Eskelunden er samtidig byens nye eventområde, hvor aarhusianerne og besøgende kan samles om store og små begivenheder. Motionsarrangementer, festivaler og enkeltstående koncerter vil fremover blive afviklet i de grønne omgivelser. 

Området er omkranset af en af byens smukkeste cykel- og gangstier ved Brabrand Sø - og har gode busforbindelser til resten af byen.

En del af Aarhus gennem årtusinder
Eskelunden har en lang og spændende historie. Allerede i den sene jægerstenalder jagtede de lokale stenalder-aarhusianere bisonokser i området og fiskede østers i åen, der dengang var en fjord. I vikingetiden fungerede Eskelunden som skibsværft, og det var her langskibene blev bygget og lå på bedding, når vikingerne var hjemme fra togt.

Eskelunden fungerede i flere år som losse- og fyldplads, men er nu blevet fuldstændig gentænkt og omformet med hjælp fra fondsdonationer. 

I Eskelunden kan du finde brombær, hyld, æbler og et væld af andre frugter, nødder og spiselige planter. 

Du kan læse mere om områdets naturlige spisekammer her.

Kort over det spiselige i Eskelunden

Aarhus Byråd vedtog d. 27. november 2019 en lokalplan for Eskelunden. I den finder du mere information om støj, trafik, natur m.m.

Du kan læse lokalplanen for Eskelunden her.

Snart bliver Eskelunden beriget med flere spændende naturoplevelser. Vi laver nemlig et stiforløb med en boardwalk, et læringsrum og en opholdsbro ud til vandet. Stiforløbet forventes at være færdigt i løbet af 2022. Du kan læse mere om projektet i pressemeddelelsen her: https://www.aarhus.dk/nyt/teknik-og-miljoe/2021/juni-2021/spaendende-naturoplevelser-paa-vej-til-eskelunden/