Ledig

Hvis du er ledig og godkendt til fleksjob, så modtager du ledighedsydelse. Du kan ikke være medlem af en a-kasse, når du får ledighedsydelse, fordi du ikke kan stå til rådighed for et ordinært job. 

Det kan anbefales, at du er medlem af en fagforening, både når du er ledig og i ansættelse, med henblik på vejledning vedr. ansættelsesretlige forhold. 

Jobsøgning

Jobcentret understøtter dig i din aktive jobsøgning. Du får tilknyttet en virksomhedskonsulent, som er din samarbejdspartner i kommunen, når du skal finde dit kommende fleksjob. Du skal have et søgbart cv på jobnet.dk. Du skal stå til rådighed og møde op til samtaler med jobkonsulent eller virksomhedskonsulent. Ved tvivl om din rådighed kan jobcentret tilbageholde eller stoppe din ydelse.

Sygdom

Hvis du er syg, så skal du meddele det til din jobkonsulent, så du ikke bliver indkaldt til samtale mens du er syg.

Ferie

Hvis du skal på ferie, skal din jobkonsulent vide det minimum to uger før ferien begynder. Du skal bruge dine feriepenge, hvis du har optjent til ferie. Du har ret til ledighedsydelse/særlig ydelse under din ferie. Kontakt din ydelsessagsbehandler for mere information om økonomi i netop din situation.

Ledighedsydelse

Når du er godkendt til fleksjob, kan du få ledighedsydelse, indtil du bliver ansat i et fleksjob.