Gå til sidens indhold
 

Klimapartnerskaber giver engagement i klimaarbejdet

Projekt: Klimapartnerskaber

Aarhus Kommune indgår løbende strategiske aftaler med virksomheder og uddannelsesinstitutioner i Danmark. Aftalen er en såkaldt klimapartnerskabsaftale. Aftalen giver muligheder for virksomheden i at indgå i et innovativt fællesskab sammen med kommunen, de andre virksomheder og uddannelsesinstitutioner i netværket.

 

I klimapartnernetværket arbejder man målrettet med de seks spor i Aarhus Kommunes klimaplan, fossilfri energi, transport, vand og klimatilpasning, intelligent energisystem, bygninger og boliger og eksportfremme (se klimaplanen her).  Aarhus kommunens klimasekretariat faciliterer projekter i de tema- og projektgrupper, som virksomhederne finder væsentlige i forhold til deres udviklingsstrategier. Samtidigt sikrer Klimasekretariatet at der opnås synergier på tværs af spor og de enkelte projekter.

 

Fokus på bundlinjen

Det er målet med klimapartnerskaberne, at de involverede parter kan se et forretningsmæssigt potentiale ved at involvere sig i samarbejdet. Der sættes også krav til de deltagende virksomheder og uddannelsesinstitutioner: de skal have vilje til at dele viden og arbejde sammen om projekter, der måske først på den længere bane giver gevinst.

 

Udover viljen til samarbejdet bidrager partnerne i høj grad også med ideer til hvilke projekter, der skal arbejdes med. Aarhus Kommune faciliterer alle projekter, der understøtter klimadagsorden og mulighederne for grøn vækst.

Med afsæt i innovation og udvikling, vil Aarhus’ styrke­positioner skabe vækst og arbejdspladser i Aarhus til gavn for både borgere og erhvervsliv.

 

Konkret vil Aarhus Kommune initiere, facilitere og søge at finde finansiering til demonstrationsprojekter, som kan gennemføres i samarbejde med væsentlige private og offentlige aktører.

 

Udover tekniske løsninger og kendt teknologi inden for el, varme og transport vil vi også fokusere på ud­vikling af markedsmekanismer og inddragelse af for­brugerne. For teknik gør det ikke alene, hvis eksempel­vis prisstrukturer eller forbrugeradfærd står i vejen.

Fra 2015-2030 vil vi med afsæt i de gennemførte de­monstrationsprojekter og i samarbejde med vores kli­mapartnere udvikle de løsninger, som sammen skaber fremtidens bæredygtige energisystem.

 

Se alle klimapartnere her

 

Læs mere om projektet

Kontakt

Claus Nickelsen

Centerchef

Aarhus Kommune

Center for Miljø og Energi

Telefon: 89 40 45 52

Mobil: 29 20 38 62

E-mail: 

 

Citat fra Klimasekretariatet

”Klimapartnerskaberne er en måde at organisere arbejdet med at realisere Aarhus Kommunes klimaplan, så det skaber værdi. Partnerne får gevinst på bundlinjen og Aarhus får glæde af de mange klimaintelligente demonstrationsprojekter, der kommer ud af arbejdet.”

 

 

Claus Nickelsen

Politisk beslutning

Som en del af Klimaplan 2012-2015 har byrådet vedtaget, at klimapartnerskaber er den væsentlig drivkraft mod et CO2 neutralt Aarhus i 2030.
 
 

Opdateret: 11.5.2016

Afdeling: Center for Miljø og Energi

Send kommentar: Aarhus Kommune

Telefon: 89 40 22 13

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code