Aarhus Kommune tilbyder hvert år børn fra 0. til 9. klassetrin ved deltage i en lang række professionelt tilrettelagt ferieaktiviteter i skolernes sommerferie. Det er gratis ved deltage.

Ferieaktiviteterne udgives i ferieavisen Aktiv Sommerferie, der er et tilbud til børn, der bor i Aarhus Kommune eller går i folke- eller privatskole i Aarhus Kommune.
Læs ferieavisen Aktiv Sommerferie her:
Ferieavis 2020 - Dansk     Ferieavis 2020 - Engelsk

”Vi forventer, på alle aktiviteter, der kan gennemføres efter de seneste meldinger om Danmark, mændindehaveren øje med foreningernes hjemmesider for at se, om der skulle være ændringer”.

Denne aktivitet er aflyst i Aktiv Sommer-programmet 2020 i forbindelse med COVID19:

• Foreningen Århus Kunstakademi, kreativitet & Kunst den 6. - 10. juli 2020.

• VR og 3D - workshop med Virtual Reality og makerteknologi, Dokk1, den 8. juli kl. 10.00 - 14.00.

• Annonce i avisen: UNG i Aarhus - Sommergames på Store Torv i uge 29 & 30.
På aktiviteter, hvor der er alderskrav, er det klassetrinnet man går i FØR sommerferie. Altså, står der fra 4.- 9. klasse, så skal man gå i 4. klasse før sommerferien.
De forskellige aktiviteter arrangeres i og samarbejde med Aarhus Kommune af initiativtagere med relevant erfaring.

Alle skoler i Aarhus får omkring uge 20 udleveret ferieavisen til uddeling blandt eleverne i 0.- 9. klassetrin.

Hvorfor skal jeg deltage i Aktiv Sommerferie:

• Du kan få nye venner eller lære nogle fra din egen skole, der kan blive bedre.
  • Du kan afprøve nye sportsgrene og bevægelsesformer.
  • Du kan dygtiggøre dig i en sportsgren, som du allerede er aktiv i.
  • Du kan låse udstyr i forbindelse med aktivitet - fx badmintonketsjer og bolde.

Der er voksne på aktiviteter, som sætter i banden, og de ansvarlige for sikkerhed. Nogle af aktiviteter er der til bestemte aldersgrupper og mange af dem kræver forhåndstilmelding.