Gå til sidens indhold
Integrationsbarometer

Medborgerskab

Klik til højre for at læse mere om den første empiriske afdækning af indsatsområdet medborgerskab. Det er første gang, der måles på dette indsatsområde, så derfor kan man ikke se et barometer på siden

Målingen af medborgerskab adskiller sig på en række områder fra de andre indsatsområder. Begrebet er bredere og mere sammensat end f.eks. indsatsområdet beskæftigelse, ligesom der ikke findes den samme type data, som der gør på de andre områder. Derfor er der en række særlige udfordringer forbundet med at måle udviklingen i medborgerskab.

 

I første omgang er der gennemført en indledende empirisk afdækning af indsatsområdet. Dette pilotprojekt skal være med til at give nyttig erfaring til det videre arbejde.

 

Der vil løbende blive udviklet på, hvordan indsatsområdet medborgerskab bedst måles.

 

 

Vision og centrale målsætninger

Visionen er at styrke sammenhængskraften i det aarhusianske samfund. Alle borgere skal indgå som aktive medborgere med reelt samme muligheder, rettigheder og pligter.

 

En vellykket integration er et fælles ansvar for kommunen, borgerne og bysamfundet, f.eks. virksomheder, foreninger og uddannelsesinstitutioner. Det er vigtigt, at alle borgere føler sig som en del af byen og tager et medansvar for en vellykket integration.

 

Det er centralt, at der er dialog og venskab på tværs af forskellige baggrunde, og at alle borgere oplever, at de kan forstå, hvordan samfundet fungerer og har mulighed for at få indflydelse i dagligdagen.

 

Endvidere er det vigtigt, at borgerne har tillid til kommunen, og at alle borgere oplever, at de har lige mulighed for at drage nytte af den kommunale service.

Medborgerskab

 
 

Opdateret: 05.4.2011

Afdeling:

Send kommentar: Aarhus Kommune

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden