Gå til sidens indhold
PPR banner

PPR og Specialpædagogik

PPR og Specialpædagogik varetager og understøtter specialpædagogiske opgaver for børn og unge.

PPR og Specialpædagogik varetager opgaver i forhold til 0-18 (20) årige børn og unge med specialpædagogiske problemstillinger, der ikke kan imødekommes i det lokale distrikt, og som derfor er tilknyttet et kommunedækkende specialpædagogisk tilbud. PPR og Specialpædagogik varetager den specialpædagogiske betjening i forhold til institutioner og skoler.

 

Det drejer sig om:

 

  • Rådgivning og vejledning til forældre og pædagogisk personale i dagtilbud og skoler
  • Deltagelse i netværksmøder og vejledningsmøder Pædagogisk psykologiske vurderinger, i forhold til børn med f.eks. udviklingsvanskeligheder, læse- og eller talevanskeligheder
  • Kompetenceudvikling af det pædagogiske personale gennem faglig sparring, konsultative ydelser og kursusvirksomhed.
     

I det daglige arbejdes der med at sikre kvaliteten og udviklingen i de specialpædagogiske tilbud, sideløbende med understøttelsen af det inkluderende arbejde i almene skoler og daginstitutioner.

 

I praksis betyder det, at der arbejdes kontinuerligt med kompetenceudvikling af de professionelle voksne omkring børn og unge med specialpædagogiske problematikker.

 

PPR og Specialpædagogik har samtidig til opgave at understøtte institutioner og skoler i Aarhus Kommune med særlige konsulentydelser på det specialpædagogiske område, og supplerer hermed den specialpædagogiske betjening, der ydes fra de decentrale PPR-enheder i de enkelte distrikter.

 

Herudover arbejder PPR og Specialpædagogik gennem forskellige udviklingsprojekter med faglig udvikling på området for specialpædagogik og har samtidig opgaven med den overordnede strategiske opgaveløsning.

 

Kontakt

PPR og Specialpædagogik

Børn og Unge

Grøndalsvej 2

8260 Viby J

Telefon: 89 40 37 77

E-mail: 

 
 
 

Opdateret: 13.5.2014

Afdeling: Børn og Unge

Send kommentar: PPR og Specialpædagogik

Telefon: 89 40 37 77

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden