AC-medarbejder, akademisk medarbejder, generalist… Kært barn har mange navne, men hvad betyder det egentlig at være ansat som akademisk medarbejder? Hvilke kompetencer efterspørges, og hvad lægger arbejdsgivere mon vægt på?

Dette er nogen af emnerne DM & MA kom omkring under deres arrangement.

I løbet af arrangementet var der flere gæsteoplægsholdere. De mødte:

Chefer, der fortalte om, hvorfor og hvordan de ansætter akademiske medarbejdere: Eva Kvistgaard Arent, leder af studievejledningen, AU, Jørgen Jørgensen, Afdelingsleder & Pia Gudiksen Hansen, udviklingskonsulent, Teknik & Miljø, Aarhus Kommune.

Nyuddannede med forskellige profiler, som arbejder som akademiske medarbejdere, der fortæller om arbejdsopgaver og karrierevalg og -veje. De tre dimittender, der deltog var: Line Bøgelund Bang, AFLD, Herning, Kristina Bøhm Eskildsen, Randers Kommune, Sofie Raun, Aarhus Universitet

Se powerpoint-præsentationerne fra webinaret herunder.

Job som akademisk medarbejder/Dansk Magisterforening

Gør en forskel i Aarhus /Teknik og Miljø Aarhus Kommune

AC-job på Aarhus Universitet/Aarhus Universitet

Som kandidat fra DPU har du typisk en unik profil, hvor du enten kan koble praksiserfaring med et akademisk afsæt eller har dyb indsigt i flere forskellige akademiske discipliner. Men hvordan får du arbejdsgivere til at se lige præcis dét potentiale?

På dette webinar var der flere gæsteoplægsholdere heriblandt:

Jonas Friedrichsen, Pædagogisk Psykologisk Rådgivning, Hedensted Kommune, Morten Andersen-Mølgaard, HR, VIA University College Og Jannie Moon Lindskov, DCUM.

Derudover deltog to nyuddannede DPU’ere i job, der fortalte om deres karrierevalg og karriereveje. Disse to var: Pernille Ballisager, Center for Digital Pædagogik og Anne-Kathrine Heidemann Niebuhr, VIA University College.

Se powerpoint-præsentationerne fra webinaret herunder.

Uddannet fra DPU - hvad så nu?/ Pernille Ballisager

En arbejdsplads i Udvikling/dansk center for undervisningsmiljø

Rekruttering og karriere i VIA/VIA University College

Uddannet fra DPU - hvad så nu?/Dansk Magisterforening

 

Konsulenthuset Ballisager er anerkendt for at levere evidensbaseret karriererådgivning. Rekrutteringsanalysen udkommer årligt og indeholder den nyeste viden om, hvordan virksomheder rekrutterer.

Ca. 1000 virksomheder – både offentlige og private – deler hvilke præferencer og jobsøgningsadfærd, de foretrækker. Halvårligt udarbejder Konsulenthuset ballisager desuden et Jobbarometer, hvor tendenser på det danske arbejdsmarked afdækkes på en komprimeret og lettilgængelig måde. Oplægget vil sammenflette viden fra Rekrutteringsanalyserne med viden om, hvor på arbejdsmarkedet efterspørgslen er størst netop nu. Det betyder, at du får inspiration til, hvordan du kan tilrettelægge en effektiv jobsøgningsstrategi bygget på fakta.

Se PowerPoint præsentationen for at få et indblik i det afholdte arrangement.

Dette webinar var til dig, som lige nu bevæger dig ud i jobsøgningen for første gang i et marked, som er påvirket af pandemien og recession.

Det kræver redskaber at bevare motivation og mentalt overskud, hvis dørene mod forventning ikke åbner sig med det samme.

Webinaret havde fokus på, hvordan du bevarer optimismen, selvtilliden og overskuddet, indtil du har landet drømmejobbet.

Se mere i PowerPoint præsentationen fra arrangementet.

I fremtiden vil flere i løbet af arbejdslivet løse freelanceopgaver. HK Privat’s ekspert på området Kirstine Baloti gav en lynintro til freelancelivet, så du ved, hvad du skal være opmærksom på, hvis dit første job er en opgave på 5 timer, der skal faktureres.

Hvordan arbejder man som freelancer? Hvordan får man kunder? Hvordan sætter man sin pris? Hvad med skat og moms, forsikring og pension? Under arrangementet fik deltagerne en times tætpakket viden, så de er bedre klædt på til at finde beskæftigelse i andre former end fastansættelse.

Hvis du er nysgerrig på hvilke inputs de fik, så tag et kig på PowerPoint præsentationen fra arrangementet.

FAOD stillede skarpt på deltagernes kompetencer, og på hvordan de kan præsentere dem, så de kan formidle hvad de kan bidrage med. De fik en stærk salgsmodel, de kan bruge i deres ansøgninger, til jobsamtalen og i deres pitch, når de er ude at netværke.

Denne workshop var for dig, der synes det kan være svært at formidle, hvilken værdi du kan give en virksomhed. Du får konkrete værktøjer, til både kompetenceafklaring og til hvordan du formidler disse kompetencer, så kompetencerne ikke fremstår som floskler, men derimod underbygger hvorfor virksomheden skal ansætte dig.

Få et lille indblik i det afholdte arrangement ved at tage et kig på PowerPoint præsentationen.

Under dette arrangement fik deltagerne en introduktion til hvad der skal til for at starte egen virksomhed. Hvilke personlige overvejelser skal du gøre? Og hvordan får du din forretningsmodel på plads?

Under dette arrangement fik deltagerne en introduktion til hvad der skal til for at starte egen virksomhed. Hvilke personlige overvejelser skal du gøre? Og hvordan får du din forretningsmodel på plads?

Klavs Dahlgaard Hansen er konsulent i STARTVÆKST Aarhus - den lokale erhvervsservice for Aarhus Kommune – og har gennem årene vejledt tusindvis af iværksættere. På mødet var der et oplæg samt mulighed for at stille spørgsmål til STARTVÆKST Aarhus.

Overvejer du at blive selvstændig? Se PowerPoint præsentationen for at få inspiration fra arrangementet.