Du har ikke ret til at få bevilget et kursus, men du har ret til at ansøge om det. Det betyder, at når du ansøger om bevilling af et kursus gennem Jobcenter Aarhus, så foretages der en individuel vurdering af, hvordan det ansøgte kursus potentielt bringer dig tættere på ordinær beskæftigelse.

Husk derfor i din kursusansøgning at lægge vægt på, hvorfor jobcentret skal bevilge netop dét pågældende kursus til dig. Med andre ord: Få formuleret i din ansøgning hvordan det pågældende kursus bringer dig tættere på ordinær beskæftigelse. Kan du fremskaffe en arbejdsgivererklæring (se fane længere nede), øges dine chancer for at få bevilget kurset.

Nedenfor kan du læse mere om, hvilke typer kurser vi bevilger, samt hvordan du ansøger om bevilling.

En måde at ansøge om bevilling af kurser gennem Jobcenter Aarhus på er gennem de regionale positivlister.

De regionale lister er oversigter med kurser, som Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering vurderer, der kan være gode beskæftigelsesmuligheder inden for i en specifik region. Det kan derfor være nemmere at søge om bevilling af disse kurser, end dem der ligger uden for listerne.

Som jobsøgende dagpengemodtager i Aarhus Kommune har du ud over kurser i Region Østjylland også mulighed for at tage kurser i Region Nordjylland, Region Vestjylland og Region Sydjylland.

Herunder kan du klikke dig videre via nedenstående links og se hvilke kurser, hver af de fire regioner lægger vægt på at bevilge (kaldet regionale positivlister):

Positivliste for regional uddannelsespulje – RAR Østjylland (rar-bm.dk)

Positivliste for regional uddannelsespulje – RAR Nordjylland (rar-bm.dk)

Positivliste for regional uddannelsespulje – RAR Vestjylland (rar-bm.dk)

Positivliste for regional uddannelsespulje – RAR Sydjylland (rar-bm.dk)

Du kan ansøge bevilling af et kursus uden for de regionale positivlister.

Her skal du være ekstra opmærksom på at få argumenteret for, hvorfor jobcentret skal bevilge dig netop dette kursus. På samme måde øger en arbejdsgivererklæring dine muligheder for en bevilling.

Når du ansøger om bevilling af kursus, lige meget om det er fra eller uden for de regionale positivlister, kan det være fordel, hvis du har en arbejdsgiver, der har skrevet under på, at de vil ansætte dig, hvis du får det specifikke kursus.

Du skal bede arbejdsgiveren om at udfylde en arbejdsgivererklæring, som du finder herunder.

Den udfyldte arbejdsgivererklæring kan du vedhæfte din ansøgning eller eftersende med Digital Post (NemID)

Her er en vejledning til, hvordan du ansøger om kursusbevilling som jobsøgende dagpengemodtager.

Hav disse spørgsmål in mente, når du udfylder din ansøgning, da det er kriterier, der lægges vægt på i vurderingen af din ansøgning:

  1. Har du søgt job aktivt og bredt uden held?
  2. Hvordan kan kurset/uddannelsen forbedre dine muligheder for at få et job?
  3. Er der i forvejen gode beskæftigelsesmuligheder inden for din branche/dit fag? Du kan undersøge dette på Arbejdsmarkedsbalancen.
  4. Kan kompetencerne fra kurset erhverves gennem andre jobcentertilbud, som fx virksomhedspraktik?

Det er en god ide, at du sikrer dig, at dit JobnetCV er opdateret, da vi også kigger på din baggrund for at søge kurset.

Vi vil som udgangspunkt altid ringe dig op og have en samtale med dig omkring dit ønske om uddannelse/kursusforløb. Du kan forvente en afgørelse senest 10 arbejdsdage, fra vi modtager din ansøgning. Har du brug for hjælp i ansøgningsprocessen, kan du kontakte dagpengevagten på 8713 4109 mandag til fredag mellem 8-15 og torsdag 8-17. Du kan også træffe dagpengevagten fysisk i Jobcenter Aarhus, Værkmestergade 5, 8000 Aarhus C, mandag til fredag fra kl. 9.00-12.00 og torsdag også kl. 15-17.

Du udfylder et ansøgningsskema her (indeholder link).