Gå til sidens indhold
14.02.2018

Ved HKH Prins Henriks død:

Borgmester Jacob Bundsgaard sender kondolence-skrivelse til Kongehuset i anledning af HKH Prins Henriks død.

”Hans Kongelige Højhed Prins Henriks død rammer hele landet med stor sorg, og vores tanker og medfølelse går til den kongelige familie i den svære tid.

 

Samtidig giver det os anledning til med taknemmelighed at mindes Prinsens tætte relationer til Aarhus gennem fem årtier.

 

I 1967 overdrog Kong Frederik 9. Marselisborg Slot til den daværende tronfølger Prinsesse Margrethe og Prins Henrik, og dermed blev slottet vækket af den dvale, som det havde befundet sig i, efter at det i en længere årrække havde stået ubenyttet hen.

 

Med sit udadvendte væsen og sin sikre sans for arkitektur og æstetik fik Prinsen dengang grundlagt et livslangt og varmt forhold mellem ham og Aarhus.

 

Tronfølgerparret - og siden regentparret – fyldte især i forbindelse med sommerresidensen slottet med liv og lykke, men også ved påske og jul var den kongelige familien gennem mange år faste gæster i Aarhus. Prinsen har sammen med Dronningen har haft et aktivt liv i Aarhus med såvel repræsentative forpligtelser som gøremål i fritiden.

 

Prinsen virkede altid veltilpas og glad for Aarhus – og hans varme over for byen blev gengældt.

 

Regentparrets tilstedeværelse på Marselisborg Slot og deres trofaste deltagelse i byens mange begivenheder har altid vakt stor glæde og stolthed og har kastet glans over byen. Det skylder vi Hans Kongelig Højhed Prins Henrik en stor tak for.

 

Vi vil huske og mindes Prinsen som en stor personlighed, en modig kunstner, en fremragende repræsentant for Danmark og som en sand ven af Aarhus.

 

Æret være hans minde.”

Link til denne side

Nyheder

 • 20.02.2018

  Glæde i Aarhus over fortsat anerkendelse fra Michelin-guiden

  Med fire flotte stjerne i 2018-udgaven af Michelin-guiden holder Aarhus status quo og sætter en tyk streg under byens styrkeposition på gastronomi-området.
 • 15.02.2018

  Hjælp med at gøre parkerne forårsklare

  Teknik og Miljø bruger de kolde måneder på at gøre Aarhus’ mange parker klar til foråret og aarhusianernes indtog. Alle kan med få klik på mobilen hjælpe arbejdet godt på vej.
 • 14.02.2018

  Kondolencebog på Aarhus Rådhus i anledning af HKH Prins Henriks død

  Byens borgere og gæster har mulighed for at skrive en kondolence-hilsen til Hans Kongelige højhed, på Aarhus Rådhus.
 • 14.02.2018

  Bering-Beder vejen er undervejs

  I næste uge kommer det første synlige bevis på, at arbejdet med Bering-Beder vejen er i gang. Jorden under den 12 km lange strækning skal bl.a. undersøges for mulige arkæologiske skatte.
 • 14.02.2018

  Ved HKH Prins Henriks død:

  Borgmester Jacob Bundsgaard sender kondolence-skrivelse til Kongehuset i anledning af HKH Prins Henriks død.
 • 12.02.2018

  Aarhus Letbane får ny formand

  Den aarhusianske erhvervsmand og tidligere medlem af Aarhus Byråd Steen Stavnsbo indstilles til posten som ny formand for Aarhus Letbane I/S
 • 09.02.2018

  Børn kan få hjælp til tænderne i ferien

  Allerede fra næste uge udvider Tandplejen Aarhus åbningstiden i skoleferier. Dermed får børn og unge bedre mulighed for såvel akut behandling af tandskader eller tandpine som almindeligt tandeftersyn i ferietiden. Samtidig får deres forældre bedre mulighed for at være med.
 • 08.02.2018

  Lisbjerg er klar til vokseværk

  Aarhus Byråd godkendte onsdag aften udviklingsplanen for Lisbjerg, som er et af Danmarks største byudviklingsområder.
 
 

Opdateret: 14.2.2018

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code