Gå til sidens indhold

Nyheder fra Aarhus Kommune

 

Abonner på nyhederne

 

Du kan abonnere på nyheder fra Aarhus Kommune. Så får du en e-mail, når vi lægger nyheder på hjemmesiden.

 

Du kan også abonnere på en lang række andre opdateringer fra Aarhus Kommune. Du kan blandt andet abonnere på dagsordener og referater fra byrådets møder samt informationsannoncer.

 

Abonner på nyheder ved at tilmelde dig nyhedsbrevet Nyheder

 

Tilmelding eller ændring af abonnement på alle typer af opdateringer

 

Du bestemmer selv, hvilke typer af informationer, du vil abonnere på, og du kan til enhver tid ændre dit abonnement.

Januar 2017

 • 18.01.2017 - FC Grønnegade inviterer til Nytårscup

  Lørdag den 21. januar 2017 ruller bolden i årets første fodboldturnering for socialt udsatte med deltagere fra hele landet.
 • 16.01.2017 - Aarhus bliver vært for DM i gadefodbold

  I anledning af kulturhovedstadsåret har Aarhus fået værtsskabet for Danmarksmesterskabet i gadefodbold. Mesterskabet afvikles i september, og det er OMBOLD, der står bag. OMBOLD er en non-profit organisation, der tilbyder (tidligere og nuværende) hjemløse, misbrugere og andre socialt udsatte et socialt fællesskab gennem fodboldsporten.
 • 13.01.2017 - Aarhus får unikt fodgængerfelt

  Reginakrydset får i weekenden et specialdesignet fodgængerfelt, som skal give aarhusianerne og byens gæster en særlig velkomst til kulturhovedstadsåret.
 • 12.01.2017 - Må jeg også være med?

  Alle børn og unge har ret til en aktiv fritid og til at være en del af et sundt fællesskab – men ikke alle familier har overskuddet til at sende børnene af sted. Det mener rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad, der netop har sparket kampagen ”Må jeg også være med?” i gang. Kampagnen, der bliver synlig i hele kommunen, skal inspirere aarhusianerne til at hjælpe børn og unge med at blive aktive i en forening.
 • 11.01.2017 - 10 millioner i kassen

  Grib røret – det betaler sig. Mere end 10 millioner kroner er der nu indkrævet til kommunekassen, efter at Opkrævningen i Aarhus Kommune har ringet til borgere og virksomheder, som ikke har betalt deres regning til tiden. Tag ved lære. lyder rådet fra rådmand Rabih Azad-Ahmad til Skatteministeren.
 • 11.01.2017 - Forestilling inddrager aarhusianere i demens-mysteriet

  Forestillingen CTRL+ALT+DEMENS spiller i februar i Bruuns Galleri og gør aarhusianere klogere på demens. Oplevelsen er gratis og skal være med til at skabe oplysning og en mere demensvenlig by, siger rådmand.

 • 10.01.2017 - Øget fokus på skrotbiler

  Alt for mange biler skrottes ulovligt. Derfor vil Aarhus Kommune i et tværkommunalt samarbejde nu foretage særlig kontrol med opbevaring og bortskaffelse af skrotbiler..
 • 06.01.2017 - Kort giver bedre overblik over trafiktal

  Teknik og Miljø laver løbende tællinger over hvor mange biler, der kører på udvalgte veje i kommunen. Som noget nyt kan man nu se de seneste års trafiktal på et vejkort.
 • 04.01.2017 - Risiko for ustabil drift på minejendom.net

  Mandag den 9. januar er der risiko for ustabil drift på hjemmesiden minejendom.net.
 • 02.01.2017 - Er dit fortov klar til fest

  Det kræver en ekstra indsats fra både kommunen og grundejere i midtbyen, hvis Aarhus skal præsentere sig fra sin bedste side, når vi er Europæisk Kulturhovedstad i 2017.

