Gå til sidens indhold
 

Klimaplan 2016 - 2020

Byrådet har vedtaget en ny klimastrategi og klimaplan. Her på siden kan du læse begge publikationer samt få et overblik over tidligere klimaplaner. Du kan også følge de konkrete projekter, der understøtter kommunens klimadagsorden.

I 2015 vedtog FN for første gang en række fælles verdensmål, der skal sætte retningen for en bæredygtig udvikling, som skal sikre en bæredygtig forvaltning af jorden. De vedtog også et mål om en temperaturstigning under 1,5 grader. Målet følges op af regionale og nationale mål. I Danmark har vi således et mål om at være et lav-emissions-samfund i 2050.

Vores samfund, som vi kender det i dag, er indrettet med brug af fossile brændsler i næsten alt. Derfor kræver det en gennemgribende transformation af samfundet – og Aarhus – for at stoppe udledningen af CO2.

Byrådet vedtog i 2007, at Aarhus skulle deltage aktivt i indsatsen for at nedbringe CO2-udledningen og satte et mål om CO2-neutalitet i 2030.

At forfølge dette mål kræver en strategisk indsats og løbende opfølgning. Derfor har kommunen siden 2007 arbejdet efter en række klimaplaner, der hver især har bragt samfundet tættere på målet.
I de første klimaplaner var fokus på at opgøre CO2-udledningen i Aarhus og finde den rigtige metode at måle på. Senere kom fokus på opbyggelse af partnerskaber med erhvervslivet og fokus på kommunens egen mulighed for igennem investeringer at flytte på nogle af de områder, hvor kommunen har direkte indflydelse på CO2-udledningen. F.eks. med omlægning af fjernvarmen og renovering af egne bygninger.

Læs mere her: Partnere

 De næste skridt kræver i endnu højere grad en bred folkelig bevægelse, da den resterende CO2-udledning kommer fra kilder, hvor kommunen ikke har direkte indflydelse. De kommende indsatser er afhængige af at borgere og erhvervsliv træffer aktive valg og er med til  at drive omstillingen.

 

Hør Børn og Unge-byrådet fortælle, hvordan vi kan imødekomme klimaudfordringerne i Aarhus: Link til video

 

Kontakt

Henrik D. H. Müller

Klimachef

Klimasekretariatet

Bautavej 1

8210 Aarhus V

Mobil: 51 30 52 50

E-mail: 

 

Opsamlingsbrochure

Rapport om CO2-neutralitet i Aarhus

Magasin - Go Green with Aarhus

 
 

Opdateret: 23.3.2017

Afdeling: Klimasekretariatet

Send kommentar: Go Green With Aarhus 

Telefon: 89 40 15 00

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code