Gå til sidens indhold
OVERSVØMMELSE
forside

Oversvømmelse – forebyggelse og risiko

Forbered dig bedst muligt på oversvømmelser inden det sker, og på hvad du selv skal gøre, mens det står på.

Det kan du selv gøre

Du kan på disse sider orientere dig om, hvordan du kan reducere risikoen for skader ved oversvømmelser på dine bygninger og ejendele.

 

Du kan se på kommunens oversvømmelseskort, om din ejendom er i fare for at blive oversvømmet af regn og/eller vand fra havet. Kortet er ved at blive udbygget.  

 

Har du kælder, bør du under alle omstændigheder tage dine forholdsregler. 

 

Dit ansvar og kommunens ansvar

Borgere og virksomheder har ansvar for vand på egen grund. Aarhus Kommune, herunder Aarhus Brandvæsen, med hjælp fra Politi og Beredskabsstyrelsen, vil blandt andet pumpe vand væk fra kritiske steder, redde mennesker i akut fare, omlægge trafikken og tage hånd om vitale dele af den kommunale service. Det kan f.eks. være pasning af børn fra oversvømmede institutioner eller udbringning af mad og medicin.

 

Du kan holde dig orienteret her på siden så længe oversvømmelsen står på og umiddelbart bagefter.

 

Det gør kommunen allerede

Aarhus Kommune tager i sin planlægning og projekter hensyn til, at der fremover kommer mere regn. Kajanlæggene på havneområdet bygges i en højde på minimum 2,5 m, ved Aarhus Å’s udmunding i havnen bygges en sluse med pumpeanlæg, vandstanden i flere vandløb varsles, spildevandsplanen har flere klimatilpasningstiltag og der arbejdes på et pilotprojekt i Lystrup.

 

Derudover kan du i Klimatilpasningsplanen læse mere om oversvømmelsesrisiko, prioritering af projekter, retningslinjer for byudvikling i oversvømmelsestruede områder og hvordan Aarhus Kommune ønsker at bruge klimatilpasningen til at skabe rekreative løsninger og understøtte byens vækstdagsorden.

 

Klimatilpasningsplan 2014 – tilpasning til mere vand

Kontakt

Vandmiljø og Landbrug

Center for Miljø og Energi

Grøndalsvej 1C

8260 Viby J

Telefon: 89 40 22 13

E-mail: 

 
 
 

Opdateret: 01.9.2015

Afdeling: Teknik og Miljø

Send kommentar: Center for Miljø og Energi

Telefon: 89 40 22 13

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code