December 2016

 • Få styr på juleaffaldet

  Julen er højtid – også for affald. Og der er meget, der skal bæres ud.
 • Nyt liv på Aarhus Ø med Nicolinehus

  Der er fundet en vinder af udbuddet på Nikoline Kochs Plads på Aarhus Ø. Vinderprojektet hedder ’Nicolinehus’ og med projektet rykker bylivet endnu tættere på for beboerne på Aarhus Ø, der får både indkøbsmuligheder, caféliv samt grønne rekreative uderum med adgang til citykajakker.
 • 200 mio. kr. skal tilbage i varmekundernes lommer

  Aarhus har vundet en 18 år lang tvist med SKAT. Det betyder, at fjernvarmekunderne i Aarhus-området skal have en pæn sum penge tilbage.
 • Markant stigning i antallet af ulovlige parkeringer

  I takt med at Aarhus får flere indbyggere og flere biler, stiger antallet af ulovlige parkeringer. Og de fleste afgifter skrives til bilister, der parkerer, hvor der er standsningsforbud.
 • Færre unge afbryder uddannelsen

  Den seneste opgørelse fra Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU Aarhus-Samsø) viser en positiv udvikling i de unges uddannelsesaktivitet. Færre unge mellem 15 og 24 år dropper ud, og det gælder også unge med etnisk minoritetsbaggrund.
 • Ny samarbejdsaftale forbedrer vilkårene for synshandicappede

  Kredsformanden for Dansk Blindesamfund Østjylland Helle Kaas Schmidt og rådmanden for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune Jette Skive underskrev 19. december en ny samarbejdsaftale, der skal forbedre forholdene for mennesker med synshandicap. Med aftalen følger et årligt aktivitetstilskud fra Aarhus Kommune på 585.000 kr.
 • Borgere og medarbejdere skal på skolebænken sammen

  VELUX FONDEN giver 5,4 millioner kroner til Socialforvaltningens projekt "Mit liv – min plan". Projektet skal udvikle en metodik, hvor borgere med handicap og deres netværk får en central rolle i at finde de bedste løsninger til den enkelte. Det handler blandt andet om borgerbudgetter, brugerguider og fælles kurser for borgere, pårørende og medarbejdere.
 • De første dyr på vej til rewilding-projekt i Geding-Kasted Mose

  Torsdag den 22. december kl. 13 bliver 20 stykker galloway-kvæg sat på græs i Geding-Kasted Mose. De skal være med til at pleje naturområdet og markerer således starten på et stort naturprojekt.
 • Øgaderne ønsker betalingsparkering

  Aarhus Kommune har netop gennemført et forsøg med betalings-parkering i Øgaderne. Under forsøgsperioden har hver anden be-boer i forsøgsområdet oplevet, at det er blevet lettere at finde en parkeringsplads og to tredjedele ønsker forsøget gjort permanent.
 • Rekordmange bliver undervist i affald og fjernvarme

  Antallet af skolebørn og skoleklasser, der bliver undervist på for eksempel forbrændingsanlæg og genbrugsstationer, bliver ved med at stige.
 • 76 aarhusianere modtager julepenge

  Socialforvaltningen har uddelt det årlige julelegat. 96.000 kroner fordeles på 76 borgere, hvoraf langt de fleste er enlige forsørgere. Familier med et barn modtager 1000 kroner, mens familier med flere børn modtager 2000 til 3000 kroner.
 • Parter justerer Aarhus-aftalen for skoler

  Parterne bag den såkaldte Aarhus-aftale, der lægger rammerne om planlægningen af skoleåret på aarhusianske folkeskoler, har for anden gang justeret aftalen.
 • Nedbrud på centrale it-systemer i Aarhus Kommune

  Et nedbrud på en række centrale it-systemer i Aarhus Kommune har skabt problemer siden torsdag eftermiddag. Nedbruddet skyldes aktivering af et brandslukningsanlæg i et serverrum hos kommunens centrale it-leverandør i Høje Taastrup.
 • Borgmesteren uddeler togpenge

  Mandag 19. december uddeles de penge, som børn og voksne i det forløbne år har kastet modeljernbanen på Aarhus H.
 • Folkeskoleelever i Aarhus skal bygge et hus

  Elever på mellemtrinnet på tre folkeskoler i Aarhus skal være med til at bygge et hus, så de kan bruge deres færdigheder fra fagene matematik, dansk og natur & teknik. Samtidig får de indblik i, hvad de kan bruge en erhvervsuddannelse til.
 • Lys skal øge trygheden på Brabrandstien

  Efter input fra Østjyllands Politi er Teknik og Miljø nu klar med en plan for, hvordan det skal blive mere trygt at færdes på Brabrandstien i de mørke timer.
 • Nu bliver det hurtigere at komme frem på Viborgvej

