Gå til hovedindhold

Selvbook – individuelle samtaler og workshops

Hvis du er ledig i Aarhus Kommune kan du selv booke individuelle samtaler og workshops hos os.

  • Læs op

Indhold

    Som jobsøgende dagpengemodtager skal du løbende til møder ved jobcentret. Disse møder kan være i form af en individuel samtale med en jobkonsulent eller i form af en workshop. Inden for de første 26 uger af din ledighedsperiode vil der være et tættere kontaktforløb med godt fire ugers interval. Efter 26 ugers forbrugte dagpenge vil intervallet været længere. Du vil løbende blive informeret om, hvornår du skal booke næste møde ved jobcentret, som også vil fremgå af din frist inde på jobnet.dk.

    Individuelle samtaler

    Ved den individuelle samtale med en jobkonsulent vil der blive taget udgangspunkt i din nuværende situation, hvor du kan være med til at sætte dagsordenen, hvis du har nogle konkrete emner i forbindelse med din jobsøgning, du gerne vil have vendt. Disse samtaler bookes via jobnet.dk (link) under "Min side". Selvbooking giver dig større fleksibilitet, hvor du selv kan bestemme, hvornår du skal til møde på jobcentret inden for gældende regler for rettidig bookning. Du har mulighed for at ændre tidspunktet for mødet, hvis du bliver forhindret. Mødet skal fortsat bookes inden for den angivne frist.

    Workshops

    Jobcenter Aarhus tilbyder forskellige workshops til dig, der har brug for inspiration, mens du er ledig, og som supplement til dine samtaler på jobcentret. På disse workshops kan du fx få:

    • skærpet elementer i din jobsøgning.
    • sat fokus på strategier og søgemuligheder.
    • styrket den direkte henvendelse og kontakt til arbejdsgiverne.

    Vi holder løbende workshops inden for nedenstående temaer. Tilmelding er nødvendig. Du tilmelder dig en workshop på samme måde som en individuel samtale via ”Min side” på Jobnet.dk.

    Vi vil komme ind på, hvordan du kan forberede dig til din næste jobsamtale. Desuden vil vi gå i dybden med hvilke spørgsmål, du kan blive stillet under samtalen, samt hvad du kan gøre for at øge dine chancer efter samtalen.

    Workshoppen vil bestå af oplæg, øvelser, eksempler/undersøgelser og videndeling.

    Kom og få tips og inspiration til bl.a. indhold, opstilling og layout. Få også en forklaring på, hvad dit CV på Jobnet bruges til, og hvad du skal være opmærksom på. Hvis du har en videregående uddannelse: Se "Workshop - CV for dig, der har en videregående uddannelse".

    Få tips til opbygning af et tilpasset og målrettet personligt CV. Få viden om, hvorfor dit Jobnet-CV er så vigtigt, og hvad det bruges til. Medbring dit personlige CV og få input til, hvordan du kan skrive dig selv endnu tættere på jobbet.

    På workshoppen sætter vi fokus på de forskellige steps, der er i processen med at skrive en god ansøgning: research, sprog, opbygning og indhold. Vi trækker på viden fra ansættende ledere og erfaring indenfor HR, og vi laver praktiske øvelser undervejs. NB: Der er fokus på opslåede stillinger på workshoppen.

    Mange højtuddannede benytter virksomhedspraktik som springbræt til deres første eller næste job.

    På denne workshop taler vi om fordelene ved at starte i en virksomhedspraktik, og vi fortæller om, hvordan virksomhederne ser på brugen af virksomhedspraktikker. Du får input til, hvordan du selv kan etablere en virksomhedspraktik, samt mulighed for at søge aktuelle virksomhedspraktikker.

    Det gælder både ved opslåede stillinger og ved uopfordret jobsøgning. Vi vil også arbejde med søgeoptimering i forhold til rekruttering, samt se på hvordan du bruger og udvider dit netværk. Medbring pc med netadgang.

    Så kan denne workshop være med til at give dig ny viden, udfordring og motivation til at tage et skridt videre og måske prøve noget helt nyt. 

    Du vil blive introduceret til jobcentrets øvrige tilbud til ledere, og hvad du kan bruge jobcentret og vores samarbejdspartnere til.

     

    Workshop for dig med ledelseserfaring

    Du kan være kunstner, forfatter, kulturformidler, journalist, grafiker, arkitekt, skuespiller, musiker, etc. Vi vil komme omkring: Kreativ integritet. Pitch-/projektpræsentation. Brug af kompetencer andre steder. Fundraising/legater. Relationsopbygning. Strategiudvikling. Brug af virksomhedspraktik/løntilskud. Workshoppen vil bestå af oplæg, øvelser og vidensdeling.

    Tilmeld dig workshoppen for ledige, der har ønske om at blive selvstændige eller kommende iværksætter? Har du en idé eller en plan? Har du brug for afklaring og er du nysgerrig på mulighederne?

