Gå til sidens indhold
 
19.01.2018

Det bliver lettere at være erhvervsdrivende i Østjylland

12 østjyske kommuner samarbejder om en ny, fleksibel ordning for erhvervsaffald.

Nu bliver det nemmere og mere fleksibelt for erhvervsdrivende, der arbejder på tværs af kommunegrænser, at komme af med deres erhvervsaffald.
 
Erhvervsdrivende fra de 12 kommuner i Business Region Aarhus, der bruger genbrugsstationerne i Aarhus Kommune, kan nu vælge mellem at betale fra gang til gang via sms eller årsabonnement. Hidtil har det krævet et årsabonnement, også selv om virksomheden kun sjældent benyttede genbrugsstationerne.

 

”Jeg glæder mig over, at vi gør det både nemmere og mere fleksibelt for det østjyske erhvervsliv at benytte genbrugsstationerne i hele Business Region Aarhus,” siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø.

 

Med den nye ordning kan for eksempel håndværkere fra de andre 11 kommuner, der lejlighedsvist har opgaver i Aarhus Kommune, komme af med deres erhvervsaffald her, i stedet for at skulle fragte det tilbage til deres hjemkommune. Samtidig kan virksomheder i Aarhus Kommune, der kun sjældent har brug for at benytte genbrugsstationerne vælge at betale fra gang til gang. Begge dele har hidtil krævet, at virksomheden tegnede et årsabonnement.

 

Et engangsbesøg på en genbrugsstation i Aarhus Kommune koster fra 220 kr. og op, afhængig af køretøj, affaldstype og vægt. Et årsabonnement koster mindst 2.510 kr.

 

Virksomheder, der ønsker at benytte sig af sms-ordningen, skal forud tilmelde sig via www.affaldvarme.dk/sms-ordning. For private er der ingen ændringer i mulighederne for at aflevere affald på genbrugsstationerne.

 

Fakta

De 12 kommuner i Business Region Aarhus er: Aarhus, Hedensted, Odder, Silkeborg, Viborg, Randers, Norddjurs, Syddjurs, Horsens, Favrskov, Skanderborg og Samsø.

Nyheder

 
 

Opdateret: 06.10.2017

Afdeling: Teknik og Miljø

Send kommentar:   AffaldVarme Aarhus

Telefon: 89 40 15 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code