Gå til sidens indhold

PPR og Specialpædagogik

PPR og Specialpædagogik varetager og understøtter specialpædagogiske opgaver for børn og unge.

PPR og Specialpædagogik (PPR) varetager og understøtter forandringsprocesser, tidlige og forebyggende og inkluderende indsatser samt specialpædagogiske opgaver på 0-18 års området i samarbejde med skoler, institutioner, forældre og børn.

 

I institutioner og skoler arbejder PPR kontinuerligt med rådgivning, vejledning og supervision af de professionelle voksne omkring børn og unge med særlige behov, ligesom der arbejdes med at understøtte og videreudvikle inkluderende læringsmiljøer.

 

PPR har til den enkelte institution/skole tilknyttet en psykolog, en talehørekonsulent og en læsekonsulent.

 

Desuden har PPR specialiserede indsatser som Inklusionsteam (afdækning, analyse og tilrettelæggelse af inklusionsindsats lokalt), AKT-team (Adfærd-, Kontakt- og Trivselsproblematikker) og Basis Team (udredning af børn med vedvarende psykiske vanskeligheder og/eller mistrivsel).

 

PPR's opgaver er bla.:

 

  • Rådgivning og vejledning til forældre og pædagogisk personale i skolen.
  • Deltagelse i netværksmøder omkring enkelte børn.
  • Pædagogisk Psykologisk Vurdering af børn med eksempelvis specifikke- og udviklingsmæssige vanskeligheder, læse- og talevanskeligheder.
  • Deltagelse i skolens specialcentermøder.
  • Kompetenceudvikling af det pædagogiske personale gennem faglig sparring og konsultative ydelser og gennem supervisionsforløb.
  • Henvisning til psykiatrisk udredning ved BUC (Børne og Ungdomspsykiatrisk Center), specialpædagogiske undervisningstilbud,  Kompetencecenter for Læsning (KCL), Kompetencecenter for sprog og kommunikation (KSK) m.m.

 

PPR tilbyder desuden sparring til forældre omkring enkeltstående problemstillinger vedrørende deres barn via Åben Rådgivning.

 

 

 
 

Opdateret: 16.11.2016

Afdeling: Børn og Unge

Send kommentar: PPR og Specialpædagogik

Telefon: 89 40 37 77 (Kl. 09.00-13.00)

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Det sker i Aarhus 2017

Aarhus og Region Midtjylland
er Europæisk Kulturhovedstad.
Kom og vær med!

Se vores aktiviteter