    På mødet orienteres om situationen på arbejdsmarkedet i Europa, muligheden for at få godkendt sin uddannelse i et andet land i Europa, jobsøgningsværktøjer, ”Dit første Euresjob” m.m.

    Sted: Jobcenter Aarhus, Værkmestergade 5, 4. sal, lokale 409.

    TJEK I DIN A-KASSE, OM DU HAR RET TIL 6 UGERS JOBRETTET UDDANNELSE!

    Der er 3 målgrupper. Du skal være ufaglært eller faglært evt. faglært suppleret med en kort videregående uddannelse - Og du skal være først i din ledighedsperiode.

    Aarhus Tech, Aarhus Business Center, SOSU Østjylland og Jordbrugets UddannelsesCenter vejleder om muligheder.

    OBS: Workshoppen foregår i Værkmestergade 13A. Der er ingen elevator, og dermed ikke adgang for kørestol. Workshoppen er målrettet faglærte og ufaglærte, men alle er velkomne.
    På workshoppen får du hjælp til selvhjælp på et lille hold med max. 12 deltagere. Der vil være to jobkonsulenter til stede i lokalet. Medbring gerne din egen pc.

    Skal du have noget nyt at skrive på dit CV og er du interesseret i at høre mere om løntilskudsjob ved Aarhus Kommune og om jobrotationsordningen, så er denne workshop noget for dig. Når du ansættes med løntilskud eller som rotationsvikar, er du i arbejde. Kom og hør mere om regler og om muligheder.

    Webinaret er overvejende for dig med en universitetsuddannelse. Vi kommer igennem en række øvelser, der kan bringe dig tættere på en afklaring af, hvad du kan, hvordan du kan det, i hvilke jobsammenhænge du kan bruge dine kompetencer, og hvordan du kan gøre dine kompetencer konkrete i en faglig præsentation af dig selv.

    Du vil få inspiration til, hvordan du kan forny din jobsøgning og lægge nye strategier i forhold til, hvordan du kan bringe andre job-søgningsredskaber i spil. På workshoppen vil du få indsigt i nogle af de muligheder og red-skaber, som du har til rådighed som jobsøgende. Målet er, at du får fornyet energi og afprøver nye metoder i din jobsøgning.

    Denne workshop er for dig, der næsten lige er startet i jobcentrets kontaktforløb, eller dig der trænger til at få revurderet din jobsøgningsstrategi.

    Her kommer vi med input til din nuværende jobsøgning og peger på, hvad vi oplever, der virker, nyeste jobsøgningstendenser samt hvilke tilbud jobcentret har. Vi vender jobcentret praktikprotal, brugen af virksomhedspraktik og løntilskud, informationssøgning og meget andet.

    Virksomhederne er generelt meget positive over at blive kontaktet både i forbindelse med den opfordrede og den uopfordrede jobsøgning, når du har relevante spørgsmål at stille. Lær at gøre telefonen til dit største aktiv, når du vil kontakte virksomheder. 

    Har du din første joberfaring til gode, eller skal du finde en ny retning? Oplever du, at det er svært at få hul igennem til virksomhederne? Eller vil du vide mere om at ”netværke?” Du får tips, tricks og gode idéer til at skaffe dig selv til flere jobsamtaler samt til at starte dialogen med virksomhederne.

    På workshoppen får du viden om, hvordan du gør dig til en attraktiv kandidat for vikarbureauer, og hvad de lægger vægt på. En konsulent fra et af vikarbureauerne præsenterer vikariater indenfor den administrative branche.

    Denne workshop omhandler primært job indenfor administrativt arbejde (kontor, bogholderi og kundeservice).

    På workshoppen får du viden om, hvordan du gør dig til en attraktiv kandidat for vikarbureauer, og hvad de lægger vægt på. En konsulent fra et af vikarbureauerne præsenterer aktuelle vikariater indenfor manuelt arbejde.

    Denne workshop omhandler primært job indenfor manuelt arbejde (byggeri, lager, rengøring og køkken).

    Kom og hør en arbejdsgiver fortæller om job og vilkår. Har du ikke kørekort CE vil du få information om, hvordan du kommer i betragtning til kursus. Du læsser selv godset, arbejder med fragtpapirer og køresedler, og er ansvarlig for bilens sikkerhed. Chaufføren har den direkte kontakt med både afsender og modtager.

    Did you know that European Employment Services (EURES) can help you with financial support to go to job interviews and moving to another EU country? Learn more about how EURES can aid you, as an EU citizen, in your job search in the EU and EEA.

     

    This workshop will give you knowledge about Danish workplace culture and how to navigate within it. Job interviews are important Danish cultural rituals and you will learn to handle them with cultural fluency.

    This workshop is for international graduates seeking to enter the Danish job market. You will get inspiration regarding how to use the tools Jobcenter Aarhus has to offer and how to use networking and unsolicited job search to gain access to the Danish job market.

    Sidst opdateret: 23. februar 2024