Du skal altid ringe til din læge, før du bestiller tid, hvis:

  • Dit barn har symptomer på COVID-19, og du er bekymret og gerne vil tale med en læge.
  • Hvis det drejer sig om et barn under 2 år.

Du kan selv booke tid til test på coronaprover.dk, hvis:

  • Dit barn har milde symptomer, der kunne være COVID-19, men barnet er ikke så sygt, at du har behov for at tale med jeres læge.
  • Dit barn har været i nær kontakt med en smittet. I dette tilfælde skal du testes 2 gange – kontakt Coronaopsporingen først på tlf. 70 20 02 33 (tast 2) for at afklare, hvilke dage du skal testes og få generel vejledning om, hvad det vil sige at være nær kontakt. Ring så 32 32 05 11 (tast 2) for at reservere dine test. Bestil derefter to tests på coronaprover.dk. 
  • Hvis dit barn hverken har symptomer eller har været nær kontakt, men du ønsker test af anden årsag.

Husk at du skal holde dit barn hjemme indtil testresultatet foreligger.

Screeningtest

Der kan være særlige situationer, hvor kriterierne for at være nær kontakt ikke er opfyldt, men hvor andre risikofaktorer gør, at det anbefales at foretage en screeningstest for at undgå ukendt smitte.

Dette er altså et ekstra supplement til kontaktopsporing af nære kontakter og gælder ikke ved symptomer. I disse situationer iværksættes der én screeningstest hurtigst muligt. Børn, der screeningstestes, må gerne møde op i dagtilbud/skole/FU, imens de venter på test og -svar.

Du kan booke tid til screeningtest via www.coronaprover.dk eller benytte en af de mobile testenheder uden tidsbestilling (gælder børn fra 2 år og op).