Gå til sidens indhold
19.05.2017

Tårnhøj deltagelse af aarhus-elever i skrivekonkurrencen 500 Ord

Hver anden historie er skrevet af en skoleelev fra Aarhus, når dommere i den landsdækkende skrivekonkurrencen 500 Ord i maj udvælger de bedste af 4.177 indsendte historier.

Aarhus-eleverne står for mere end 2.000 historier med temaet 'at rejse'.

 

”Det er helt fantastisk – skriveprocessen er jo en kreativ rejse i sig selv og vi er super-glade for at konkurrencen har åbnet for skrivelyst og drømme hos så mange elever i vores skoler,” siger Sara Sprogøe Jønsson, konsulent i Pædagogisk Afdeling i Aarhus Kommune og lokal tovholder på Skrivekonkurrencen 500 Ord.

 

Konkurrencen afvikles af DR, Gyldendal og Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 i samarbejde med Aarhus Kommune.

 

DR Ultra har modtaget de mange historier fra de unge deltagere. Her siger Dennis Glintborg, DR-projektleder på 500 Ord:

 

”Vi har aldrig set så mange bidrag til en konkurrence i DR Ultras historie. Det har både været overvældende og imponerende at læse de mange kreative historier, og vi burde have nomineret 200 i stedet for 20, da niveauet har været markant højere, end vi er vant til ved den slags konkurrencer.”

 

Den 1. juni 2017 udvælger dommerne de 20 bedste historier i aldersgrupperne 8-12 og 13-16 år - og udpeger de to vindere af konkurrencen. Alle nominerede får en invitation til den internationale børnekulturfestival ”Aarhus 39”, der løber af stablen i oktober 2017. Samtidig udgiver Gyldendal de to vinderhistorier med illustrationer, og nogle af historierne animeres eller læses op på festivalen af kendte personer fra DR’s Ramasjang.

 

Baggrund

Den internationale børnelitteraturfestival ”Aarhus 39” arrangeres af Hay Festival og Aarhus 2017 i samarbejde med Aarhus Kommune, og finder sted på Dokk1 i dagene 26.-29. oktober 2017.

 

Læs mere:

aarhus.dk/børnogkultur2017

 

Kontakt:

Sara Sprogøe Jønsson, Børn og Unge - Aarhus Kommune.

saspj@aarhus.dk

 

Link til denne side

Nyheder

 • 05.07.2017

  Forsinkede forbedringer på Klostertorvet

  Den nye toiletbygning på Klostertorvet bliver først en realitet til nytår. Indtil da bliver den midlertidige løsning væsentligt opgraderet.
 • 05.07.2017

  Aarhus-kompetencer skal bruges

  Udenrigsministeriet har udpeget Aarhus Kommune som ansvarlig for to myndighedssamarbejder i Sydafrika og Indien. Her skal kommunen i samarbejde med de lokale sætte fokus på bæredygtig byudvikling og vandproblemer
 • 05.07.2017

  Masser af nye ungdomsboliger på

  Op mod 3.000 nye ungdomsboliger skyder i de kommende år op i Aarhus Kommune.
 • 05.07.2017

  Aarhusianerne skal diskutere fremtidens højhuse

  Aarhusianerne skal i de kommende måneder diskutere, hvilke krav der skal stilles til kommende højhusprojekter i en del af Midtbyen
 • 05.07.2017

  Aarhus samler begivenheder og events ét sted

  Det skal være lettere at få overblik over de mange begivenheder, events og arrangementer i Aarhus. Kommunen er i gang med at samle oplevelser i smilets by i en samlet database. Et arbejde der allerede har ført til, at der nu kan findes begivenheder på den nye hjemmeside kulturportalen.dk og en helt ny og forbedret udgave af den populære app AarhusGuiden.
 • 04.07.2017

  Ny Mobilitetsplan skal skabe plads til flere

  Den nye Mobilitetsplan skal sikre, at flere mennesker kan komme til og rundt i en Midtby, der skal være stadig mere attraktiv. Derfor understøtter planen især de transportformer, der er mest effektive i en tæt by.
 • 03.07.2017

  Standsningsforbud skal sikre tømning af nedgravede affaldsbeholdere

  Standsningsforbud ved 39 affaldsøer i Midtbyen skal løse udfordringerne med 40 ugentlige aflyste tømninger af de nedgravede affaldsbeholdere på grund af parkerede biler.
 • 28.06.2017

  Undersøgelse af personalesager skudt i gang

  Aarhus Kommune opfordrer alle nuværende og tidligere medarbejdere i Natur og Vej Service, som ønsker deres personalesag med i den eksterne undersøgelse, om at give sig til kende inden 9. august.
 
 

Opdateret: 19.5.2017

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Det sker i Aarhus 2017

Aarhus og Region Midtjylland
er Europæisk Kulturhovedstad.
Kom og vær med!

Se vores aktiviteter