Aarhus Kommune tilbyder hvert år børn fra 0. til 9. klassetrin at deltage i en lang række professionelt tilrettelagt ferieaktiviteter i skolernes sommerferie. Det er gratis at deltage.

Ferieaktiviteterne udgives i ferieavisen Aktiv Sommerferie, der er et tilbud til børn, der bor i Aarhus Kommune eller går i folke- eller privatskole i Aarhus Kommune.
Læs ferieavisen Aktiv Sommerferie her:
Ferieavis 2020 - Dansk     Ferieavis 2020 - Engelsk
"Vi forventer, at alle aktiviteterne kan gennemføret efter de seneste meldinger om genåbning af Danmark, men hold øje med foreningens hjemmesider for at se, om der skulle være ændringer."

Aflyste aktiviteter i Aktiv sommerprogrammet pga. COVID-19:

• Foreningen Århus Kunstakademi, kreativitet & Kunst den 6. - 10. juli 2020.

• VR og 3D - workshop med Virtual Reality og makerteknologi, Dokk1, den 8. juli kl. 10.00 - 14.00.

• Annonce i avisen: UNG i Aarhus - Sommergames på Store Torv i uge 29 & 30.

Rettelser / ændringer til Sommerprogrammet:

• Brydning, Brydeklubben Thrott - hvis myndighederne tillader kontakt vil der være små brydekampe, evt. udendørs
    Periode ændres til: Hold 1: 27. - 28. juli
    Hold 2: 29. - 30. juli
    Tidspunkt: 9.00 - 14.00

• Ud i naturen - sommerlejr uden hjem - ret til periode: 27. - 29. juli.

• Rollespil
    Soldaterliv i Den Gamle By - om krigen i 1864
    Kan du lide at spille rollespil?
    Du skal indgå i et rullespil som solgt i 1864. Soldat er købt i købstaden - dette midt i Den Gamle By - og du har solgt solvenslivet med forskellige udfordringer og berettiget til og af
    slaggens slagge i krigene i 1864. Det foregår over en hel uge fra mandag til fredag, hver dag kl. 10.00 - 15.00.
    Klassetrin: 4. - 7. klasse
    Periode: 3. - 7. august. Ugekursus mandag - fredag ​​kl. 10.00 - 15.00. tilmelding fra den 4. - 11. juni
    Via: www.dengamleby.dk/aktiv-sommerferie
    20 deltagere per uge. Ved for mange tilmeldte trækkes der lod om pladserne.
    ALLE får besked hurtigst muligt efter tilmeldingsfristen.