Gå til sidens indhold
 
Velfærdsteknologisk Udviklingssekretariat
Billedfrise med glade børn, en ældre mand med rollator, biblioteket på Dokk1 og en borger i kørestol.

Teknologisk innovation af velfærd i Aarhus Kommune.

Velfærdsteknologi er én af løsningerne på velfærdssamfundets udfordringer. Siden 2007 har Aarhus haft stort fokus på arbejdet med velfærdsteknologi og er nu en af de førende offentlige myndigheder i Danmark inden for området.

De omfattende erfaringer er primært gjort inden for ældreplejen og handicapområdet. Men velfærdsteknologi er ikke kun relevant, når vi er blevet gamle eller syge. Teknologien kan med fordel benyttes langt tidligere og komme flere til gavn og give gevinster indenfor flere serviceområder i kommunen.


Fx som et redskab til læring og trivsel for børn, unge og sårbare grupper i vores samfund, eller smarte løsninger, der kan udvikle vores by og hvordan vi bruger den . 


I Aarhus har byrådet derfor bestemt, at velfærdsteknologi er ”teknologi, der understøtter en offentlig service”. Det betyder at velfærdsteknologi kan hjælpe borgere i alle aldre og samtidig forbedre, effektivisere eller fjerne en velfærdsydelse. 


Med det udvidede fokus følger Velfærdsteknologisk Udviklingspulje, som har til hensigt at udbrede og kvalificere brugen af velfærdsteknologi inden for og på tværs af kommunens serviceområder. 


Læs mere om ansøgningsproceduren.


 
 

Opdateret: 27.4.2017

Afdeling:

Send kommentar: Benedikte Kruuse  Lindvig

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code