Gå til sidens indhold
14.11.2017

9 ud af 10 tilfredse med at bo på plejehjem i Aarhus

Beboere har tårnhøj tilfredshed med plejehjemmene i Aarhus. Rådmand sender ros videre til plejehjemmene, som har oplevet en stor positiv forandring de senere år.

89 procent af beboerne er meget tilfredse eller tilfredse med plejehjemmene i Aarhus.

 

- Beboere på plejehjem skal mærke, at de netop er hjemme. Så kort kan det siges. Jeg er især glad for, at beboerne føler sig mere hjemme og oplever flere aktiviteter. Samtidig er der større tilfredshed med maden. Det hænger direkte sammen med vores indsatser, og jeg tror også at etableringen af forstandere på plejehjemmene har påvirket resultatet positivt, siger Jette Skive, rådmand, Sundhed og Omsorg.

 

Især følelsen af hjemlighed er steget væsentligt, og 75 procent af beboerne mener, at personalet gør sig umage med at gøre plejehjemmene hyggelige og hjemlige:

 

- ”Hjem” udgør selvfølgelig kun den ene halvdel af ordet plejehjem, og tilfredsheden ville aldrig være så høj hvis ikke fagligheden og plejen også var i orden, siger Jette Skive.

 

Højdespringeren i Aarhus er område syd, hvor den generelle tilfredshed er steget med 10 procentpoint til 96 procent.

 

- Næste skridt er hjemmeplejen, for der har vi netop afsat 11,5 mio. kr. i byrådet til en styrket indsats. Det er langt fra nok, for det retter kun delvist op på de senere års besparelser. Jeg glæder mig til, at hjemmeplejen vil opleve et løft, ligesom vi har set på plejehjemmene, siger Jette Skive.

 

Ensomhed blandt beboere

Ni procent af beboere på plejehjem føler sig ofte alene, og det er en stigning i forhold til sidste år:

 

- Ensomhed er den største kilde til både sygdom og kan let føre til følelsen af dårlig livskvalitet. Mange mennesker er formentlig ensomme allerede inden de kommer på plejehjem, hvis man for eksempel har mistet en ægtefælle eller har mistet evner, som påvirker ens sociale aktiviteter. Derfor skal indsatsen imod ensomhed både ske på plejehjemmene, hvor vi skal gøre endnu mere sammen med de pårørende, men det er også en fælles opgave i samfundet at modgå ensomhed og øge mulighederne for og ønsket om relationer, siger Jette Skive.

 

- Kommunens projekt Genlyd har indtil nu set ud til at kunne skabe flere fællesskaber. Byrådet har også afsat flere penge til fortsættelse af projektet, og jeg håber, at det kan bidrage til, at færre aarhusianere føler sig ensomme men i stedet bliver opfordret til at deltage i arrangementer, siger Jette Skive.

 

Her er et link til TV2 Østjyllands omtale af historien.

 

Fakta

Se undersøgelsen

 

Hvert efterår undersøger Sundhed og Omsorg tilfredsheden på plejehjemmene i Aarhus. Undersøgelsen er udført i uge 42 af primært antropologi- og psykologistuderende. Cirka 70 procent af beboerne på plejehjemmene i Aarhus har deltaget.
Undersøgelsen er foretaget på 43 plejehjem, 4 selvejende institutioner, 1 privat/kommunalt og 1 friplejehjem.

Link til denne side

Nyheder

 • 15.01.2018

  Ældrerådmand ny udvalgsformand i KL

  Rådmand Jette Skive (DF), Sundhed og Omsorg, bliver ny formand i Kommunernes Landsforenings social- og sundhedsudvalg. KL skal blive endnu mere synlige på social- og ældreområdet, forventer Jette Skive.
 • 11.01.2018

  Kronprinsessen åbner Europæisk Frivillighovedstad 2018

  Søndag 21. januar åbner Aarhus Kommune og Region Midtjylland officielt Europæisk Frivillighovedstad Aarhus 2018 - vi fejrer og udvikler frivilligheden i hele 2018.
 • 11.01.2018

  Lær for livet på DokkX

  To rådmænd åbner mandag den 15. januar en udstilling med temaet Pædagogik og Læring på DokkX. Udstillingen sætter begrebet livslang læring ind i en nutidig kontekst og præsenterer de nyeste teknologier og redskaber indenfor pædagogik og læring.

 • 10.01.2018

  Mors Dag om fremtidens erhvervsskole

  I år inviterer erhvervsskolerne og Aarhus Kommune til Mors u-Dag på Aarhus’ Social- og Sundhedsskole tirsdag den 16. januar. Her vil vi sætte fokus på fremtidens arbejdsmarked og de mange muligheder, som erhvervsuddannelserne her kan tilbyde.
 • 10.01.2018

  Rekord i vækst i Aarhus Mere end 6.500 nye arbejdspladser på et år

  Nye tal sætter en tyk streg under væksten i Aarhus. Mere end 6.500 nye arbejdspladser er der kommet til på et enkelt år. Det er rekord i Aarhus!
 • 09.01.2018

  Forsker skal styrke læring i ældrepleje og sundhed

  Ph.d. stipendiat skal skabe ny viden om læring inden for ældrepleje og sundhed. Det sikrer, at kommende medarbejdere har de nødvendige kompetencer i fremtidens ældrepleje.
 • 05.01.2018

  Et stort hus kræver en stor spade!

  Der skulle tre rådmænd, en boligforeningsformand og 60 børn til at sætte gang i byggeriet af Generationernes hus
 • 03.01.2018

  Første spadestik til Generationernes Hus

  2018 bliver indledt med første spadestik til byggeriet af Generationernes Hus på Aarhus Ø. Et unikt hus, som rummer alle generationer og skaber nye fællesskaber, står færdigt i 2020.
 
 

Opdateret: 14.11.2017

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code