Gå til sidens indhold
 

Den grønne og blå by

Go Green with Aarhus står for innovative miljøløsninger og ambitiøs klimaudvikling til glæde for borgere og erhvervsliv. Aarhus er by i naturen – natur i byen.

Blå kyster og grønne skove. I Aarhus bor borgerne i gåafstand til grønne områder, i cykelafstand til 15 kilometers ren kystlinje og med lokal forsyning af naturligt rent drikkevand. Hvert år, hver uge, hver dag udvikles byen og naturen i en tæt forening af miljøarbejde, klimaindsatser, friluftsaktiviteter og erhvervssamarbejde.

 

Grønnere områder, renere luft og klarere vand

Den ambitiøse byudvikling forener grønt, blåt og sundt i en innovativ helhedstankegang. Grønne områder sikrer drikkevandskvaliteten, renser luften og inviterer til sunde bevægelsesmuligheder i byrummet.

 

Borgerne har taget imod invitationen. De løber igennem parkerne, cykler i skovene, bader ved strandene og sejler i havkajak langs kysterne. Det er byrådets ambition hele tiden at udnytte helhedstankegangen til at udvikle og optimere borgernes muligheder for at yde og nyde i naturen – i byen.

 

Læs mere om Aarhus Kommunes konkrete initiativer for en grøn, blå og sund byudvikling i menuen til venstre.

 

Forsyninger i verdensklasse

Aarhus Kommune er forgangskommune i forhold til at adskille regnvand og spildevand. Regnvand byder nemlig på muligheder for at udvikle nye rekreative områder til borgerne.

 

Samtidig har Aarhus Kommune udviklet en særdeles høj standard på byens renseanlæg og en beskyttelse af grundvandet. Det betyder, at Aarhus er selvforsynende med drikkevand af højeste kvalitet, som hentes direkte op fra grundvandsmagasinet.

 

Læs mere om Aarhus Kommunes konkrete initiativer for at udvikle forsyninger i verdensklasse her.

 

Ambitiøse partnerskaber

Go green with Aarhus er i høj grad også erhvervslivets og uddannelsesmiljøets brand. Derfor er Aarhus Kommunes klimaindsats dedikeret til et ambitiøst samarbejde med klimapartnere, der både repræsenterer virksomheder og uddannelsesinstitutioner.

 

I dag samarbejder 43 klimapartnere med Aarhus Kommune om at skabe grøn vækst, sænke byens samlede CO2-udledning og skabe intelligente løsninger på hele det tekniske område. Med innovative demonstrationsprojekter skal klimaindsatsen sikre eksport til udlandet, tiltrække internationale investeringer og opfylde Aarhus Kommunes ambitiøse CO2030 målsætning.

 

Læs mere om Aarhus Kommunes og klimapartnernes konkrete projekter her.

 

Kontakt

Erik Jespersen

Direktør

Aarhus Kommune

Teknik og Miljø

Telefon: 89 40 23 52

Mobil: 25 70 23 52

E-mail: 

 
 
 

Opdateret: 19.6.2017

Afdeling: Center for Miljø og Energi

Send kommentar: Aarhus Kommune

Telefon: 89 40 22 13

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code