Gå til sidens indhold
14.11.2017

9 ud af 10 tilfredse med at bo på plejehjem i Aarhus

Beboere har tårnhøj tilfredshed med plejehjemmene i Aarhus. Rådmand sender ros videre til plejehjemmene, som har oplevet en stor positiv forandring de senere år.

89 procent af beboerne er meget tilfredse eller tilfredse med plejehjemmene i Aarhus.

 

- Beboere på plejehjem skal mærke, at de netop er hjemme. Så kort kan det siges. Jeg er især glad for, at beboerne føler sig mere hjemme og oplever flere aktiviteter. Samtidig er der større tilfredshed med maden. Det hænger direkte sammen med vores indsatser, og jeg tror også at etableringen af forstandere på plejehjemmene har påvirket resultatet positivt, siger Jette Skive, rådmand, Sundhed og Omsorg.

 

Især følelsen af hjemlighed er steget væsentligt, og 75 procent af beboerne mener, at personalet gør sig umage med at gøre plejehjemmene hyggelige og hjemlige:

 

- ”Hjem” udgør selvfølgelig kun den ene halvdel af ordet plejehjem, og tilfredsheden ville aldrig være så høj hvis ikke fagligheden og plejen også var i orden, siger Jette Skive.

 

Højdespringeren i Aarhus er område syd, hvor den generelle tilfredshed er steget med 10 procentpoint til 96 procent.

 

- Næste skridt er hjemmeplejen, for der har vi netop afsat 11,5 mio. kr. i byrådet til en styrket indsats. Det er langt fra nok, for det retter kun delvist op på de senere års besparelser. Jeg glæder mig til, at hjemmeplejen vil opleve et løft, ligesom vi har set på plejehjemmene, siger Jette Skive.

 

Ensomhed blandt beboere

Ni procent af beboere på plejehjem føler sig ofte alene, og det er en stigning i forhold til sidste år:

 

- Ensomhed er den største kilde til både sygdom og kan let føre til følelsen af dårlig livskvalitet. Mange mennesker er formentlig ensomme allerede inden de kommer på plejehjem, hvis man for eksempel har mistet en ægtefælle eller har mistet evner, som påvirker ens sociale aktiviteter. Derfor skal indsatsen imod ensomhed både ske på plejehjemmene, hvor vi skal gøre endnu mere sammen med de pårørende, men det er også en fælles opgave i samfundet at modgå ensomhed og øge mulighederne for og ønsket om relationer, siger Jette Skive.

 

- Kommunens projekt Genlyd har indtil nu set ud til at kunne skabe flere fællesskaber. Byrådet har også afsat flere penge til fortsættelse af projektet, og jeg håber, at det kan bidrage til, at færre aarhusianere føler sig ensomme men i stedet bliver opfordret til at deltage i arrangementer, siger Jette Skive.

 

Her er et link til TV2 Østjyllands omtale af historien.

 

Fakta

Se undersøgelsen

 

Hvert efterår undersøger Sundhed og Omsorg tilfredsheden på plejehjemmene i Aarhus. Undersøgelsen er udført i uge 42 af primært antropologi- og psykologistuderende. Cirka 70 procent af beboerne på plejehjemmene i Aarhus har deltaget.
Undersøgelsen er foretaget på 43 plejehjem, 4 selvejende institutioner, 1 privat/kommunalt og 1 friplejehjem.

Link til denne side

Nyheder

 • 15.03.2018

  Smøgerne skoddes i Aarhus nu også på gymnasium

  Aarhusianerne er de borgere i Region Midtjylland, der ryger mindst, viser en stor national sundhedsprofil, og nu går Viby Gymnasium forrest i kamp mod røgen ved at blive det første røgfri gymnasium i Aarhus.
 • 15.03.2018

  Teknik og Miljø henter ny direktør i Rambøll

  Senest 1. juli tiltræder Rambøll-direktør Henrik Seiding som direktør for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune
 • 14.03.2018

  Nyt handicapråd 2018 - 2021

  Når kommunalvalget er overstået og det nye byråd starter sin fireårige byrådsperiode, sker der samtidig en række ændringer i fordelingen af poster i de forskellige udvalg, råd og nævn. Det gælder naturligvis også Handicaprådet, hvis opgave er at følge og vurdere vilkårene for alle grupper af mennesker med handicap i Aarhus Kommune.
 • 12.03.2018

  Mere sport på skemaet hos aarhusianske skoleelever

  Aarhusianske skoleelever får igen mulighed for at prøve kræfter med mange forskellige idrætsgrene i skoletiden. Aarhus Kommune og Idrætssamvirket aktiverer en ny pulje til fælles projekter mellem skoler og idrætsforeninger. Dele af puljen vil denne gang være øremærket større og længerevarende projekter.
 • 12.03.2018

  Nyt byggeri på Aarhus Ø skal bidrage til bylivet

  Et stræde mellem to trekantede karréer sikrer adgang mellem aktiviteterne ved Bassin 7 og lystbådehavnen
 • 07.03.2018

  Kære nabo - skal vi lege sammen

  En hel bydel i Aarhus kan lære hinanden at kende. Huset Trøjborg inviterer til speeddating og nye venskaber.
 • 06.03.2018

  Sporvogne og Dirch Passer skaber minder på plejehjem

  En pårørende fandt gangene på plejehjemmet kedelige. Nu hænger 21 lokalhistoriske fotos i stor størrelse og skaber snak og minder blandt beboerne.
 • 02.03.2018

  22 mio. kr. til flere hænder i hjemmeplejen og på plejehjem

  Rådmand Jette Skive: Størsteparten af midler fra finansloven skal gå til flere medarbejdere og mere tid i hjemmeplejen og resten til flere ernæringsassistenter.
 
 

Opdateret: 14.11.2017

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code