OBS: På grund af Covid-19 er det kun muligt at bestille kørekort med tidsbestilling. Du kan få lavet kørekort i Borgerservice på Dokk1 samt i NemBS på Risskov, Viby, Højbjerg, Tilst, Lystrup og Åby Bibliotek.

Du kan gennemføre selvbetjeningsforløbet og bestille tid her: Bestil tid til kørekort

Hvis du ikke har NemID, kan du ringe på tlf. 89402222 og bestille en tid i Borgerservice på Dokk1.

For at mindske smitte med COVID-19 vil vi bede dig om:

 • Kun at bestille tid, hvis det er akut
 • Ikke at møde op før tid
 • At bruge mundbind eller visir, når du kommer

Det er vigtigt, at du er opmærksom på kravene til fotoet til dit kørekort. Hvis fotoet ikke overholder de krav, politiet har sat, kan det ikke bruges.

På Politiets hjemmeside kan du læse om krav til foto.

Politiets krav til foto

Hvis dit foto bliver afvist

Hvis dit foto bliver afvist, kan du hos Borgerservice på Dokk1 samt på Åby Bibliotek, Højbjerg Bibliotek, Viby Bibliotek og Risskov Bibliotek få taget et digitalt foto. Det koster 110 kr.

Du kan ikke få dit foto udleveret.

Det tager op til en måned at få lavet et nyt kørekort.

Helbredsmæssige forhold kan forlænge ventetiden

Helbredsmæssige forhold kan betyde, at din læge gør anmærkninger i din lægeerklæring. Det kan medføre en længere sagsbehandlingstid på at få et kørekort, da det dermed ikke kun er Politiet, men også Sundhedsstyrelsen, der skal behandle din ansøgning. I nogle tilfælde kan du komme til at vente op til tre måneder eller længere.

Helbredsmæssige forhold kan for eksempel være:

 • Diabetes
 • Hjerteproblemer
 • ADHD
 • Epilepsi
 • Sclerose
 • Trafikfarlig medicin

Du kan selv forkorte ventetiden

Book en lægetid og få en lægeerklæring, så du kan ansøge om et kørekort, allerede før du starter på teori og køretimer. Så finder sagsbehandlingen sted parallelt med, at du gør dig klar til køreprøven.

Hvis du har mistet dit kørekort og skal have et midlertidigt kørekort, kan du skrive til os og fortælle, hvor, hvordan og hvornår kortet er mistet. Vi sender dig herefter et midlertidigt kørekort med 1 måneders gyldighed til din digitale postkasse/e-Boks.

Alternativt kan du bestille en tid i Borgerservice eller NemBS til at få lavet et nyt kørekort. På grund af Covid-19 er det kun muligt at bestille tid til kørekort i Borgerservice på Dokk1 samt i NemBS på Risskov, Viby, Højbjerg, Tilst, Lystrup og Åby Bibliotek.

Bestil tid til kørekort

Hvis du skal have fornyet dit kørekort, skal du bestille tid hos Borgerservice eller NemBS. Du kan forny dit kørekort i Borgerservice på Dokk1 samt i NemBS på Risskov, Viby, Højbjerg, Tilst, Lystrup og Åby Bibliotek.

Hvis du er i risikogruppen og ikke kan møde frem, kan du ringe til Borgerservice på tlf. 8940 2000, så tager vi stilling til, om du kan få et midlertidigt kørekort tilsendt med digital post.

Bestil tid til kørekort

Lægeattest

Du skal medbringe en lægeattest i forbindelse med fornyelse af kørekort, hvis:

 • Dit nuværende kørekort er tidsbegrænset på grund af helbredsmæssige årsager
 • Du har kørekort til gruppe 2 (lastbil, bus)

Du kan vælge at udfylde lægeattesten digitalt.

Start digital lægeattest

Du logger ind med dit NemID og udfylder din personlige del. Dine oplysninger bliver automatisk sendt til din læge. Du skal herefter booke en tid hos din læge for at få udfyldt lægens del og betale for attesten.

Når du har været hos din læge, kan du bestille tid hos Borgerservice.

Hvis du ikke har NemID, henvender du dig hos din læge og får udfyldt en lægeattest på papir. Lægeattesten skal du medbringe, når du møder op i Borgerservice.

Fornyelse af gruppe 2-kørekort til lastbil, erhverv og bus

Alle gruppe 2-kørekort, der udløber i perioden 1. september 2020 til 30. juni 2021, bliver automatisk forlænget 6 måneder - eller med seneste udløb den 1. juli 2021.

Hvis du skal have ombyttet dit udenlandske kørekort til et dansk kørekort, skal du ringe til Borgerservice på tlf. 8940 2000 for at bestille tid. På grund af Covid-19 er det desværre kun muligt at ombytte et kørekort, hvis du har bestilt tid på forhånd.

Reglerne for ombytning

På borger.dk kan du læse om reglerne for ombytning.

Gå til ombytning af kørekort på borger.dk

På borger.dk kan du læse om priser og regler for kørekort.

Gå til kørekort på borger.dk

Du kan få svar på alle generelle spørgsmål om kørekort hos Den Digitale Hotline på tlf. 70 20 00 00.