Gå til sidens indhold

Fritidspas.

Aarhus Kommunes har nu en permanent fritidspasordning for børn og unge i alderen 3 til 17 år.

Kære forælder 


 

Aarhus Kommune ønsker med Fritidspasset, at give flere børn og unge lige mulighed for at deltage aktivt i foreningslivet. Med et Fritidspas kan børn og unge fra økonomiske trængte familier få betalt kontingent i en forening på op til 1.000 kr.

 

Hvis du har modtaget fritidspas til ét eller flere af dine børn, men har andre børn i alderen 3 til og med 17 år, så kontakt Sport & Fritid, så sender vi dig fritidspas til dem også.

 

Sådan benytter du og dit barn fritidspasset

:

  • Fritidspasset vises til den forening, som dit barn ønsker at blive medlem af.
  • Foreningen skal påføre kontingentoplysninger på bagsiden. Herefter skal du ikke foretage dig mere. Husk at få fritidspasset tilbage igen.
  • Foreningen får herefter kontingentbetalingen fra kommunen.

 

Har du brug for yderligere oplysninger, er du velkommen til at kontakte

 

Malene Bønlykke Riis på tlf. 89 40 48 26 

 

Hvis du vil sende en elektronisk besked skal du benytte Digital Post via www.borger.dk, Fritidspas eller fritidspas@mkb.aarhus.dk.

 

Mange foreningsaktiviteter koster under 500 kr. pr. sæson, så dit barn vil have mulighed for at gå til flere aktiviteter på én gang via fritidspasset.

 

Aarhus Kommunes Fritidspas dækker deltagelse i alle typer af foreningsaktiviteter: Fodbold, håndbold, kampsport, svømning, bueskydning, beachvolley, ridning og meget andet. Tilbuddet gælder dog ikke private fritidsudbydere som Fitness.dk og visse danse- og rideskoler.

 

En foreningsaktivitet dækker ikke kun sport. Dit barn kan også vælge at gå til spejder, kreative fag som sang og musik på Aarhus Musikskole, teater på børneteatret Filuren eller  tegne- og malekurser på Aarhus Kunstakademi. Bare det foregår i en forening, der er godkendt efter folkeoplysningsloven, så er kontingentet dækket af fritidspasset.

 

Hvem er omfattet af ordningen

 

Aarhus Kommune tilbyder fritidspas til alle børn fra økonomisk trængte familier i alderen 3 til og med 17 år. Ordningen henvender sig primært til enlige forsørgere. Husstandens samlede indtægter må ikke overstige 188.528 kr. om året. Det svarer til 90 pct. økonomisk friplads i et pasnings-/fritidstilbud.

 

Enlige forsørgere kan yderligere fratrække 58.211 kr. i husstandens indkomst. Endeligt kan der fratrækkes 7.000 kr. i indkomsten for hvert barn ud over det første. Sport & Fritid sender fritidspas ud til alle de børn og unge, der er visiteret til friplads med mindst 90 procent i et pasnings-/fritidstilbud.

 

Det betyder, at der er nogle, der ikke får et fritidspas pr. automatik. Børn i alderen 3 til og med 17 år, hvis søskende har fået et fritidspas, kan uden videre rekvirere et fritidspas pr. tlf. eller Digital post via www.borger.dk eller fritidspas@mkb-aarhus.dk. Alle øvrige skal ansøge ved hjælp af ansøgningsskema, vedlagt dokumentation for den seneste indkomstudbetaling (husstandens).

 

I foreningsregistret kan du finde alle godkendte foreninger i Aarhus Kommune, hvor det er muligt at anvende fritidspasset.

 

ForeningsPortalen i Aarhus (åbner nyt vindue) 

 

Hent blanketter på

BlanketService - eBlanketter.

 

Alternativ til fritidspas

 

Børn der ikke kan få Fritidspas efter Aarhus Kommunes ordning, kan rette henvendelse til den forening, hvor de er medlem. Foreningen kan måske hjælpe/støtte via DIF eller DGI. Ligeledes har Dansk Flygtningehjælp oprettet en pulje til børn af forældre på Integrationsydelse.

For støtte via DGI og DIF er det foreningen, der skal søge puljen, i modsætning til fritidspasordningen i Aarhus Kommune, hvor det er barnets forælder der skal ansøge.    

     

Læs mere på deres hjemmesider:    

DIF Idræt for alle børn: http://www.dif.dk/da/foreningsliv/projekter (åbner nyt vindue)

Foreningsliv for alle:  http://www.dif.dk/da/foreningsliv/stoette#content-top (åbner nyt vindue)

DGI DGI Kommunesamarbejde Inklusion (åbner nyt vindue)

Dansk Flygtningehjælp Fritidspuljen - https://fritidspuljen.flygtning.dk/  (åbner nyt vindue)

 

 
 

Opdateret: 12.9.2016

Afdeling: Kultur og Borgerservice

Send kommentar: Sport & Fritid

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code