Gå til sidens indhold
15.05.2017

Pindsvin stikker til livsglæden hos ældre

Beboerne på plejehjem i Aarhus får et stort ønske opfyldt, når der bliver sat pindsvin ud på de grønne arealer til glæde for beboerne, men også til glæde for nabo-daginstitutionens børn.

De er så søde, de stikker og er forbundet med grønt græs, vandskål og sommer: Pindsvinene kommer! Beboerne på Plejehjemmet Solbjerg ved Aarhus får på onsdag deres ønske opfyldt, når fire pindsvin bliver sat ud på de grønne arealer.

 

Oplevelsesmedarbejdere i Sundhed og Omsorg har lavet aftalen med den frivillige forening Pindsvinenes Venner, som leverer pindsvin til i alt ni plejehjem.

 

- Beboerne på plejehjem skal have mulighed for oplevelser og aktiviteter i deres liv. Det kan let blive kedeligt og ensomt, og der får oplevelsesmedarbejderne sammen med medarbejderne virkelig skabt nogle konkrete tiltag ud fra beboernes ønsker. Udover at plejehjemmene kan holde marsvin eller pungrotter indendørs som kæledyr, så er det naturlige dyreliv bare til at blive glad af, siger Jette Skive, rådmand, Sundhed og Omsorg.

 

Plejehjemmet Solbjerg har daginstitutionen Kærgården som naboer, og børnene er også spændte og deltager, når pindsvinene bliver sat ud. Håbet er, at pindsvinene kan være med til at skabe et bånd mellem børn og ældre, hvor de i pasningen får en fælles interesse og et fælles ansvar.

 

I hi vinteren over

Pindsvinenes Venner har haft de fire pindsvin i hi vinteren over, og de er nu klar til at komme ud i lokalområdet:

 

- Det er første gang, vi har lavet en aftale i denne målestok. Det er rigtig dejligt for pindsvinene, for plejehjemmene har ofte grønne områder, og det skaber samtidig en oplevelse for de ældre, siger Kenneth Jensen, plejer og frivillig, Pindsvinenes Venner.

 

- Pindsvinene er tre unger fra sidste år og én er to-tre år gammel. De kan i bedste fald blive 15 år gamle, men i naturen bliver de fire-fem år. Pindsvinene er lokalkendte, for de må kun sættes ud i det område, hvor de er blevet fundet af hensyn til ikke at sprede bakterier, siger Kenneth Jensen.

 

Plejehjem i Kolt, Tranbjerg og Rosenvang har også fået pindsvin i sidste uge og i alt er der givet 32 pindsvin til de aarhusianske plejehjem. Det vigtigste krav til plejehjemmene er, at de giver pindsvinene noget natur og at pindsvinene får rent vand, og i starten bliver støttet med lidt foder. Pindsvinene er ønsket af beboerne på alle de godkendte plejehjem, der glæder sig til kontinuerligt liv i haverne.

 

Oplevelsesmedarbejdere har skabt projektet Plant Liv, som er en del af Sundhed og Omsorg. Projektets fokus er at fremme livsglæden på plejehjemmene i Aarhus igennem involvering og samskabelse ud fra beboernes egne drømme og ønsker. Ønskerne er mangfoldige – alt fra kaniner, gynger, kulørte fuglekasser og stjernekikkerter til samarbejder med børn om at dyrke grøntsager og duftende krydderurter i højbede er blevet til virkelighed for beboerne.

Link til denne side

Nyheder

 
 

Opdateret: 15.5.2017

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Det sker i Aarhus 2017

Aarhus og Region Midtjylland
er Europæisk Kulturhovedstad.
Kom og vær med!

Se vores aktiviteter