Gå til sidens indhold

Projektkonkurrence om udviklingen af Kulkransporet

Engang flyttede kranen på sin høje betonbro kul til gasværket. Nu skal Kulkransporet i funktion igen. Denne gang som dynamo i udviklingen af Sydhavnskvarteret til en ny bydel kendetegnet ved erhverv, byliv og mangfoldighed.

 Aarhus Kommune har netop udarbejdet en udviklingsplan for Sydhavnskvarteret og konkurrencen om fremtidens Kulkranspor er med til at sikre Sydhavnskvarteret en flyvende start i dets udvikling til en levende og mangfoldig bydel.

I fremtiden skal Kulkransporet styrke sammenhængen i hjertet af Aarhus, og knytte brugere og byggerier i Sydhavnskvarteret sammen. Kulkransporet skal vise vejen for, hvordan erhverv, byliv og social mangfoldighed kan berige hinanden omkring en ny stærk og revitaliseret forbindelse. Et sted, hvor Sydhavnskvarterets brugere kan opsøge og dyrke fællesskaber.

Den 1. marts blev det offentliggjort, at det er TRANSFORM med Dissing + Weitling, Lendager Group, VEGA landskab og Søren Jensen som underrådgivere, der har vundet konkurrencen om fremtidens Kulkranspor.

 

Et vinderforslag, som fanger stedets ånd

Vinderforslaget bygger på et indlevet og konsekvent gennemført koncept, der tager udgangspunkt i ”stedets ånd” – de særkender, som findes i og omkring Sydhavnen i Aarhus.

 

I forslaget indgår to forskelligartede tårne, som både vil agere adkomstvej og kobling mellem bydelen og Kulkransporets hævede niveau samt omdrejningspunkt for nye aktivitetsmuligheder i Sydhavnskvarteret.

Den fremtidige forbindelse fra midtbyen over Spanien til Sydhavnskvarteret er i forslaget givet en ekstra dimension i form af et flot industrielt bromotiv, der sender en hilsen til områdets historie.

Fremtidens Kulkranspor giver også en helt ny vinkel på det grønne i byen. De eksisterende, selvgroede træer skal sammen med nyplantede træer gro op omkring Kulkransporet og give oplevelsen af, at gå igennem trækronerne. På broen placeres opholdspladser, hvor udsigten til byen, havnen og bydelen kan nydes.

Aarhus Kommune vil, sammen med holdet bag vinderprojektet, gå i gang med en kvalificering af projektet. Derfor inviteres du til at byde ind med idéer til den fortsatte udvikling af Kulkransporet. Det kan du gøre via kommentarfeltet her på siden.

Du kan se vinderforslaget i Bylageret på Kalkværksvej 11 A-B i Sydhavnskvarteret frem til sommerferien 2018.

Se Bylagerets åbningstider her.

 

Kommentér

Her kan du kommentere sidens indhold.CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 
 
 
 
 

Opdateret: 06.3.2018

Afdeling: Teknik og Miljø

Send kommentar:   Bolig og Projektudvikling

Telefon: 89 40 23 60

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code