Efteråret byder på vaccinationer, så vi er klar til en vinter med covid-19, influenza og pneumokok­sygdom
Sundhedsstyrelsen forventer en ny bølge af covid-19 til vinter, og regner også med at se betydeligt mere influenza end de seneste to vintre, hvor der var smitteforebyggende restriktioner. Vaccinationer er det sikkerhedsnet, der skal bringe os igennem vinteren uden stor sygdomsbyrde og uden restriktioner.

Alle 50+ årige tilbydes vaccination fra 1. oktober.

Få dit Boosterstik

Se hvordan du bestiller tid til boosterstik eller hvor du kan finde et vaccinationssted uden tidsbestilling:


Du skal selv foretage tidsbestilling til vaccinationscentret og selv komme dertil, evt. med hjælp fra familie eller venner. Er du visiteret til kørsel til læge/speciallæge kan du bestille vaccinationen hos din læge og få hjælp til transporten, men du må ikke bruge den visiterede kørsel til at komme til et vaccinationscenter. Se om din læge tilbyder at vaccinere på:

Vaccination mod COVID-19 - Region Midtjylland (rm.dk)

Hjælp til transport

Har du ikke mulighed for selv at komme til vaccinationsstedet tilbyder Aarhus Kommune hjælp. Ring på telefon 23 38 03 00 mandage i tidsrummet 09.00 til 11.00. Telefonen har lukket i ugerne 28, 29, 30, 31 og 32.

Hvis du har brug for kommunens hjælp, skal du IKKE selv reservere tid.

Ledsager fra Røde Kors

Frivillige fra Røde Kors tilbyder også at rådgive om hvordan du bestiller tid og ledsage dig til vaccination - se www.etgodtstik.dk eller ring til Røde Kors på 3529 9660 (alle dage mellem kl. 10-16).