Gå til sidens indhold
15.05.2017

Flot fremgang for Aarhus-virksomheder

Ny erhvervsklimamåling for Aarhus viser, at de lokale virksomheder vil ansætte markant flere i år end sidste år og at tilfredsheden med at drive virksomheder i Aarhus Kommune fortsat er stigende.

Halvdelen af virksomhederne i Aarhus Kommune forventer at ansætte flere medarbejdere i løbet af 2017. Det fremgår af en undersøgelse, som analyseinstituttet Epinion har lavet for Aarhus Kommune.

 

I forhold til en tilsvarende undersøgelse sidste år viser dette en stigning på 11 procentpoint og dokumenterer dermed, at virksomhederne generelt er præget af økonomisk fremgang. Over halvdelen oplyser, at de har haft en større omsætning i 2016 end i 2015 samt at der er sket en forbedring af virksomhedens resultat. Kun 4 procent af virksomhederne forventer et fald i antallet af medarbejdere i løbet af 2017.

 

Målingen viser også, at den generelle tilfredshed med at drive virksomhed i Aarhus er steget fra 3,9 i 2016 til 4,0 i 2017 – på en skala fra 1 til 5.

 

Se undersøgelsen i fuld ordlyd

 

Borgmester Jacob Bundsgaard siger om undersøgelsen: ”Det er en fantastisk god nyhed, at halvdelen af vores virksomheder forventer at ansætte flere medarbejdere i 2017. Erhvervsklima-undersøgelsen viser, at det går rigtig godt for langt størsteparten af vores virksomheder og at de er glade for at være placeret i Aarhus. Erhvervsklima-målingen er et godt værktøj til at styrke vores indsats på de områder, hvor der fortsat er udfordringer.”

 

Jan Børjesson, formand for Erhverv Aarhus og medlem af formandskabet i Erhvervskontaktudvalget: ”Aarhus og dets erhvervsvirksomheder er fortsat i vækst. Det stiller krav til øget fokus på navnlig infrastruktur såvel i byen som til og fra byen samt på at sikre den fornødne arbejdskraft. Herudover skal byen være forberedt på de forandringer, som den teknologiske udvikling med bl.a førerløse biler, robotter og ehandel vil påføre infrastrukturen, uddannelserne og byens udvikling."

 

LO-formand Ole V. Christiansen, medlem af formandskabet i Erhvervskontaktudvalget: ”Aarhus er inde i en positiv udvikling, som vil ændre vores by. Det stiller os overfor nye udfordringer, men det giver også muligheder. Vi har et fælles ansvar for at sikre en veluddannet arbejdsstyrke. Aarhus har styrken til, at vi kan tilbyde alle unge en lærerplads og opkvalificere den erfarne arbejdsstyrke; det vil sikre konkurrencekraft fremadrettet. Aarhus står stærkt, vi er velforberedt når det kommer til at begå os i en global verden, men Aarhus’ succes forpligter - alle skal med, også dem der er på kanten af arbejdsmarkedet.”

 

Størsteparten af virksomhederne er fortsat stærke ambassadører for det lokale erhvervsliv - således at over halvdelen af virksomhederne i meget høj grad eller i høj grad vil anbefale andre at drive virksomhed i Aarhus.

 

Erhvervsklimamålingen viser også, at den øgede vækst i Aarhus giver udfordringer for fremkommeligheden. Virksomhederne mener nemlig, at det bliver sværere af komme til og fra virksomhederne, og flere oplever også, at de ikke kan besætte ledige stillinger.

Link til denne side

Nyheder

 • 26.09.2017

  Lokale løsninger på globale problemer

  En stor delegation af kinesiske borgmestre og topfolk er i disse dage i Aarhus for at lære om danske bæredygtige løsninger.
 • 26.09.2017

  Redegørelse om sikkerhedsgodkendelsen af Aarhus Letbane

  Aarhus Kommune har modtaget letbanens redegørelse for forløbet op til beslutningen om at aflyse den planlagte åbning den 23, september træffes.
 • 25.09.2017

  Få indflydelse på fremtidens cykelby

  Hvordan skal fremtidens Aarhus se ud fra cykelsadlen? Det er nu, man kan bidrage med gode idéer og kommentere på Aarhus Kommunes nye handlingsplan for cyklister.
 • 23.09.2017

  Kommentar fra borgmester Jacob Bundsgaard vedr. Aarhus Letbane

  "Jeg er naturligvis dybt skuffet over, at uenigheder mellem Trafikstyrelsen og Aarhus Letbane har ført til, at letbanen ikke kan åbne som planlagt", siger borgmesteren.
 • 22.09.2017

  Løft til psykiatrien glæder rådmanden

  Psykiatrihus, psykologhjælp og flere pladser på botilbud til psykisk sårbare er alle elementer i budgetforliget, der sikrer et tiltrængt løft til socialpsykiatrien i Aarhus, og det glæder Social- og Beskæftigelsesrådmand, Thomas Medom.

 • 22.09.2017

  Forligspartierne satser på intensiv jobindsats

  Resultaterne med investeringsmodeller på beskæftigelsesområdet er så gode, at forligspartierne bag årets budgetforlig har valgt at styrke indsatsen med 15 mio. kr. De ekstra midler skal understøtte den håndholdte indsats, som hjælper de svageste ledige tilbage på arbejdsmarkedet.
 • 22.09.2017

  Medom Vi har kæmpet for den sociale sammenhængskraft

  Overskrifterne for årets budgetforlig er de store anlægsinvesteringer. Men for Social- og beskæftigelsesrådmand Thomas Medom (SF) er det investeringerne i byens borgere, som har været afgørende i forhandlingerne.
 • 22.09.2017

  Millioner til en bedre by

  Et næsten samlet byråd står bag store investeringer i et grønnere Aarhus og en bedre infrastruktur.
 
 

Opdateret: 15.5.2017

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Det sker i Aarhus 2017

Aarhus og Region Midtjylland
er Europæisk Kulturhovedstad.
Kom og vær med!

Se vores aktiviteter