Gå til sidens indhold
15.05.2018

Mere omsorg til døende og støtte til pårørende

Borgere i Aarhus der er ved at tage afsked med livet får fremover endnu mere omsorg og pleje og pårørende mere støtte.

Døende i Aarhus med stort plejebehov og deres pårørende får fremover endnu mere hjælp i den sidste tid af livet. Ved at omprioritere midler og forebygge indlæggelser, kan den eksisterende hjælp blive skruet op med en ekstra time om dagen:

 

- Jeg er glad for, vi kan hjælpe med at skabe en endnu bedre afsked med livet. Vi giver endnu mere omsorg og pleje og forebygger indlæggelser for borgere, som i forvejen har et stort plejebehov. Samtidig tilbyder vi deres pårørende nogle samtaler, som kan hjælpe dem bedre videre i livet, siger Jette Skive, rådmand, Sundhed og Omsorg.

 

Ældre Sagen i Aarhus sætter pris på den øgede hjælp:

 

- Det er rigtig godt at have fokus på de pårørende samtidig med, at omsorgen for den døende intensiveres. De pårørende får støtte og flere kræfter til at være der for deres døende familiemedlem, og får flere kræfter til selv at komme videre i livet, siger Tove Jørvang, formand, Ældre Sagen Aarhus.

 

Den ekstra times pleje og omsorg i døgnet vil fordele sig på dag, aften og nat. Det er hjemmeplejen, som indstiller borgere til den ekstra omsorg og pleje og pårørende til støttesamtaler.

 

Det er anslået, at 250 borgere årligt vil modtage den ekstra pleje og omsorg, og det er borgere, som i forvejen har et omfattende plejebehov. Det handler om styrket kommunikation og tryghed også i sammenhæng med familien, ekstra tilsynsbesøg og bedre tid ved palliative forløb som for eksempel mundpleje og smertelindring. Pårørende får samtidig tilbud om en indledende og afsluttende samtale, og begge samtaler skal bidrage til at forebygge og hjælpe pårørende.

Link til denne side

Nyheder

 
 

Opdateret: 15.5.2018

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code