Gå til sidens indhold
19.05.2017

Tårnhøj deltagelse af aarhus-elever i skrivekonkurrencen 500 Ord

Hver anden historie er skrevet af en skoleelev fra Aarhus, når dommere i den landsdækkende skrivekonkurrencen 500 Ord i maj udvælger de bedste af 4.177 indsendte historier.

Aarhus-eleverne står for mere end 2.000 historier med temaet 'at rejse'.

 

”Det er helt fantastisk – skriveprocessen er jo en kreativ rejse i sig selv og vi er super-glade for at konkurrencen har åbnet for skrivelyst og drømme hos så mange elever i vores skoler,” siger Sara Sprogøe Jønsson, konsulent i Pædagogisk Afdeling i Aarhus Kommune og lokal tovholder på Skrivekonkurrencen 500 Ord.

 

Konkurrencen afvikles af DR, Gyldendal og Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 i samarbejde med Aarhus Kommune.

 

DR Ultra har modtaget de mange historier fra de unge deltagere. Her siger Dennis Glintborg, DR-projektleder på 500 Ord:

 

”Vi har aldrig set så mange bidrag til en konkurrence i DR Ultras historie. Det har både været overvældende og imponerende at læse de mange kreative historier, og vi burde have nomineret 200 i stedet for 20, da niveauet har været markant højere, end vi er vant til ved den slags konkurrencer.”

 

Den 1. juni 2017 udvælger dommerne de 20 bedste historier i aldersgrupperne 8-12 og 13-16 år - og udpeger de to vindere af konkurrencen. Alle nominerede får en invitation til den internationale børnekulturfestival ”Aarhus 39”, der løber af stablen i oktober 2017. Samtidig udgiver Gyldendal de to vinderhistorier med illustrationer, og nogle af historierne animeres eller læses op på festivalen af kendte personer fra DR’s Ramasjang.

 

Baggrund

Den internationale børnelitteraturfestival ”Aarhus 39” arrangeres af Hay Festival og Aarhus 2017 i samarbejde med Aarhus Kommune, og finder sted på Dokk1 i dagene 26.-29. oktober 2017.

 

Læs mere:

aarhus.dk/børnogkultur2017

 

Kontakt:

Sara Sprogøe Jønsson, Børn og Unge - Aarhus Kommune.

saspj@aarhus.dk

 

Link til denne side

Nyheder

 • 26.09.2017

  Lokale løsninger på globale problemer

  En stor delegation af kinesiske borgmestre og topfolk er i disse dage i Aarhus for at lære om danske bæredygtige løsninger.
 • 26.09.2017

  Redegørelse om sikkerhedsgodkendelsen af Aarhus Letbane

  Aarhus Kommune har modtaget letbanens redegørelse for forløbet op til beslutningen om at aflyse den planlagte åbning den 23, september træffes.
 • 25.09.2017

  Få indflydelse på fremtidens cykelby

  Hvordan skal fremtidens Aarhus se ud fra cykelsadlen? Det er nu, man kan bidrage med gode idéer og kommentere på Aarhus Kommunes nye handlingsplan for cyklister.
 • 23.09.2017

  Kommentar fra borgmester Jacob Bundsgaard vedr. Aarhus Letbane

  "Jeg er naturligvis dybt skuffet over, at uenigheder mellem Trafikstyrelsen og Aarhus Letbane har ført til, at letbanen ikke kan åbne som planlagt", siger borgmesteren.
 • 22.09.2017

  Løft til psykiatrien glæder rådmanden

  Psykiatrihus, psykologhjælp og flere pladser på botilbud til psykisk sårbare er alle elementer i budgetforliget, der sikrer et tiltrængt løft til socialpsykiatrien i Aarhus, og det glæder Social- og Beskæftigelsesrådmand, Thomas Medom.

 • 22.09.2017

  Forligspartierne satser på intensiv jobindsats

  Resultaterne med investeringsmodeller på beskæftigelsesområdet er så gode, at forligspartierne bag årets budgetforlig har valgt at styrke indsatsen med 15 mio. kr. De ekstra midler skal understøtte den håndholdte indsats, som hjælper de svageste ledige tilbage på arbejdsmarkedet.
 • 22.09.2017

  Medom Vi har kæmpet for den sociale sammenhængskraft

  Overskrifterne for årets budgetforlig er de store anlægsinvesteringer. Men for Social- og beskæftigelsesrådmand Thomas Medom (SF) er det investeringerne i byens borgere, som har været afgørende i forhandlingerne.
 • 22.09.2017

  Millioner til en bedre by

  Et næsten samlet byråd står bag store investeringer i et grønnere Aarhus og en bedre infrastruktur.
 
 

Opdateret: 19.5.2017

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Det sker i Aarhus 2017

Aarhus og Region Midtjylland
er Europæisk Kulturhovedstad.
Kom og vær med!

Se vores aktiviteter