Gå til sidens indhold
14.02.2018

Ved HKH Prins Henriks død:

Borgmester Jacob Bundsgaard sender kondolence-skrivelse til Kongehuset i anledning af HKH Prins Henriks død.

”Hans Kongelige Højhed Prins Henriks død rammer hele landet med stor sorg, og vores tanker og medfølelse går til den kongelige familie i den svære tid.

 

Samtidig giver det os anledning til med taknemmelighed at mindes Prinsens tætte relationer til Aarhus gennem fem årtier.

 

I 1967 overdrog Kong Frederik 9. Marselisborg Slot til den daværende tronfølger Prinsesse Margrethe og Prins Henrik, og dermed blev slottet vækket af den dvale, som det havde befundet sig i, efter at det i en længere årrække havde stået ubenyttet hen.

 

Med sit udadvendte væsen og sin sikre sans for arkitektur og æstetik fik Prinsen dengang grundlagt et livslangt og varmt forhold mellem ham og Aarhus.

 

Tronfølgerparret - og siden regentparret – fyldte især i forbindelse med sommerresidensen slottet med liv og lykke, men også ved påske og jul var den kongelige familien gennem mange år faste gæster i Aarhus. Prinsen har sammen med Dronningen har haft et aktivt liv i Aarhus med såvel repræsentative forpligtelser som gøremål i fritiden.

 

Prinsen virkede altid veltilpas og glad for Aarhus – og hans varme over for byen blev gengældt.

 

Regentparrets tilstedeværelse på Marselisborg Slot og deres trofaste deltagelse i byens mange begivenheder har altid vakt stor glæde og stolthed og har kastet glans over byen. Det skylder vi Hans Kongelig Højhed Prins Henrik en stor tak for.

 

Vi vil huske og mindes Prinsen som en stor personlighed, en modig kunstner, en fremragende repræsentant for Danmark og som en sand ven af Aarhus.

 

Æret være hans minde.”

Link til denne side

Nyheder

 
 

Opdateret: 23.2.2018

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code