  Fredag morgen åbner det tredje og sidste ombyggede kryds på Viborgvej. Forbed-ringerne vil gøre det væsentligt hurtigere at komme til og fra Aarhus i myldretids-trafikken.
 • En hurtig strøgtur

  Fodgængere får førsteprioritet i de signalregulerede kryds på Strøget.
 • Demensvenlige butikker bryder tabu

  Ros fra rådmand til supermarkedskæde, som uddanner medarbejdere til bedre at kunne hjælpe mennesker med demens. Politikere og organisationer mødes torsdag i Aarhus til demens-topmøde.
 • Aarhus er blevet grønnere

  Den seneste CO2-opgørelse viser, at Aarhus udleder 21 procent mindre CO2 end i 2013. Der er dog behov for at fortsætte med at nedbringe udledningen, og særligt på transportområdet er der potentiale.
 • Flere børn får glæde af 100 Børnedage på Dokk1

  Aarhus Kommunes kommende kulturtilbud for de yngste, 100 Børnedage på Dokk1, er blevet væltet af interesse fra vuggestuer, børnehaver, skoler, dagplejere og private.
 • Evaluering af velfærdsteknologi på aarhusianske plejehjem

  En afprøvning af forskellige velfærdsteknologiske løsninger er afsluttet med en beslutning om, at der skal indgås indkøbsaftaler og gennemføres udbud af flere løsninger.
 • Kig byrådet over skulderen

  Aarhus Kommune er nu – som den første kommune i landet – klar med en webløsning, som giver borgere og presse adgang til præcis den samme ledelsesinformation, som byrådet har adgang til.
 • Bedre og mere tryg forbindelse til

  Fra torsdag den 8. december 2016 bliver det mere trygt for cykler og fodgængere at komme fra midtbyen til Aarhus Ø via den nyåbnede vejbro på Hjortholmsvej ved Østbanetorvet, som samtidig tilbyder bilisterne bedre forhold.
 • Fremtidens hus for alle generationer på Aarhus Ø præsenteret

  Mangfoldigt byggeri skyder op på det nye havneområde Aarhus Ø. Generationernes Hus bliver det moderne bud på alle generationer i samme hus.
 • Kom til festlig åbning af skøjtebanen på lørdag klokken 11

  Skøjtebanen i Aarhus åbner på lørdag klokken 11. Det sker med deltagelse af både rådmand og julemand. Der er gratis skøjteleje til de 50 første, der står klar til at indtage isen.
 • Aarhus frivillighovedstad 2018

  Smilets by er på konference i London kåret til Europæisk Frivillighovedstad 2018. Det er med til at hæve barren, siger viceborgmester.
 • Fremtidens hus til alle generationer

  Afsløring 6. december af vinderprojektet for Aarhus Kommunes store satsning på Aarhus Ø: Generationernes Hus. Tre magistratsafdelinger og Brabrand Boligforening står bag byggeriet.
 • Frikommuner klar til boligforsøg

  Social- og Indenrigsministeriet udpegede i oktober Favrskov, Høje-Taastrup, København, Randers, Roskilde og Aarhus til frikommuner. De seks kommuner skal afprøve metoder til at skaffe flere, billige boliger til borgere med boligsociale udfordringer. Kommunerne har nu konkretiseret deres forsøg i en fælles ansøgning, som er sendt til Økonomi- og Indenrigsministeriet.
 • Tjek! Sådan bliver glas-, plast- og metalaffald sorteret fra hinanden

  Se en film fra Aarhus: Først bliver det afleveret sammen. Så bliver det sorteret fra hinanden igen
 • Nye borgercentre skal styrke handicapindsatsen

  Rådmand Thomas Medom lægger op til en reform af indsatsen for voksne med handicap. Fremover skal borgerne kunne få hjælp på fire, lokale borgercentre, hvad enten det drejer sig om rådgivning, bevillinger eller daglig støtte. Det sker i et tæt samarbejde mellem borgercentrene og et bydækkende center, der varetager rådgivnings- og visitationsarbejdet. Desuden skal hvert borgercenter have et borgerråd, der skal styrke borgernes og civilsamfundets medindflydelse og dialog med Voksenhandicap.
 
 

Opdateret: 02.1.2017

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Det sker i Aarhus 2017

Aarhus og Region Midtjylland
er Europæisk Kulturhovedstad.
Kom og vær med!

Se vores aktiviteter