Gå til sidens indhold

Beskæftigelsesforvaltningen

Beskæftigelsesforvaltningens opgave er at motivere og kvalificere ledige til hurtigst muligt at kunne begå sig på arbejdsmarkedet eller i det etablerede uddannelsessystem.

Beskæftigelsesforvaltningen yder hjælp til personer, som står udenfor eller er i risiko for at miste tilknytningen til arbejdsmarkedet. Hjælpen ydes med udgangspunkt i "Lov om Aktiv Beskæftigelsespolitik" i form af:

 

  • vejledning
  • økonomisk hjælp til selvforsørgelse
  • jobtræning.
     

Årligt henvender omkring 80.000 borgere sig til Beskæftigelsesforvaltningen og får hjælp til forsørgelse i form af kontanthjælp, revalidering, sygedagpenge og barselsdagpenge, fleksjob, førtidspension, m.m.


Alle disse borgere får vejledning i forhold til forsørgelse og deraf afledte problemer.

 

Vejledningen har til formål at sikre, at borgeren så vidt muligt sættes i stand til at klare nuværende eller kommende økonomiske problemer uden at modtage økonomisk hjælp fra Aarhus Kommune.


Hvis der er tale om unge op til 19 år, inddrages Ungdommens Uddannelsesvejledning, idet alle unge motiveres til at gennemføre en ungdomsuddannelse.

 

Det er også Beskæftigelsesforvaltningens opgave at sikre, at personer med begrænsninger i arbejdsevnen får mulighed for at genopbygge denne eller udnytte deres resterende arbejdsevne i job på særlige vilkår.

 

I Aarhus Kommune skal du henvende dig til Jobcenter Aarhus, hvis du har brug for hjælp og vejledning.

 
 

Opdateret: 07.10.2016

Afdeling: Sociale Forhold og Beskæftigelse

Send kommentar:  

Telefon: 89 40 20 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Det sker i Aarhus 2017

Aarhus og Region Midtjylland
er Europæisk Kulturhovedstad.
Kom og vær med!

Se vores aktiviteter