Gå til sidens indhold

Effektstyring i Socialforvaltningen

Effektstyring er at måle effekten af Socialforvaltningens indsatser og bruge denne viden til at tilrettelægge indsatserne, så vi hele tiden kan tilbyde borgerne den bedst mulige hjælp.

Aarhus Kommune tilpasser løbende sine indsatser, så de giver den bedst mulige virkning for borgerne. Det vil sige, at familier, børn og unge, udsatte voksne og voksne med handicap og/eller psykisk sygdom bliver bedre til at mestre deres eget liv.

 

Hvad er effektstyring?

Med effektstyring dokumenterer vi, hvilken effekt (virkning) vores indsatser har for borgerne. Hvert år sætter vi os mål for arbejdet. Vi følger op på resultaterne hvert kvartal. På den måde kan vi se, hvor det går særlig godt, og hvor der er behov for en ekstra indsats. Resultaterne kan også ses i Socialforvaltningens virksomhedsplan. Dokumentationen præsenteres for socialudvalget og bruges som udgangspunkt for ledelsens beslutninger og medarbejdernes arbejde. Sådan styrer vi efter at opnå de bedste effekter for borgerne.

 

Mere om effektstyring

Som en del af effektstyringen sætter Socialforvaltningen mål for indsatserne i virksomhedsplaner. Vi bruger undersøgelser af brugertilfredshed, effektvurdering og andre målinger til at måle effekten af det sociale arbejde. Sideløbende foretager vi også målinger på tværs af kommunen, hvor vi, på nuværende tidspunkt, følger 0-18-årige borgeres udvikling i forhold til trivsel, uddannelse og beskæftigelse samt deltagelse i fællesskaber. På sigt vil vi udvide målgruppen til 0-100-årige og begynde også at følge borgernes sundhedsmæssige udvikling. Læs mere om virksomhedsplaner, brugertilfredshed og effektvurdering ved at klikke i menuen.

Kontakt

Birthe Kabel

Birthe Kabel

Fuldmægtig

Socialforvaltningen

Værkmestergade 15 B

8000 Aarhus C

Telefon: 41 85 60 65

E-mail: 

 
 
 

Opdateret: 19.5.2017

Afdeling: Sociale Forhold og Beskæftigelse

Send kommentar:  

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code