Lokalplaner
Lokalplaner fastlægger, hvordan udviklingen skal være i byen. Du kan som borger påvirke en lokalplan, inden den bliver vedtaget.
Du skal bruge selvbetjeningsløsningen Byg og Miljø, når du skal bygge nyt, til eller om.
Læs mereHvis du vil bygge et nyt hus, et sommerhus eller en tilbygning, som fx en udestue eller en tagkvist, skal du først have en byggetilladelse.
Læs mereHvis du vil bygge dobbelthuse eller rækkehuse, skal du følge retningslinjerne for enfamiliehuse. Der er dog en række ting, du skal være særligt opmærksom på.
Læs mereHvis du skal renovere eller bygge om i din lejlighed, er der flere ting, du skal undersøge først.
Læs mereDu skal have styr på reglerne, inden du opfører et nyt drivhus, legehus, en carport eller en anden småbygning på din grund.
Læs mereVil du fx bruge en garage eller tagetage til beboelse, eller vil du bruge en del af huset til erhverv, skal du bruge en byggetilladelse.
Læs mereDet kan i mange tilfælde give god mening at lægge boliger sammen til én større bolig. Det kræver dog først en tilladelse, som du skal ansøge om.
Læs mereDer findes regler for lejligheder, der er blevet ledige. Reglerne gælder både for ejer-, andels- og lejeboliger. Du kan læse mere om reglerne her på siden.
Læs mereDet er muligt, at du skal bruge en tilladelse, inden du river en bygning ned. Tjek altid reglerne først.
Læs mereDu kan kontakte Aarhus Kommune, hvis du oplever problemer med fugt eller skimmelsvamp i din bolig.
Læs mereDer kan være flere bestemmelser, du skal tage hensyn til, hvis du vil opsætte solceller.
Læs mereI Aarhus Kommune opkræver vi gebyr for byggesagsbehandling. Der bliver opkrævet gebyr for den tid, der er brugt.
Læs mereI byggesager beder vi ofte om en fuldmagt. Det er med til at sikre ejeren af ejendommen.
Læs mereHvis du vil udstykke, bygge eller ændre brugen af bygninger i landzone, skal du først søge om landzonetilladelse.
Læs mereBygge- og anlægsarbejde kan genere naboerne. Kommunen opsætter derfor en række vilkår, som bygherrerne skal overholde for at begrænse generne.
Læs mereDu kan finde byggesager, tegninger og andre dokumenter vedrørende ejendomme i Aarhus Kommune i ejendomsarkivet.
Læs mereByggepladshegn, stilladser og containere. Det kræver ofte mere end en byggetilladelse at starte et nyt byggeri i Aarhus Kommune.
Læs mereI Aarhus Kommune bruger vi de nationale servicemål.
Læs mereInden du kontakter Byggeri, kan du måske finde dit svar her på hjemmesiden. Vi har samlet en række svar her, og ofte kan vores vejledninger være en hjælp for dig.
Læs mereUanset om du skal have altan, vil nedlægge bagtrappen eller har andre byggeprojekter i tankerne, kan det være, en vejledning kan hjælpe dig på vej.
Læs mereAlle bygninger, boliger og erhvervslokaler er registreret i BBR, hvor der er oplysning om areal, indretning, materiale, installationer og opførelsesår.
Læs mere