Gå til sidens indhold
19.05.2017

Tårnhøj deltagelse af aarhus-elever i skrivekonkurrencen 500 Ord

Hver anden historie er skrevet af en skoleelev fra Aarhus, når dommere i den landsdækkende skrivekonkurrencen 500 Ord i maj udvælger de bedste af 4.177 indsendte historier.

Aarhus-eleverne står for mere end 2.000 historier med temaet 'at rejse'.

 

”Det er helt fantastisk – skriveprocessen er jo en kreativ rejse i sig selv og vi er super-glade for at konkurrencen har åbnet for skrivelyst og drømme hos så mange elever i vores skoler,” siger Sara Sprogøe Jønsson, konsulent i Pædagogisk Afdeling i Aarhus Kommune og lokal tovholder på Skrivekonkurrencen 500 Ord.

 

Konkurrencen afvikles af DR, Gyldendal og Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 i samarbejde med Aarhus Kommune.

 

DR Ultra har modtaget de mange historier fra de unge deltagere. Her siger Dennis Glintborg, DR-projektleder på 500 Ord:

 

”Vi har aldrig set så mange bidrag til en konkurrence i DR Ultras historie. Det har både været overvældende og imponerende at læse de mange kreative historier, og vi burde have nomineret 200 i stedet for 20, da niveauet har været markant højere, end vi er vant til ved den slags konkurrencer.”

 

Den 1. juni 2017 udvælger dommerne de 20 bedste historier i aldersgrupperne 8-12 og 13-16 år - og udpeger de to vindere af konkurrencen. Alle nominerede får en invitation til den internationale børnekulturfestival ”Aarhus 39”, der løber af stablen i oktober 2017. Samtidig udgiver Gyldendal de to vinderhistorier med illustrationer, og nogle af historierne animeres eller læses op på festivalen af kendte personer fra DR’s Ramasjang.

 

Baggrund

Den internationale børnelitteraturfestival ”Aarhus 39” arrangeres af Hay Festival og Aarhus 2017 i samarbejde med Aarhus Kommune, og finder sted på Dokk1 i dagene 26.-29. oktober 2017.

 

Læs mere:

aarhus.dk/børnogkultur2017

 

Kontakt:

Sara Sprogøe Jønsson, Børn og Unge - Aarhus Kommune.

saspj@aarhus.dk

 

Link til denne side

Nyheder

 • 20.04.2018

  Lyd lærer publikum om demens

  Fra 1. maj åbner ny lydinstallation i Aarhus, som inddrager publikum i oplevelsen af at have demens. Installationen er skabt af Teater Fluks og en del af deres roste forestilling CTRL+ALT+DEMENS, støttet af Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune.
 • 19.04.2018

  Har du overvejet at blive frivillig?

  Og vil du være med til at skabe glæde og socialt samvær hos mennesker med psykiske eller fysiske handicap? Så kan du høre mere om at være frivillig til vores FrivilligJobbørs. Det sker den 25. april 2018 om eftermiddagen på DOKK1 – og er et led i Frivillig-hovedstadsåret.
 • 19.04.2018

  60-årige laver mad og spiser sammen

  Selvom du ikke kan svinge gryder og potter kan du deltage i madlavning og lave et fællesskab med andre 60+ i Aarhus. FOF er gået sammen med Aarhus Kommunes initiativ GENLYD.
 • 18.04.2018

  Faglærte skal få flere unge i erhvervsuddannelse

  En ny samarbejdsaftale mellem LO Aarhus og Børn og Unge, Aarhus Kommune, skal få flere folkeskoleelever til at vælge en erhvervsrettet ungdomsuddannelse og senere en erhvervsuddannelse.
 • 18.04.2018

  ARos Danmarks første demensvenlige kunstmuseum

  I et tæt samarbejde mellem Aarhus Kommune Sundhed og Omsorg, Alzheimerforeningen og ARoS har en række medarbejdere fra museet gennemgået et kursus, hvor de er blevet klædt på med viden og fået konkrete værktøjer til at hjælpe mennesker med demens i forskellige situationer. Det betyder, at ARoS nu er Danmarks første demensvenlige kunstmuseum.
 • 17.04.2018

  Fiasko for udligningsreform koster Aarhus dyrt

  Borgmester Jacob Bundsgaards kommentar til, at regeringen den 17. april har opgivet at gennemføre en udligningsreform.
 • 17.04.2018

  Lad os skabe en bedre by for LGBT-personer

  Aarhus Byråd skal beslutte, om der skal tages skridt til at etablere et LGBT-hus med blandt andet sundhedsinformation og aktiviteter.
 • 13.04.2018

  Ungebyråd i charmeoffensiv på Aarhus-skoler

  Børne- og ungebyrådet i Aarhus sender i den kommende uge for første gang en flok engagerede ungdomspolitikere på forårs-charmeoffensiv på en række aarhusianske folkeskoler.
 
 

Opdateret: 19.5.2017

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code