Gå til sidens indhold
 

EYC - European Youth Consensus 2017

EYC siger tak for et fantastisk inspirerende og kreativt topmøde i demokratiets tegn

Omkring 275 unge i alderen 14-17 år var samlet i Aarhus fra alle hjørner af Europa til et stort topmøde for unge om demokrati og rettigheder d. 10.-15. september 2017. Gennem kreative processer med billeder, lyd, ord og bevægelse var de med til at bane nye veje for unges stemme og engagement i den europæiske demokratidebat.

 

Under topmødet blev der dannet nye relationer på tværs af by- og langegrænser. De unge styrkede deres evner til at møde nye mennesker og lærte, at samarbejde på tværs af fremmede kulturer både er interessant og givende.

 

Resultatet af de unges store indsats kunne opleves ved en flot udstilling på DOKK1 d. 14.-17. september, hvor de delegerede kunne præsentere alt fra hjemmeproducerede minidokumentarer og bæredygtige virksomhedsplaner til værker som billeder, dekorerede cykler og t-shirts med tryk. Variationen i udstillingen understregede den kreative og kulturelle mangfoldighed, som havde været repræsenteret ved hele topmødet.

 

De unge delegerede kom fra forskellige byer i Danmark og Europa var hovedsageligt medlemmer af lokale elevråd, ungdomsråd eller lignende demokratisk valgte organisationer. Topmødets værter var Aarhus Kommunes Børne- og Unge-byråd. Klik på Deltagerkort i menuen til højre for at se, hvilke lande der deltog.

 

European Youth Consensus 2017 blev den unikke platform, hvorfra deltagerne skabte faglige og sociale netværker på tværs af europæiske landegrænser. Fællesskabet blomstrede ud af de mange forskellige sproglige og kulturelle baggrunde, og de unges demokratiske horisonter blev både udvidet og styrket.

 

Har du spørgsmål? Så kontakt os endelig: eyc2017@aarhus.dk

 

Tilbage

Kontakt

Mette Hardis Jakobsen

Projektleder

Læring og Udvikling
Børn og Unge

Grøndalsvej 2

8260 Viby J

Mobil: 41 87 40 73

E-mail: 

 
 
 

Opdateret: 13.10.2017

Afdeling: Børn og Unge

Send kommentar: Læring og Udvikling

Telefon: 89 40 48 71

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code