvervsmand og tidligere medlem af Aarhus Byråd Steen Stavnsbo indstilles til posten som ny formand for Aarhus Letbane I/S
 • 09.02.2018

  Børn kan få hjælp til tænderne i ferien

  Allerede fra næste uge udvider Tandplejen Aarhus åbningstiden i skoleferier. Dermed får børn og unge bedre mulighed for såvel akut behandling af tandskader eller tandpine som almindeligt tandeftersyn i ferietiden. Samtidig får deres forældre bedre mulighed for at være med.
 • 08.02.2018

  Lisbjerg er klar til vokseværk

  Aarhus Byråd godkendte onsdag aften udviklingsplanen for Lisbjerg, som er et af Danmarks største byudviklingsområder.
 • 08.02.2018

  Fald i andelen af privatskoleelever i Aarhus

  For første gang i nyere tid oplever skolerne i Aarhus Kommune et lille fald i andelen af elever, der går i privatskole. Dermed flader kurven over sivningen af elever fra folkeskole til privatskoler ud for første gang siden 1982.
 
 

Opdateret: 15.5.2017

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code