Gå til sidens indhold
09.09.2016

Ny skatepark på Læssøesgade Skole er næsten klar til brug

Til oktober åbner en helt ny skatepark i skolegården på Læssøesgade Skole. Parken erstatter den tidligere skatepark på Sct. Annagade og er åben for alle børn og unge, der har lyst til at udfordre sig selv på det 2000 kvadratmeter store skateboardareal, der både hælder, kanter og buer.

En ny skatepark står nu næsten færdig i Aarhus bymidte - klar til at blive taget i brug af byens børn og unge. Med sine grønne plæner, birketræer og multifunktionsbane er parken mere en blot et skateboardareal.

 

”Skateparken er et nyt byrum, der med indgangspartiet ved Læssøesgade åbner op for en ny oase i midtbyen. Parken henvender sig til en bred målgruppe, da der også er mulighed for parkour, leg, boldsspil og andre aktiviteter ,” fortæller Sanne Kamp Jønsson, der er fritidsleder for klub- og ungemiljøet på Læssøesgade og Frederiksbjerg.

 

Sport og Fritid står bag projektet med den nye skatepark på Læssøesgade skole, der forventes at stå klar til brug den 7. oktober 2016. Parken skal være et eksempel på, hvordan idræt, bevægelse og socialt samvær kan forenes i en aktiv skolegård både i og efter skoletid.

 

Foruden skolens og lokalområdets børn og unge kommer foreninger som Aarhus Skatescene og Skateducate også til at nyde godt af den nye skatepark. Sanne Kamp Jønsson ligger vægt på at etablere og udvikle et godt samarbejde med skateforeningerne i Aarhus, da det i høj grad er dem, der kommer til at drive stedet og få de andre skatere inddraget.

 

”Det betyder meget for os her i Skateudacte, at vi får et sted hvor vi kan mødes og opbygge et stærkere fællesskab. Det bliver lettere at mødes spontant, fordi parken ligger inde i midtbyen, hvilket højst sandsynligt vil tiltrække nye skatere. Den nye skatepark har nogle praktiske og tekniske rammer, der giver gode muligheder for at udvikle og udfolde sig,” fortæller Annie Sahlholdt, der er en af de to initiativtagere bag foreningen Skateducate, der udelukkende laver skateaktiviteter for piger.

 

Aarhus Skatescene og Skateducate har foruden skatearelaerne på Godsbanen og i Viby benyttet byens alternative faciliteter til at skate på.

 

”Den nye skatepark giver os et fælles samlingssted, som kan være rammen for både den daglige aktivitet, men også kan bruges til at vi kan lave konkurrencer og events. Der er et stort, flot, synligt sted, hvor skateboarding kan få lov at leve og udvikle sig. Jeg er sikker på parken bliver velbesøgt – også af skatere fra Sjælland og Fyn,” fortæller Jonas Brincher, der er formand for Aarhus Skatescene.

 

Projektet med den nye skatepark har været undervejs siden 2013, hvilket har givet hjernerne bag projektet masser af tid til at lade sig inspirere fra andre skateparker.

 

”Til de første møder omkring skateparken, var vi inspireret af hele verden. Der blev refereret til både Fælledparken i København og til skateparker i New York og Sidney. Der var mange forskellige interessenter til stede, og der blev nikket hele vejen rundt. – Der var anerkendelse af hinandens idéer,” beretter Sanne om processen med den nye skatepark.

 

Parken er lagt op til at være et åbent tilbud til alle, men i skoletiden er det eleverne på Læssøesgade skole, der fortrinsvist har brugsretten. Sport og Fritid er i øjeblikket i gang med at fastlægge nogle regler og aftaler for brugen af parken i samarbejde med skaterne, mens brugerrådet arbejder på programmet for åbningsfesten.

 

”Åbningsfesten skal være en fest for både skaterne, børn og unge på skolen og for alle i lokalområdet, der har ventet i spænding på at komme til at indtage den nye skate- og aktivitetspark,” siger Sanne Kamp Jønsson.

 

Billedgalleri

 

Fakta

 • Åbner: den 7. oktober 2016
 • Placering: Læssøesgade, Aarhus
 • Størrelse: 2.600 m2 udeareal, hvoraf 2.000 m2 er skateareal
 • Funktioner: Skate, parkour, leg, gåture, bevægelse, socialt samvær, afslapning
 • Bygherre: Sport og Fritid, Aarhus Kommune
 • Arkitekt: SNE Architects Ingeniør: Søren Jensen
 • Det komplicerede betonarbejde udføres af FSR Beton

 

 

Af Mille Gissel Laursen og Peter Gaardsøe

Link til denne side

Nyheder

 • 1
 
 • 23.06.2017

  Kunstprojekt på Langenæs

  Langenæs får nu en klippeskrænt med flint, historie og magi. Kunstprojektet vokser frem samtidigt med at børnene flytter ind.
 • 26.09.2016

  Et skridt nærmere på den nye indskoling og dagtilbudsafdeling

  Fredag 16. september kl. 12 kunne Aarhus Kommunes børne- og ungebyggeri på Langenæs fejre rejsegilde i flot solskin.
 • 09.09.2016

  Ny skatepark på Læssøesgade Skole er næsten klar til brug

  Til oktober åbner en helt ny skatepark i skolegården på Læssøesgade Skole. Parken erstatter den tidligere skatepark på Sct. Annagade og er åben for alle børn og unge, der har lyst til at udfordre sig selv på det 2000 kvadratmeter store skateboardareal, der både hælder, kanter og buer.
 • 13.04.2016

  Første spadestik

  Nu begynder byggeriet af Læssøesgades indskoling
 • 14.03.2016

  Første spadestik 5. april

  Langenæsbyggeriet inviterer til første spadestik, med deltagelse af blandt andet rådmand for Børn og Unge, Bünyamin Simsek.
 • 04.03.2016

  Ændringer af parkeringsforhold

  Byggeriet af det nye 0-10 års børnemiljø i Langenæsparken har været i gang i godt 3 uger. I den periode er der indlagt fibernet på grunden. Nu kommer tiden, hvor der skal køres jord væk og transporteres byggematerialer til fundamenter ind til byggepladsen. Dermed vil en del tung trafik skulle passere Åbenrågade. Det får betydning for dig som beboer.
 • 1
 
 
 

Opdateret: 09.9.2016

Afdeling: Børn og Unge

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code