Gå til sidens indhold
28.09.2010

Århus Kommunes hjemmeside belønnes med en pris

Århus Kommunes hjemmeside er kåret til ”Best Public site of the Year”

Flere og flere benytter Århus Kommunes hjemmeside, og trafikken er dermed steget med 25 procent. Og nu belønnes hjemmesiden med prisen ”Best Public site of the Year.”

 

Stigende trafikmængde

Da Århus Kommunes nye hjemmeside gik i luften 1. marts 2010 kl. 12. var det kulminationen på en stor indsats fra mange medarbejdere. Efter nogle måneders drift begynder de store fordele ved den nye hjemmeside for alvor at tegne sig. Analyser af hjemmesidens trafik viser for eksempel en fremgang i antallet af brugere på mere end 25 procent i første halvdel af september 2010 sammenlignet med samme periode året før.

 

Det er fem procentpoint over det succeskriterie, der blev fastsat i projektet, endda selv om dele af indholdet fra den gamle hjemmeside ikke er flyttet med. (Århus Vand blev ved årsskiftet et selvstændigt selskab med egen hjemmeside).

 

Professionaliseret organisation

Borgmester Nicolai Wammen er glad for hjemmesiden:
Vores hjemmeside har betydet en klar forbedring af vores kommunikation med borgere, erhvervsliv og andre. Arbejdet omkring hjemmesiden er blevet professionaliseret i et samarbejde på tværs af vores organisation. Det har båret frugt i form af en højere kvalitet og øget trafik.”

 

Udviklet i Sitecore

Bag hjemmesiden, der er udviklet på den anerkendte platform Sitecore, står Pentia A/S ( www.pentia.dk ). Også firmaet Sitecore har fået øjnene op for det nye netsted. Det har netop kåret www.aarhuskommune.dk til ”Bedste offentlige netsted 2010”.

 

Kommunens hjemmeside er udvalgt blandt samtlige hjemmesider for ministerier, styrelser, regioner, kommuner og andre offentlige institutioner, som benytter Sitecores CMS-system – det vil sige it-system til hjemmesidebrug.

 

Sitecore er en af verdens førende leverandører af CMS-systemer. I Danmark er omkring en tredjedel af kommunernes hjemmesider baseret på firmaets teknologiske platform.
 
Det er ikke første gang, kommunens hjemmeside klarer sig godt i sammenligning med andre hjemmesider. Tidligere på året bedømte It- og Telestyrelsen hjemmesiden til at være én af de fire bedste, kommunale hjemmesider i disciplinen ”tilgængelighed”.

 

Direktør i Pentia A/S Thomas Albert er også tilfreds med resultatet: ”Som leverandør er det altid en glæde, når et projekt kan afleveres til tiden og inden for budgettet. Det var tilfældet med Århus Kommunes hjemmeside. Vi er også glade for den anerkendelse, der ligger i at Sitecores internationale hovedkvarter netop har kåret aarhuskommune.dk til den bedste offentlige hjemmeside, bygget på Sitecore i 2010.”


Link til Sitecores kåring  (nyt vindue)


 

Link til denne side

Nyheder

 • 15.02.2018

  Hjælp med at gøre parkerne forårsklare

  Teknik og Miljø bruger de kolde måneder på at gøre Aarhus’ mange parker klar til foråret og aarhusianernes indtog. Alle kan med få klik på mobilen hjælpe arbejdet godt på vej.
 • 14.02.2018

  Kondolencebog på Aarhus Rådhus i anledning af HKH Prins Henriks død

  Byens borgere og gæster har mulighed for at skrive en kondolence-hilsen til Hans Kongelige højhed, på Aarhus Rådhus.
 • 14.02.2018

  Bering-Beder vejen er undervejs

  I næste uge kommer det første synlige bevis på, at arbejdet med Bering-Beder vejen er i gang. Jorden under den 12 km lange strækning skal bl.a. undersøges for mulige arkæologiske skatte.
 • 14.02.2018

  Ved HKH Prins Henriks død:

  Borgmester Jacob Bundsgaard sender kondolence-skrivelse til Kongehuset i anledning af HKH Prins Henriks død.
 • 12.02.2018

  Aarhus Letbane får ny formand

  Den aarhusianske erhvervsmand og tidligere medlem af Aarhus Byråd Steen Stavnsbo indstilles til posten som ny formand for Aarhus Letbane I/S
 • 09.02.2018

  Børn kan få hjælp til tænderne i ferien

  Allerede fra næste uge udvider Tandplejen Aarhus åbningstiden i skoleferier. Dermed får børn og unge bedre mulighed for såvel akut behandling af tandskader eller tandpine som almindeligt tandeftersyn i ferietiden. Samtidig får deres forældre bedre mulighed for at være med.
 • 08.02.2018

  Lisbjerg er klar til vokseværk

  Aarhus Byråd godkendte onsdag aften udviklingsplanen for Lisbjerg, som er et af Danmarks største byudviklingsområder.
 • 08.02.2018

  Fald i andelen af privatskoleelever i Aarhus

  For første gang i nyere tid oplever skolerne i Aarhus Kommune et lille fald i andelen af elever, der går i privatskole. Dermed flader kurven over sivningen af elever fra folkeskole til privatskoler ud for første gang siden 1982.
 
 

Opdateret: 29.9.2010

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code