Som jobsøgende dagpengemodtager i Aarhus Kommune har du ud over kurser i Region Østjylland også mulighed for at tage kurser i Region Nordjylland, Region Vestjylland og Region Sydjylland.

Du kan ansøge bevilling af et kursus uden for de regionale positivlister. Her skal du sørge for, at lægge vægt på, hvorfor jobcentret skal bevilge et kursus.

Her er det fordel hvis, du har en arbejdsgiver, der har skrevet under på, at de vil ansætte dig, hvis du får det specifikke kursus. Du skal da bede arbejdsgiveren om at udfylde en arbejdsgivererklæring, som du finder herunder.

Den udfyldte arbejdsgivererklæring kan du vedhæfte din ansøgning eller eftersende her (indeholder link).

Her er en vejledning til, hvordan du ansøger om kursusbevilling som jobsøgende dagpengemodtager.

Hav disse spørgsmål in mente, når du udfylder din ansøgning, da det er kriterier, der lægges vægt på i vurderingen af din ansøgning:

  1. Har du søgt job aktivt og bredt uden held?
  2. Hvordan kan kurset/uddannelsen forbedre dine muligheder for at få et job?
  3. Er der i forvejen gode beskæftigelsesmuligheder inden for din branche/dit fag? Du kan undersøge dette på Arbejdsmarkedsbalancen.
  4. Kan kompetencerne fra kurset erhverves gennem andre jobcentertilbud, som fx virksomhedspraktik?

Det er en god ide, at du sikrer dig, at dit JobnetCV er opdateret, da vi også kigger på din baggrund for at søge kurset.

Vi vil som udgangspunkt altid ringe dig op og have en samtale med dig omkring dit ønske om uddannelse/kursusforløb. Du kan forvente en afgørelse senest 10 arbejdsdage, fra vi modtager din ansøgning. Har du brug for hjælp i ansøgningsprocessen, kan du kontakte dagpengevagten på 8713 4109 mandag til fredag mellem 8-15 og torsdag 8-17. Du kan også træffe dagpengevagten fysisk i Jobcenter Aarhus, Værkmestergade 5, 8000 Aarhus C, mandag til fredag fra kl. 9.00-12.00 og torsdag også kl. 15-17.

Du udfylder et ansøgningsskema her (indeholder link).