Gå til sidens indhold
28.09.2010

Århus Kommunes hjemmeside belønnes med en pris

Århus Kommunes hjemmeside er kåret til ”Best Public site of the Year”

Flere og flere benytter Århus Kommunes hjemmeside, og trafikken er dermed steget med 25 procent. Og nu belønnes hjemmesiden med prisen ”Best Public site of the Year.”

 

Stigende trafikmængde

Da Århus Kommunes nye hjemmeside gik i luften 1. marts 2010 kl. 12. var det kulminationen på en stor indsats fra mange medarbejdere. Efter nogle måneders drift begynder de store fordele ved den nye hjemmeside for alvor at tegne sig. Analyser af hjemmesidens trafik viser for eksempel en fremgang i antallet af brugere på mere end 25 procent i første halvdel af september 2010 sammenlignet med samme periode året før.

 

Det er fem procentpoint over det succeskriterie, der blev fastsat i projektet, endda selv om dele af indholdet fra den gamle hjemmeside ikke er flyttet med. (Århus Vand blev ved årsskiftet et selvstændigt selskab med egen hjemmeside).

 

Professionaliseret organisation

Borgmester Nicolai Wammen er glad for hjemmesiden:
Vores hjemmeside har betydet en klar forbedring af vores kommunikation med borgere, erhvervsliv og andre. Arbejdet omkring hjemmesiden er blevet professionaliseret i et samarbejde på tværs af vores organisation. Det har båret frugt i form af en højere kvalitet og øget trafik.”

 

Udviklet i Sitecore

Bag hjemmesiden, der er udviklet på den anerkendte platform Sitecore, står Pentia A/S ( www.pentia.dk ). Også firmaet Sitecore har fået øjnene op for det nye netsted. Det har netop kåret www.aarhuskommune.dk til ”Bedste offentlige netsted 2010”.

 

Kommunens hjemmeside er udvalgt blandt samtlige hjemmesider for ministerier, styrelser, regioner, kommuner og andre offentlige institutioner, som benytter Sitecores CMS-system – det vil sige it-system til hjemmesidebrug.

 

Sitecore er en af verdens førende leverandører af CMS-systemer. I Danmark er omkring en tredjedel af kommunernes hjemmesider baseret på firmaets teknologiske platform.
 
Det er ikke første gang, kommunens hjemmeside klarer sig godt i sammenligning med andre hjemmesider. Tidligere på året bedømte It- og Telestyrelsen hjemmesiden til at være én af de fire bedste, kommunale hjemmesider i disciplinen ”tilgængelighed”.

 

Direktør i Pentia A/S Thomas Albert er også tilfreds med resultatet: ”Som leverandør er det altid en glæde, når et projekt kan afleveres til tiden og inden for budgettet. Det var tilfældet med Århus Kommunes hjemmeside. Vi er også glade for den anerkendelse, der ligger i at Sitecores internationale hovedkvarter netop har kåret aarhuskommune.dk til den bedste offentlige hjemmeside, bygget på Sitecore i 2010.”


Link til Sitecores kåring  (nyt vindue)


 

Link til denne side

Nyheder

 • 20.04.2018

  Lyd lærer publikum om demens

  Fra 1. maj åbner ny lydinstallation i Aarhus, som inddrager publikum i oplevelsen af at have demens. Installationen er skabt af Teater Fluks og en del af deres roste forestilling CTRL+ALT+DEMENS, støttet af Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune.
 • 19.04.2018

  Har du overvejet at blive frivillig?

  Og vil du være med til at skabe glæde og socialt samvær hos mennesker med psykiske eller fysiske handicap? Så kan du høre mere om at være frivillig til vores FrivilligJobbørs. Det sker den 25. april 2018 om eftermiddagen på DOKK1 – og er et led i Frivillig-hovedstadsåret.
 • 19.04.2018

  60-årige laver mad og spiser sammen

  Selvom du ikke kan svinge gryder og potter kan du deltage i madlavning og lave et fællesskab med andre 60+ i Aarhus. FOF er gået sammen med Aarhus Kommunes initiativ GENLYD.
 • 18.04.2018

  Faglærte skal få flere unge i erhvervsuddannelse

  En ny samarbejdsaftale mellem LO Aarhus og Børn og Unge, Aarhus Kommune, skal få flere folkeskoleelever til at vælge en erhvervsrettet ungdomsuddannelse og senere en erhvervsuddannelse.
 • 18.04.2018

  ARos Danmarks første demensvenlige kunstmuseum

  I et tæt samarbejde mellem Aarhus Kommune Sundhed og Omsorg, Alzheimerforeningen og ARoS har en række medarbejdere fra museet gennemgået et kursus, hvor de er blevet klædt på med viden og fået konkrete værktøjer til at hjælpe mennesker med demens i forskellige situationer. Det betyder, at ARoS nu er Danmarks første demensvenlige kunstmuseum.
 • 17.04.2018

  Fiasko for udligningsreform koster Aarhus dyrt

  Borgmester Jacob Bundsgaards kommentar til, at regeringen den 17. april har opgivet at gennemføre en udligningsreform.
 • 17.04.2018

  Lad os skabe en bedre by for LGBT-personer

  Aarhus Byråd skal beslutte, om der skal tages skridt til at etablere et LGBT-hus med blandt andet sundhedsinformation og aktiviteter.
 • 13.04.2018

  Ungebyråd i charmeoffensiv på Aarhus-skoler

  Børne- og ungebyrådet i Aarhus sender i den kommende uge for første gang en flok engagerede ungdomspolitikere på forårs-charmeoffensiv på en række aarhusianske folkeskoler.
 
 

Opdateret: 29.9.2010

Afdeling: Borgmesterens Afdeling

Send kommentar: Kommunikation

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code