Gå til sidens indhold
 

Virksomheder samarbejder om transportmuligheder

Projekt: Ny tilgang til samarbejde

Ny aarhusiansk erhvervsforening – Business Park Skejby - vil udvikle Skejby til Danmarks mest innovative erhvervsområde med fokus på netværksdannelse, trivsel, bæredygtighed og effektivitet.

 

Business Park Skejby arbejder på at gøre Skejby endnu mere attraktivt for områdets virksomheder og deres medarbejdere. Her spiller trafik og transportmuligheder en stor rolle, for jo bedre transporten til og fra Skejbys virksomheder opleves, jo mere tilfredse er medarbejderne. Transportforholdene har betydning for virksomhedernes evne til at tiltrække de attraktive medarbejdere.

 

Derfor bakkede 25 virksomheder i Skejby godt op om en undersøgelse af medarbejdernes transportvaner. Svarprocenten var høj blandt medarbejderne: I 14 af de 25 deltagende virksomheder var svarprocenten over 80. En tilsvarende undersøgelse blev gennemført i 2011 – her svarede mere end 5.000 medarbejdere på spørgsmål om deres transportvaner. De to undersøgelser fra 2013 og 2011 findes på denne side.

 

Udover at finde løsninger på de udfordringer, som Skejbys fortsatte vækst vil medføre trafikalt, arbejder Business Park Skejby også mere overordnet på at styrke samarbejdet og dialogen mellem områdets virksomheder gennem en række arrangementer og initiativer. Eksempelvis har Business Park Skejby fokus på at skabe attraktive og imødekommende uderum i Skejby – målet er at skabe fremtidens erhvervsområde, hvor uderum også er møderum og motionsrum.

 

 

Skejby huser nogle af landets største virksomheder inden for miljø, energi og sundhed. Virksomhederne i Skejby er ret forskellige – men fælles for dem er, at de fleste er førende inden for deres område. Dagligt har 20.000 medarbejdere deres gang i Skejby.

 

 

I alt er der cirka 100 virksomheder og uddannelsesinstitutioner i Skejby.

 

Læs mere

Kontakt

Arne Vesterdal

Bestyrelsesformand for Business Park Skejby

INCUBA Science Park

Brendstrupgaardsvej 102

8200 Aarhus N

Telefon: 86 20 50 00

E-mail: 

 

Citat Business Park Skejby

”I Business Park Skejby arbejder vi både for ”business” og for ”park” forstået på den måde, at business i moderne virksomheder skal gå hånd i hånd med det grønne. Vi er derfor meget glade for at samarbejde med Aarhus Kommune om nye initiativer, hvor vi ved at tænke anderledes kan få godt erhvervsklima og hensyn til miljøet til at gå op i en højere enhed.”

 

Arne Vesterdal

Vision

Business Park Skejby har til formål at udvikle og brande Skejby som Danmarks mest innovative med fokus på netværksdannelse, trivsel, bæredygtighed og effektivitet.

Politisk beslutning

Erhvervsforeningen Business Park Skejby er etableret i forlængelse af Klimaplan 2012-2015, hvor partnerskaber mellem virksomheder og Aarhus Kommune indgår som arbejdstilgang i det strategiske hovedspor om energieffektiv transport.

Transportvaneundersøgelse i Skejby 2011

Skejby i Klimaministeriets klimaguide

 
 

Opdateret: 11.5.2016

Afdeling: Center for Miljø og Energi

Send kommentar: Aarhus Kommune

Telefon: 89 40 22 13

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code