Gå til sidens indhold
11.01.2018

Kronprinsessen åbner Europæisk Frivillighovedstad 2018

Søndag 21. januar åbner Aarhus Kommune og Region Midtjylland officielt Europæisk Frivillighovedstad Aarhus 2018 - vi fejrer og udvikler frivilligheden i hele 2018.

Ugen igennem fra mandag 15. til søndag 21. januar er der arrangementer om frivillighed rundtom i Aarhus, og på selve åbningsdagen 21. januar flytter rigtig mange frivillige foreninger ind i Ridehuset og viser deres aktiviteter frem.

 

 

Sidst på dagen er der officiel åbningsceremoni på Aarhus Rådhus med protektor for Europæisk Frivillighovedstad 2018, Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen, samt borgmester Jacob Bundsgaard og regionsformand Anders Kühnau.

 

Europæisk Frivillighovedstad kommer lige efter kulturhovedstadsåret, som på mange områder skabte store resultater takket være frivillighed, mener borgmester Jacob Bundsgaard:

 

”Frivillighed ligger i rygraden på danskerne i lige så høj grad som kulturen er indarbejdet i os. Det handler om, at vi er vant til at hjælpe hinanden og engagere os hele tiden. Som frivillighovedstad hylder vi frivillige og vil samtidig skabe bedre samspil organisationer, foreninger, erhvervsliv og kommune imellem. Det skal være nemt, sjovt og tilgængeligt at være frivillig, siger borgmester Jacob Bundsgaard.

 

I løbet af 2018 bliver der holdt flere anerkendelses-arrangementer, blandt andet et folkemøde for frivillighed.

 

I ugen op til åbningen sker en lang række arrangementer i hele Aarhus og regionen - der er blandt meget andet fællesskabssuppe og kaffe på 12 lokalcentre. Flere foreninger inviterer til samtalesalon og musik og vandreture i skoven.

 

På åbningsdagen er Ridehuset fyldt med foreninger og frivillige, som viser, hvad du kan deltage i. Skuespiller Flemming Jensen binder trådene sammen. Rappere fra Gellerup optræder, børnekor synger, der er mad fra Smag a la Gellerup, Skraldecafeen og meget mere.

 

Fakta

Aarhus er af organisationen European Volunteer Centre udnævnt til at være europæisk frivillighovedstad i 2018. Titlen gives til kommuner og byer, som gør en særlig indsats for at fremme frivillighed og skabe gode vilkår for dem, der gerne vil være frivillige.

 

Aarhus har fået titlen, fordi kommunen har vedtaget en medborgerskabspolitik, som der løbende følges op og måles på. Der ud over fremhæver juryen bag europæisk frivillighovedstad, at der i Aarhus er en god kontakt mellem kommune, kulturliv og sociale velfærdsområder, hvor frivillige i høj grad sætter dagsordenen for, hvordan kommune og civilsamfund samarbejder.

 

Titlen som Europæisk Frivillighovedstad overtager Aarhus i 2018 fra den irske by Sligo.

Året er anledning til at synliggøre og anerkende de mange initiativer og aktiviteter, som borgere, foreninger og organisationer hver dag skaber med lokalt engagement, dedikation og fællesskaber om store og små interesser.

 

Vedr. åbningsugen: Se arrangementer på www.frivillighovedstad.dk

Vedr. åbningsdagen: Ridehuset kl. 14-17 og Aarhus Rådhus kl. 17-20.45

 

Akkreditering for pressen:

For at få mulighed for at overvære den officielle åbning på Aarhus Rådhus søndag 21. januar skal journalister og fotografer akkrediteres – til mail: nbj@aarhus.dk senest fredag 19. januar kl. 10.

 

Presseprogram:

Senest onsdag 17. januar udsendes presseprogram med angivelse af pressens muligheder, pools mm i forbindelse med den officielle åbning på Aarhus Rådhus.

 

Pressekontakt:

Niels Buch Johannsen, pressechef, Borgmesterens Afdeling, Aarhus Kommune

Tlf. 51576716 mail: nbj@aarhus.dk

Link til denne side

Nyheder

 • 15.01.2018

  Ældrerådmand ny udvalgsformand i KL

  Rådmand Jette Skive (DF), Sundhed og Omsorg, bliver ny formand i Kommunernes Landsforenings social- og sundhedsudvalg. KL skal blive endnu mere synlige på social- og ældreområdet, forventer Jette Skive.
 • 11.01.2018

  Kronprinsessen åbner Europæisk Frivillighovedstad 2018

  Søndag 21. januar åbner Aarhus Kommune og Region Midtjylland officielt Europæisk Frivillighovedstad Aarhus 2018 - vi fejrer og udvikler frivilligheden i hele 2018.
 • 11.01.2018

  Lær for livet på DokkX

  To rådmænd åbner mandag den 15. januar en udstilling med temaet Pædagogik og Læring på DokkX. Udstillingen sætter begrebet livslang læring ind i en nutidig kontekst og præsenterer de nyeste teknologier og redskaber indenfor pædagogik og læring.

 • 10.01.2018

  Mors Dag om fremtidens erhvervsskole

  I år inviterer erhvervsskolerne og Aarhus Kommune til Mors u-Dag på Aarhus’ Social- og Sundhedsskole tirsdag den 16. januar. Her vil vi sætte fokus på fremtidens arbejdsmarked og de mange muligheder, som erhvervsuddannelserne her kan tilbyde.
 • 10.01.2018

  Rekord i vækst i Aarhus Mere end 6.500 nye arbejdspladser på et år

  Nye tal sætter en tyk streg under væksten i Aarhus. Mere end 6.500 nye arbejdspladser er der kommet til på et enkelt år. Det er rekord i Aarhus!
 • 09.01.2018

  Forsker skal styrke læring i ældrepleje og sundhed

  Ph.d. stipendiat skal skabe ny viden om læring inden for ældrepleje og sundhed. Det sikrer, at kommende medarbejdere har de nødvendige kompetencer i fremtidens ældrepleje.
 • 05.01.2018

  Et stort hus kræver en stor spade!

  Der skulle tre rådmænd, en boligforeningsformand og 60 børn til at sætte gang i byggeriet af Generationernes hus
 • 03.01.2018

  Første spadestik til Generationernes Hus

  2018 bliver indledt med første spadestik til byggeriet af Generationernes Hus på Aarhus Ø. Et unikt hus, som rummer alle generationer og skaber nye fællesskaber, står færdigt i 2020.
 
 

Opdateret: 11.1.2018

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code